Reklama

Reklama

VOD (1)

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (250)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne sa na to pozerá, len čo je pravda. Výprava krásna, vypiplaná, všetko sedí, hoci scenár by chcel oveľa viac drivu a dynamiky a menej postáv. Veľká škoda, že producent Affleck presadil herca Afflecka (a scenárista a režisér Afflect odobrili:)), pretože uveriť tomu, že TOTO má byť nejaký charizmatický CAPO sa nedá ani náhodou. Potešila účasť Rema "TANO" Gironeho, ktorého postava záporáka v Chobotnici IV je nezabudnuteľná. Za neho pol* navyše. Takže vidím to na lepšie ***. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite sa všetci zhodneme na tom, že Ben Affleck je lepší režisér než herec. Ako scenárista má čo dolaďovať, príbeh mi prišiel dosť nahustený na tú stopáž. Ako gangsterka funguje super, škoda nevyužitých ksichtov- vodca KKK- správne švihnutý magor a pekne drzý cápov syn, ten bol tak slizký, že som čakal dobrú scénu s jeho odchodom na druhý svet, ale nakoniec nič moc. Zoe Zaldana v roli Kubánky mi prišla divná, Kubánku si nepredstavujem ako černošku, ale inak ok. Prestrelky majú iskru, napätie a rivalita mezi nepriateľskými stranami je vykreslená skvele, škoda len toho Affleckovho charismatu. Presne ako píše Malarkey, keby bol v roli Aflecka niekto iný, mohol to byť super gagsta film. Ben mal len režírovať a hlavnú úlohu šikovne obsadiť hoci aj neznámym hercom a dopadlo by to určite lepšie. 70%. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiež by mi pripadalo že žijem v nebi, práve teraz a tu, mať okolo seba takto naaranžovanú Siennu, Saldanu a Ellen. Afflecka akoby tu ešte viac než samotní gangstri, bavilo kúzlo krásnych žien. Ich postavy sníma s toľkým džentlmenstvom, že mu odpustíte všetko to navôkol. Čím je pokus o ambicióznu retro drámu, ktorá si toho nabrala na ramená viacej, než s koľkým zvláda dramaturgicky pracovať. Menej by bolo viacej. Rozprávať o tom môže napríklad Mendesova Road to Perdition, ktorá mala menej postáv, ale jasný cieľ. A šla doň s presnosťou a sebaistotou. Affleck v Live by Night miestami oboje ztráca a výsledok síce baví a dobre sa naň pozerá, ale pri spomienke obzvlášť na jeho perfektné Argo zanecháva dojem tvorcovského zlyhania. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od Bena Afflecka režiséra jsem viděl všechny filmy a nejslabší u mě i nadále zůstává Město. Jenže nejslabší je u mě furt vynikajících 8/10 a nyní mi je Bena vážně líto. Na Live by Night vůbec nikdo nepřišel (včetně mě, musím se přiznat a bude mě to dlouho trápit), nikoho nezajímal, ve všech propagačních rozhovorech padaly otázky jen na Batmana a film byl zkrátka každému fuk. Přitom je dle mého naprosto precizně vyladěný film, navíc tak krutě nedoceněný po všech stránkách, že jsem měl pocit, že se snad svět zbláznil. I Afflecka jako herce mám hodně rád, viděl jsem s ním hromadu filmů a v téhle gangsterce jsem z něj měl vyloženě respekt. Sice když se usmívá, tak to trošku bolí, ale mít k ruce Zoe Saldanu a Siennu Miller, tak se hihňám taky furt. Mluvilo se o tom, že ta samotná předloha narozdíl od Gone baby Gone od stejného autora není tak kvalitní a film na to doplatil (takže první film, který je lepší než knížka?). Tu jsem samozřejmě nečetl, ale během filmu jsem se nenudil ani minutu, každá jednotlivá scéna je tak krásně natočená, že jsem si film vyloženě užíval a nadosmrti zařekl, že jestli se někdy v doufámže blízké budoucnosti ještě Batfleck podívá do kin coby režisér, rozhodně budu u toho. Stejně jako u Zemeckise jsem krutě zaváhal..9/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

K třístému okomentovanému filmu, sem si nemohl vybrat jen tak nějaký film, musel to být film, který mi vyrazí dech, musel to být tenhle film. A tak pod rouškou noci, sem vyrazil na gangsterský film, ale dostal sem něco jiného než sem čekal. Ben Affleck je evidentně, velký fanoušek herní série Mafia, hlavně dvojky a trojky, protože v některých scénách nebo situacích, je tam ten odkaz vyloženě znát. No sice je to podle nějaké knihy, ale kdo hrál Mafie, tak ten, to tam taky uvidí. Ale konečně, konečně někdo pochopil, jak se mají točit gangsterský/mafiánský filmy a taky co v nich má a nemá být. Někdo filmu vyčítá, seriálové vyprávění nebo zmateně vyprávěný děj filmu, neni tomu tak, spíš sou tam jisté časové rozestupy, ale nepůsobí to nijak chaoticky. A hrozně moc, se mi tam líbili, ty historické odkazy a začátky, něčeho co se později v Americe rozroste do obřích rozměrů, ať je to šílený fanatismus v boha a nebo skupinka zvaná ku klux klan. Film má teda dvě velké akční scény, obě vynikající a pak několik menších, mafiánských vyvražďovacích scének, kdy se skupiny mezi sebou zabíjí a mrtvoly se kupí. Jediné, co lze filmy vytknout je délka, chtělo by to protáhnout a dát víc tak prostor, různým postavám a likvidacím. Ben Affleck se konečně, naučil přirozeně hrát a nepůsobí tak tak křečovitě, jako u Města, tam je to opravdu velice děsivé. Zoe Saldana ve filmu působí možná až moc svůdně. A co se týče konce, kdyby Joe Coughlin jen tušil, jak se moc plete a co jeho chyby v budoucnu způsobí, ale on to nevěděl, byl přeci v nebi. Od doby, kdy sem viděl Carlitova cestu, je Pod Rouškou noci, jeden z nejlepších současných mafiánských/gangsterských filmů a to prej western, je vymírající žánr. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Po filmu Gone, Baby, Gone (2007), se jedná o druhý film podle předlohy Dennise Lehannea, který režíruje Ben Affleck. (mrborn2lose)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Massachusetts, Kalifornia a Georgia. (MikaelSVK)
  • Pro nízkou návštěvnost se v českých kinech film promítal pouhý jeden týden. (Alatiel)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama