Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 1

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (490)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Já tomu musím napálit prostě pět hvězd. Není to dokonalé, předlohy se to drží jen v základech, ale ten duch knihy se podařilo promítnout na plátno prostě a jednoduše bez jediného zaváhání. Malý princ se dá považovat za jednu z nejlepších knih, co se týče pohádkového obsahu a hlavně té hlavní myšlenky. Ten samotný kontrast dětství - dospělost je základním kamenem Exupéryho novely, tudíž jsem byl tak trochu na vážkách, jak bude vypadat finální produkt. Povedlo se. Nápad s dvěma rovinami příběhu, tedy tou pohádkovou s úžasnou jednoduchou animací, a tou druhou odehrávající se v dnešním ukvapeném světě, která se zase chlubí moderní animací, se mi zamlouval. I zakomponování starého pilota plného ideálů do nynějšího světa se vydařilo. Samozřejmě scény využité z této alegorické pohádky mě chytly nejvíce, těch pár knižních poselství člověka nutí až k zamyšlení (scény promluv Princ - liška a Princ - pilot nabídly to nejlepší). Ačkoliv jsem to tolik nečekal, tak film chvilkami zkusil hrát na vážnější notu, při které došlo i na emoce. Konec fakticky excelentní, neumím si představit povedenější zakončení. Film si získá každého, tedy každého z těch, u nichž se pořád v nitru duše jednou za čas projeví Malý princ svým dětským smíchem. Za mě dávám 88 % ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Exupéryho Malý princ byl vnořen do příběhu animovaného filmu, který ač se občas snaží, tak vůbec nepůsobí nijak dětsky, což se dá díky filozofickému předlohovému opusu očekávat. Síla filmového díla je v některých momentech stejně mohutná jak v pisatelském plátku a zpracování se mi nadmíru zamlouvalo. Velmi rád bych uvítal ke zhlédnutí verzi bez dabingu, který zbytečně zakrývá původní hvězdné obsazení. Kniha vždy bude knihou a film filmem, ale pokud takhle zajímavě bude ještě někdy zpracovaná papírová ojetina, nemám velkých výhrad. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jedná se o dva animáky v jednom filmu, a to nejen příběhem, ale i animací. V klasickém digitálním filmu moderní doby sledujeme holčičku, jejíž život je nalajnovaný a ona je od dětství připravovaná na svět orientující se na produktivitu. V tom druhém je úžasně výtvarně zpracovaný příběh Malého prince. První je odlehčený, druhý nutně melancholický. Malý princ není pohádkou pro děti a tvůrci si to uvědomovali. Prolínání obou příběhů se povedlo a působí sladěně a vyváženě. Problém ovšem nastává v poslední čtvrtině, kdy se obě dějové linky mají protnout. To bohužel nefunguje a kouzlo Malého prince je přebito duchem moderních animáků. Stává se z něm dobrodružný animovaný film, tak jak jej známé z dneška, což působí nevhodně až kacířsky. Atributy z příběhu Malého prince se násilně ohýbají až k prasknutí. Pokud přehlédnu poslední čtvrtinu je to nadprůměrná pohádka, která dokáže nenásilnou formou vytáhnout emoce z nejednoho dospělého. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $81,2miliónaTržby USA Tržby Celosvetovo $64,914,469Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ také milé osviežujúce prekvapenie na poli animovanej tvorby, kde sa skĺbila počítačová animácia s kreslenou a dokonca aj bábkovou tvorbou, projekt ktorý má silný príbeh využívajúci nápaditosť, vizuálnu krásu, dokáže predať veľkoleposť a aj emócie /videl v kine: 90%/ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle film naprosto zabil dodatek v podobě dospělého Malého prince. Ta scéna z továrny... strašné. Malý princ měl zůstat neobjeven a zůstat tak věrný jednomu z citátů z knihy, že to nejdůležitější je očím skryto. Vysvětlování hloupým divákům je u Malého prince naprosto nevhodné. Ať už jde o diváky dětské nebo odrostlejší. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Tvorcovia filmu pracovali v Paríži a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Režisér Mark Osborne se rozhodl udělat hlavní postavou filmu dívku v reakci na výzkum provedený Institutem Geeny Davis, zabývající se genderem v médiích (v orig. Geena Davis Institute on Gender in Media), který upozorňoval na genderovou nerovnost postav v animovaných filmech. (oli009)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama