Reklama

Reklama

VOD (1)

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Recenze (250)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiež by mi pripadalo že žijem v nebi, práve teraz a tu, mať okolo seba takto naaranžovanú Siennu, Saldanu a Ellen. Afflecka akoby tu ešte viac než samotní gangstri, bavilo kúzlo krásnych žien. Ich postavy sníma s toľkým džentlmenstvom, že mu odpustíte všetko to navôkol. Čím je pokus o ambicióznu retro drámu, ktorá si toho nabrala na ramená viacej, než s koľkým zvláda dramaturgicky pracovať. Menej by bolo viacej. Rozprávať o tom môže napríklad Mendesova Road to Perdition, ktorá mala menej postáv, ale jasný cieľ. A šla doň s presnosťou a sebaistotou. Affleck v Live by Night miestami oboje ztráca a výsledok síce baví a dobre sa naň pozerá, ale pri spomienke obzvlášť na jeho perfektné Argo zanecháva dojem tvorcovského zlyhania. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemám tyhle filmy o obětech paralýzy trojklanného nervu moc rád. Je to stejná kýčovitá ždímačka emocí jako třeba příběhy o Terym Liškovi, který chtěl být vždycky atletem, ale rakovina mu sežrala nohu, všichni ho litovali, a tak se stal nejúspěšnějším a nejvýdělečnějším modelem na endoprotézy všech dob, nicméně i maratón si nakonec odpajdal, boreček. V tomto snímku chtěl být hlavní hrdina strašně moc hercem, ale zákeřná obrna mu sežrala talent, všichni se mu smáli, a tak se stal poměrně slušným režisérem, nicméně začal sám sebe cpát do hlavních rolí, kokot. Čili se jedná o slušně natočený a dobře poréžirovaný silně průměrný cajdákoidní gangbang, který opět brutálně sráží na kolena otřesná kástingová minela v podobě obsazení hlavní mužské postavy. Je totiž dost obtížné uvěřit krutopřísného bose, jenž naprudko vyjebe s italskou a irskou mafií, rozlíceným kákákáčkem i s militantními kudlankami, někomu, kdo má od první minuty v xichtě strnulý výraz semidebilního jelimana, kterého jako by něco permanentně lechtalo na koulích, ale zapomněl, jak se má chichotat, a tento škleb nezmění ani v momentech, kdy ho do nich někdo nakope. Prostě by Ben už nikdy neměl lozit před kameru, a to ani v Betmenově bondážní masce, neboť i ta dostatečně nezakrývá jeho bestiálně bezmimickou spodní čelist. Naštěstí tohle Výzvakehřevmariáši aspoň trochu vyvážil exhumací geniálního a trestuhodně opomíjeného Rema Gironeho (nějaký pičus ho tu ani nedal do obsazení), který měl už od dob, co ho sežrala Chobotnice, dávno hrát v Holém údu všechny ty Alpačíny, Pólsorvíny, Deniry, Čazpalmintéry, Andrejegarsíjy, Džoupešky a další, protože si jen stěží dokážu představit hrozivějšího a sugestivnějšího capa Naší kozy! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když nic jinýho tak tenhle film alespoň odpoví na otázku zda je Ben lepší scénarista a nebo režisér. Výsledek zápasu je rozdíl třídy ve prospěch režie. Milostnej prvek je totiž ve filmu neskutečně přepálenej a velmi brzo začne nudit až otravovat. Gangsterský scény a to jak po herecký, dialogový, zvukový i obrazový stránce jsou výborný o víc je škoda ty cukrový vaty, protože jinak by se jednalo o hodně solidní gangsterku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda. Toto sa nepodarilo, najmä keď predlohou je veľmi dynamická kniha, ktorá je ako stvorená na doslovné sfilmovanie. Mám dojem, že všetky zmeny, ktoré Affleck ako scenárista voči predlohe urobil, filmu iba ublížili. O tom, že je to celé nedobre zrežírované a má to dosť katastrofálnu prácu s hercami a dobovou atmosférou, ani nehovorím. Tri hviezdičky dávam za kameru, otcovské postavy Gleesona a Coopera (tie jediné tam naozaj fungujú) a veľmi solídnu finálnu prestrelku. Plus zobrazenie členov Klanu ako totálne zaostalých dedinských degénov - podobných ľudí s podobným politickým zameraním vidíme aj dnes okolo nás. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl v sobě Ben Affleck alespoň procento charismatu, co měl Marlon Brando, De Niro nebo Al Pacino, tak bychom mohli mluvit o vysloveně povedené gangsterce. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Někde tam je dobrý film. Někde vzadu. Někde ve střižně. Má o hodinu víc, vypadá stejně dobře a krásně jako to, co jsme dostali v kině, ale vedle těch pěkných obrázků jsou v něm fungující i vztahy mezi hrdiny a má to příběh, který nikam nespěchá a člověk si ho může vychutnat a bavit se. Bohužel to, co je v kině, evidentně trpí tím, že to někdo brutálně prostříhal. Pod rouškou noci bezdůvodně strašně žene dopředu a místo moderní gangsterské ságy tu máme dvacetiminutové epizody o tom, jak se na Floridě řeší střet s mafiánskou konkurencí, pak s Ku-klux-klanem, potom s náboženskými fanatiky a pak to celé skončí. A já měl pocit, jako kdyby mi někdo pustil šestihodinovou minisérii osekanou na celovečerní stopáž. A nadšený jsem z toho nebyl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $10,378,555Tržby Celosvetovo $22,678,555▐ Vôbec nie zlé. Technicky zvládnuté na výbornú. Aj herecky na slušnej úrovni. Kamera a aj akcia upúta. Má to hneď niekoľko silných scén. Ben Affleck sa nestratil ani v úlohe ani na režisérskej stoličke, dobrá práca. Jediné čo je na figu, že sme tu už mali pre porovnanie typovo o niečo veľkolepejšie snímky ako Road to Perdition, Nepodplatiteľných či Krstného otca. A potom sa ťažšie vstrebáva takýto film. /70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Měla to být pětidílná minisérie nebo tříhodinový film, pak by se to obrovské množství témat a skvělých vedlejších postav zúročilo. Zároveň by přerod Afflecka z rovnýho bostonskýho chmatáka v kápa mafie nevyzněl tak zkratkovitě a nepřesvědčivě (v jednu chvíli nás ujišťuje, že se světem organizovaného zločinu nechce mít nic do činění, za moment najednou zcela přirozeně naskakuje do pozice hrozivého šéfa). Jenže když si odmyslím přetíženost vyprávění, je Pod rouškou noci zábavné, podnětné a dobově relevantní zachycení fragmentu z dějin amerického jihu, ve kterém se odráží celá řada podstatných motivů. Solidní práce s dobovými kulisami, dobrá atmosféra, svižná akce a velmi zábavné vedlejší linie a figura – ta hlavní by potřebovala víc péče a detailů, ale i tak jsem s protagonistou bez problémů šel celou dobu. Scéna s KKK v továrně na doutníky velmi, velmi úlevná [75%]. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro milovníci období americké prohibice povinnost. První polovina filmu má tempo, dává smysl a divák tomu gansterovi a jeho lásce opravdu fandí. Pak se něco stane a film nabere úplně nový směr, začneme objevovat Tampu a její okolí, dobové problémy barevných a venkovského života. Závěr jen podtrhuje určitou rozpolcenost filmu. Škoda, že to celé nepůsobí víc uceleněji, protože závěr se prodlužuje, odkládá a postavy nedostávají tolik prostoru. Přesto tenhle film má tvář a odvahu vrátit se o hodně let dozadu a natočit film, který jako by do dnešní doby nepatřil. A já zrovna tyhle filmy mám moc rád. Slabší 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY NEJSI ZABIJÁK. JSI BANDITA V OBLEKU.“… /// Příběh Joea Coughlina, umírněnýho mafiána. Dramatická gangsterka, která není ničím výjimečná, dokonce místy trochu nudí a zaujme hlavně honičkou autoveteránů a hotelovou přestřelkou. Vlastně tady dohromady není vo čem vypravovat. Affleck je fajn, ale já už vod něj čekám lepší fláky /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Dennis Lehane, neznám. 2.) Zajímá mě souboj mafie vs. Ku-klux-klan. 3.) Thx za titule „pablo almaro“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš spokojený. Obdiv Affleckovi, že zvládá režírovat, psát scénář i hrát hlavní roli, to zvládne málokdo, ale samotný film je poněkud mdlý. Z novodobých gangsterek mám nejradši Gangster Squad kvůli rychlému drajvu a drsné akci, Live by Night obsahuje akční scény opravdu jen dvě a to na začátku a na konci, které byly sice velmi povedené, intenzivní car chase či finální přestřelka měla šmrnc, potěšilo i pár svižných úmrtí, ale samotný průběh filmu mi přišel hodně nezáživný a zdlouhavý, mít to o 30 minut déle, tak to nejspíš nezvládnu. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja som to nezačal. Tak ma nekritizuj za to, ako som to ukončil.“ Argo bolo pre mňa (oproti Zbohom baby) pomerne veľkým sklamaním. Ale stálo to bol zdatný, zručne natočený film. To sa žiaľ nedá povedať o Pod rúškom noci, čo je síce fajn názov, ale inak sa titul Benovi rozpadol priamo pod rukami. Kľúčové postavy miznú z deja a potom sa šialene vrátia na 8 sekúnd (behom ktorých urobia niečo absurdné, viď. Chris Cooper, takže výsledok je WTF). Zásadným udalostiam nie je venovaná dostatočná pozornosť, niektoré nápady evidentne skončili na dlážke strižne, akcia tu v podstate nie je (napriek vcelku akčným trailerom), romantizovanie vraždiacich gangstrov nie je morálne v poriadku a postavy sú nezaujímavé a obsadené mdlými hercami (za niečo stál snáď len Brendan Gleeson, ale má cameo). Dialógy prázdne, scenár banálny, predvídateľný a plný klišé. Občas sa objavia stopové prvky napätia a drámy, ale to nestačí. Výbušné akčné finále vôbec nie je výbušné; je natočené (a zostrihané) čudne, unavene, monotónne, rutinne, stereotypne a bez života. Ako celý film. Toto veru Benovi, Dennisovi a Leonardovi vôbec nevyšlo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zatim nejslabsi z Benem rezirovanych filmu. Problem je, ze tu vlastne neni zadnej poradnej pribeh. Nevadil by mi klasickej tuctovej pribeh o vzestupu mafiana, jako to driv bylo v kazdy druhy kriminalce z tohohle obdobi, jenze tady neni ani to. Affleckova postava se tak nejak potlouka zivotem, chvilku je za chudaka, chvilku si hraje na bosse, ale jako velkej kapo fakt nepusobi, navic ackoliv nehraje nijak spatne, cloveku je jeho postava a jeho motivace v zasade ukradena. Co se tyce ostatnich postav, zadna vylozene nezaujme a vlastne ani nedostane moc prostoru. Zbejva tu tak jen tuctova vypravenka o dobe prohibice a parte gauneru, kde je sice par silnejch scen, ale celkove to misty lehce nudi a trosku pripomina tv film. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Affleck režisér umí, Affleck herec by se mohl trochu víc snažit a konečně, Affleck scenárista by měl za tohle dostat pohlavek, protože napsat celý film jenom pomocí zažitých frází a rádoby hlubokých promluv je fakt na pěst. Nicméně, kolik podobných filmů v dnešní době chodí do kin? Tahle dobová projížďka plná překrásných záběrů a prvotřídních herců ve vedlejších rolích totiž ze všeho nejvíc připomíná to nejlepší z Mafie, a přestože to na špičky žánru nemá, úplně odepsat to taky nemůžu. Klasika jako Město z toho nebude, ale pořád lepší, jak Argo. 7/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám Afflecka rád a tenhle neúspěch (v záplavě sraček kolem jeho osoby z poslední doby) jsem mu nepřál, na druhou stranu to vůbec není špatný film. Jen až příliš nevzrušivá gangsterka z časů prohibice, které máte sem tam problém uvěřit na 100% (nástup jako bosse, morální dilemata, milostná hloubka, řeči na téma nebe). Nicméně, jako dobová stylovka určitě stojí za vaše dvě hodiny. Nemyslím však, že utkví. V super roli Matthew Maher (KKK). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dobrých filmů z dob, kdy na ulicích zpíval Browning, muži si nesjednávali důchodová pojištění a pěšci uléhali do krabice s králi, se už příliš netočí a já se v tomto ohledu na v pořadí čtvrtý kousek talentovaného režiséra, jehož hobby je i amatérské hraní, docela spoléhal. Chyba! Stejně kardinální, jako joggovat v bílé kápi po předměstí Detroitu.. Přišlo mi, že se proud v řece děje valí rázně dopředu, místo aby zpomalil a v meandrech vedlejších linek přidal na věrohodnosti motivací a celkové působivosti. Pod rouškou násilí tmou tmou tmou tmou příliš neprospěl ani nedostatek autorovy sebereflexe. Z Batmana osvalený Affleck vypadal jak almara a bohužel tak i hrál. Při poslední scéně se Siennou Miller byla jeho mimika až hyperkomická a při srovnání s tím, co na malém prostoru zvládli Gleeson s Cooperem, tohle nemůže obstát.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Mělo to své chvíle, ale převážně se jednalo o nudnou zdlouhavě natahovanou gangsterku z dobu prohibice v USA. Konec pak rozhodl o hvězdě, ale celou dobu jsem to viděl jen na 2 a už si to nikdy nehodlám pustit. lepších 50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

To, čeho jsem se nejvíc bál, se stalo realitou. Chcete sledovat drsnou gangsterku o pomstě a místo toho se strachem v očích čekáte, kdy za rohem vyskočí vyšňořený Gatsby v nějakém opulentním kamerovém náletu. Natolik "krásný" Live By Night, v tomto případě bohužel, je. S citem pro obrazovou kompozici, až na výjimky dobře zahraný, s několika skvostnými rolemi, které dostaly zatraceně málo místa (Gleeson, Cooper). Bohužel ale tématicky je to snímek, který načančaný být nemá. Kór když hned na začátku dostanete živelnou akci ala Public Enemies. Je to přece jen drsný příběh z drsné a nemilosrdné doby. Žádná plakátová reminiscence na zlaté 30. roky smetánky. A to je přesně ten bod, kde to Affleck zvoral, ruku v ruce se scénářem. Ukázal dvacátá léta s poetikou, v oparu nostalgie které se nehodily. Chtělo to pochybné podniky, přízemní charaketry, dobové vypalovačky a špinavé ulice. Přesně tak, jak to máme rádi jinde. Pořád ale platí, že Affleck má talent na řežii a umí hrát. Scénáře ale už snad psát nebude. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od Bena Afflecka režiséra jsem viděl všechny filmy a nejslabší u mě i nadále zůstává Město. Jenže nejslabší je u mě furt vynikajících 8/10 a nyní mi je Bena vážně líto. Na Live by Night vůbec nikdo nepřišel (včetně mě, musím se přiznat a bude mě to dlouho trápit), nikoho nezajímal, ve všech propagačních rozhovorech padaly otázky jen na Batmana a film byl zkrátka každému fuk. Přitom je dle mého naprosto precizně vyladěný film, navíc tak krutě nedoceněný po všech stránkách, že jsem měl pocit, že se snad svět zbláznil. I Afflecka jako herce mám hodně rád, viděl jsem s ním hromadu filmů a v téhle gangsterce jsem z něj měl vyloženě respekt. Sice když se usmívá, tak to trošku bolí, ale mít k ruce Zoe Saldanu a Siennu Miller, tak se hihňám taky furt. Mluvilo se o tom, že ta samotná předloha narozdíl od Gone baby Gone od stejného autora není tak kvalitní a film na to doplatil (takže první film, který je lepší než knížka?). Tu jsem samozřejmě nečetl, ale během filmu jsem se nenudil ani minutu, každá jednotlivá scéna je tak krásně natočená, že jsem si film vyloženě užíval a nadosmrti zařekl, že jestli se někdy v doufámže blízké budoucnosti ještě Batfleck podívá do kin coby režisér, rozhodně budu u toho. Stejně jako u Zemeckise jsem krutě zaváhal..9/10 ()

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama