Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 8

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (490)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohou jsem netkutý a ani po shlédnutí traileru jsem film nijak zvlášť nevyhlížel a o to jsem víc šoku.Překrásná a emotivní fantasy hříčka plná té nejčistčí a upřímně dojemné lidskosti a laskavého humoru.Na konci filmu moje žena hodně brečela a já jsem měl co dělat.Jeden z nejnádhernějších příběhů vůbec.Ta satira, podtext a reflexe dnešního světa byla naprosto odzbrojující.Rozhodně doporučuju originální znění, jelikož Bridges je jako vždy nenahraditelný, navíc film stejně není vůbec pro děti takže s angličtinou neváhejte ani minutu.99%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli tento animák o Malém Princi mohl dopadnout lépe. Přesto podle komentářů cítím velké rozpory, ale z mého pohledu je vše natočeno v pořádku. Do příběhu jsem se snadno vžil, emoce se střídají po celou dobu, chvilku úsměv, potom zase slzy. Snímek dokonale vystihuje říši snů, dále nahodí myšlenku, co se stane, když zapomínáme. Vidím několik přirovnání s dnešní uspěchanou dobou, kde každý chce rychle dospět a po sléze se žene za penězi a čas, který má trávit důležitějšími věcmi najednou není. V celém snímku je hromada věcí k zamyšlení a i Exupéryho vidím. I když jsem čekal možná něco jiného, tak nemohu být spokojenější. Knihu čtenář v každém věku chápe jinak a každým přečtením dostaneme jiný zážitek, a proto má tento snímek velmi těžké se zavděčit všem. V mých očích velmi silné 4* a druhé zhlédnutí bude rozhodně potřeba .. 8/10 = 89% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $81,2miliónaTržby USA Tržby Celosvetovo $64,914,469Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ také milé osviežujúce prekvapenie na poli animovanej tvorby, kde sa skĺbila počítačová animácia s kreslenou a dokonca aj bábkovou tvorbou, projekt ktorý má silný príbeh využívajúci nápaditosť, vizuálnu krásu, dokáže predať veľkoleposť a aj emócie /videl v kine: 90%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání po tom všeobecném nadšení. Neskutečně uměle natažené, konec vyloženě proti Exupérymu zprimitivní a začne hledat záporáky ve světě, kde nemají co dělat. Pedovztah v ústředí působí neskutečně nastrčeně. Veškerá síla pramení výlučně z předlohy, což trochu vnáší otazník do smyslu téhle adaptace, která je pro děti moc depresivní a pro mě moc ničící Malého prince. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Má to hloubku, není to zkrátka jenom další animovaný příběh s nudným příběhem, kde víte kam se to bude ubírat, ne, tady prostě pouze někdy tušíte a občas vás to dokáže i překvapit a je vcelku jedno jestli znáte knihu, nebo jste se o ní jen kdysi učili ve škole. Zkrátka Malý princ ve své knižní podobě měl své kouzlo a určité kouzlo má i toto filmové zpracování. Navíc to ve mě dokázalo vyvolat docela slušnou odezvu co se emocí týká a tedy můžu říct, že jsem příběh prožíval a i když to bylo místy dosti smutné i tak se mi to všechno vlastně hodně líbilo. Navíc se autorům podle mého velmi dobře povedlo vykreslit ten kontrast mezi barevným světem těch kteří žijí a šedým a fádním světem těch co jen přežívají. Když k tomu přidám velmi povedenou hudbu, zajímavé charaktery a parádní plyšovou lišku, tak se dostávám k velmi povedenému zážitku. Na druhou stránku si však do jisté míry uvědomuji, že animace nebyla úplně špičková, což jsem viděl například na autech, ale musím dodat, že kombinaci 2 druhů animace v klasickém příběhu a v tom o Malém princi jsem považoval za velmi povedenou a originální. Když si to sečtu jsem mile překvapen a výsledný dojem je za mě opravdu velmi dobrý. 8,6/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Filmaři se kromě Malého prince inspirovali i u Jacquese Tatiho a jeho klasických francouzských komedií Playtime a Můj strýček zesměšňujících svět dospělých. (Zdroj: A-Company CZ)
  • Tvorcovia filmu pracovali v Paríži a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama