Reklama

Reklama

VOD (1)

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (250)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další mafiánskou klasiku se nepovedlo natočit. Affleck poprvé vyloženě režisérsky zklamal a popravdě nepodává kdovíjak přesvědčivý výkon ani před kamerou. Spíše bych řekl že znuděný, jakoby mu studio uložilo, že tenhle film musí natočit a musí si v něm i zahrát. Ať se potom tedy nediví že film neuspěl. Zoe Saldana by se na podobné role měla už vykašlat. Kdysi jí to slušelo určitě více. Závěrečné zúčtování není vůbec špatné, ale přichází na scénu příliš pozdě. Snadno zapomenutelný film. 60% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

K třístému okomentovanému filmu, sem si nemohl vybrat jen tak nějaký film, musel to být film, který mi vyrazí dech, musel to být tenhle film. A tak pod rouškou noci, sem vyrazil na gangsterský film, ale dostal sem něco jiného než sem čekal. Ben Affleck je evidentně, velký fanoušek herní série Mafia, hlavně dvojky a trojky, protože v některých scénách nebo situacích, je tam ten odkaz vyloženě znát. No sice je to podle nějaké knihy, ale kdo hrál Mafie, tak ten, to tam taky uvidí. Ale konečně, konečně někdo pochopil, jak se mají točit gangsterský/mafiánský filmy a taky co v nich má a nemá být. Někdo filmu vyčítá, seriálové vyprávění nebo zmateně vyprávěný děj filmu, neni tomu tak, spíš sou tam jisté časové rozestupy, ale nepůsobí to nijak chaoticky. A hrozně moc, se mi tam líbili, ty historické odkazy a začátky, něčeho co se později v Americe rozroste do obřích rozměrů, ať je to šílený fanatismus v boha a nebo skupinka zvaná ku klux klan. Film má teda dvě velké akční scény, obě vynikající a pak několik menších, mafiánských vyvražďovacích scének, kdy se skupiny mezi sebou zabíjí a mrtvoly se kupí. Jediné, co lze filmy vytknout je délka, chtělo by to protáhnout a dát víc tak prostor, různým postavám a likvidacím. Ben Affleck se konečně, naučil přirozeně hrát a nepůsobí tak tak křečovitě, jako u Města, tam je to opravdu velice děsivé. Zoe Saldana ve filmu působí možná až moc svůdně. A co se týče konce, kdyby Joe Coughlin jen tušil, jak se moc plete a co jeho chyby v budoucnu způsobí, ale on to nevěděl, byl přeci v nebi. Od doby, kdy sem viděl Carlitova cestu, je Pod Rouškou noci, jeden z nejlepších současných mafiánských/gangsterských filmů a to prej western, je vymírající žánr. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite sa všetci zhodneme na tom, že Ben Affleck je lepší režisér než herec. Ako scenárista má čo dolaďovať, príbeh mi prišiel dosť nahustený na tú stopáž. Ako gangsterka funguje super, škoda nevyužitých ksichtov- vodca KKK- správne švihnutý magor a pekne drzý cápov syn, ten bol tak slizký, že som čakal dobrú scénu s jeho odchodom na druhý svet, ale nakoniec nič moc. Zoe Zaldana v roli Kubánky mi prišla divná, Kubánku si nepredstavujem ako černošku, ale inak ok. Prestrelky majú iskru, napätie a rivalita mezi nepriateľskými stranami je vykreslená skvele, škoda len toho Affleckovho charismatu. Presne ako píše Malarkey, keby bol v roli Aflecka niekto iný, mohol to byť super gagsta film. Ben mal len režírovať a hlavnú úlohu šikovne obsadiť hoci aj neznámym hercom a dopadlo by to určite lepšie. 70%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Gangsterky mám ve velké oblibě, obzvláště jsou-li naroubovány na divoká dvacátá léta, kdy organizovaný zločin zažíval svůj největší rozmach. Live by Night se právě v tomto období odehrává, avšak pod krásnou obrazovou kompozicí a dobovým soundtrackem se skrývá zkratkovitý a mnohdy zmatený film, u kterého je i stopáž 129 minut málo na dokonalé rozvedení všech užitých proměnných. Tento atribut je sice vyvážen výbornými akčními scénami, avšak i přesto se ve skrytu duše neubráníte pocitu, že si Ben Affleck tentokrát ve scénáristické rovině ukousl až moc velké sousto. „You realize to be free in this life, breaking the rules meant nothing. You have to be strong enough to make your own.“ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja som to nezačal. Tak ma nekritizuj za to, ako som to ukončil.“ Argo bolo pre mňa (oproti Zbohom baby) pomerne veľkým sklamaním. Ale stálo to bol zdatný, zručne natočený film. To sa žiaľ nedá povedať o Pod rúškom noci, čo je síce fajn názov, ale inak sa titul Benovi rozpadol priamo pod rukami. Kľúčové postavy miznú z deja a potom sa šialene vrátia na 8 sekúnd (behom ktorých urobia niečo absurdné, viď. Chris Cooper, takže výsledok je WTF). Zásadným udalostiam nie je venovaná dostatočná pozornosť, niektoré nápady evidentne skončili na dlážke strižne, akcia tu v podstate nie je (napriek vcelku akčným trailerom), romantizovanie vraždiacich gangstrov nie je morálne v poriadku a postavy sú nezaujímavé a obsadené mdlými hercami (za niečo stál snáď len Brendan Gleeson, ale má cameo). Dialógy prázdne, scenár banálny, predvídateľný a plný klišé. Občas sa objavia stopové prvky napätia a drámy, ale to nestačí. Výbušné akčné finále vôbec nie je výbušné; je natočené (a zostrihané) čudne, unavene, monotónne, rutinne, stereotypne a bez života. Ako celý film. Toto veru Benovi, Dennisovi a Leonardovi vôbec nevyšlo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Ukradnutý štítok s nápisom PRESS, aký Joe Coughlin (Ben Agffleck) vezme jednému z hostí a vloží si za klobúk, mení vo viacerých záberoch svoju polohu a to bez badateľného dotyku herca. (belinko)
  • So snímkom Mesto hriechu (2010) rovnako od režiséra Bena Afflecka existujú isté paralely. Tou prvou je meno postavy Coughlin akú v Meste stvárnil Jeremy Renner, v snímku Pod rúškom noci rovnomennú postavu hrá Ben Affleck. Druhou je mestečko Charlestowne, kde hlavná postava v snímku Pod rúškom noci trávi čas vo väzení. V tejto istej lokalite sa pohybujú postavy aj v snímku Mesto hriechu. (Zdroj: IMDB)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama