Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (428)

Katarine 

všechny recenze uživatele

Láska na kari. Co jen k ní napsat? Uplynula tak rychle a vznešeně bez jakéhokoliv zkratu a zádrhelu jako všechny Hallströmovy filmy (prozatím viděny čtyři, což se brzy změní), při nichž člověk prostě jen vypne a úplně ztrácí pojem o čase. A právě Láska na kari mě přiměla poznat, co vlastně na filmech hledám. Hallströmovy příběhy nejsou vystavěny na žádné složitosti, jsou to zkrátka pohlazení na duši, navíc ztvárněna v nádherných prostředích s neskutečně skutečnými hereckými výkony, nevyžadují žádný klasický boj dobra se zlem, a přesto jsou napínavé, žádnou přehnanou romantiku, a přesto jsou roztomilé. Láska na kari byla pro mne okouzlujícím zážitkem a Lasse Hallström se z ničeho nic stává mým velkým oblíbencem. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström jak podle šablony. Což není nutně špatná věc, protože jeho filmy jsou pěkné a vždy jsem je ocenil 4* (aniž jsem o tom přemýšlel). Tady jsem šel o jendu hvězdu méně, protože přeci jen Čokoláda už tu byla. Láska na kari je milý a dojemný film, který občas tlačí na city diváka, ale nijak zákeřně. Herci se pro své role hodí a tak dále, jen scénář mi přišel trochu šitý horkou jehlou. Změna zarytého nepřátelství v přátelství až lásku je rychlejší než děcko po prvním kari a ač indické jídlo rozbrečí mnoho lidí, jako hlavní spoušťeč u kuchaře pro návrat domů je trochu odfláknutý oslí můstek. Doporučuji koukat se zásobou dobrého jídla. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takto, nejsem funda zasraneho multi kulti suzitia dvoch naprosto odlisnych kultur ...... bo to chujovina podla mna. Paradoxne film bol dobry, reziser Lasse Hallstrom /Pravidla Mostarny, Lov Lososu v jemenu/ natocil sympaticky film o tom, jaxi 2 restiky konkuruju, jedna v rukach domorodca, druha v rukych imigrantov, konkretne z Indie. Obycajne dialogy prevladaju, tu navyse ide o recepty a varenie. Mno a este takto - ja sam viem varit a piect, ale nevarim preto , ze som moderny mu z 21. storocia, a rozhodne u toho nemelem dzender hovna. Ja proste varim a peciem preto, lebo som hladny a chcem sa najest. 77 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný, obrazově velmi líbivý film, který sice možná neohromí dějovým průběhem - v rámci žánru dost klasickým (ale ne úplně), ale přesto nadchne silnou feel-good atmosférou a typickou francouzskou poetikou, kterou amíci vystihli velmi dobře. I přes svou vyumělkovanost to má duši. Na zlepšení nálady ideální film a to nejen pro milovníky dobrého jídla. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s ostatními - je to velmi milý, lidsky hřejivý film. Dokonce film, který jsem po těchto stránkách už dlouho neviděl. V dnešní napjaté době, kdy se Evropa probouzí s kocovinou z multi-kulti a každý další snědý přistěhovalec je předem podezřelý z terorismu (natož celá rodinka a ještě v dost izolované oblasti kde se zná každý s každým - jako ve filmu) , bohužel zní jako hezká, idealistická pohádka pro dospělé. Ale já mám pohádky rád, a když mi příběh někdo hezky podá, rád si jej vyslechnu a prožiju i když vím, že draci, obři, černokněžníci a princezny nejsou... Stejně tak jsem uvěřil, že Frantíci s radostí objevili novou chuť kachní teriny s Armagnacem inovativně doplněné kardamomem a chilli. Na film rozhodně nekoukejte hladoví, protože u něj dostanete ještě větší hlad. Kamera si skvostně pohrávala se zpomalenými záběry na jemně hnětené omáčky či pomalu padající krystalky soli do kouřících pokrmů.... Film určitě doporučuji k vidění, vytkl bych mu jen tu délku a jistou míru kýčovitosti a na konci i té pozitivnosti, která pak už trochu bila do očí. Délka filmu mohla být klidně o 30 min. menší. Ale za to téma tu jednu hvězdu přidám navíc. Takže za mně jsou to dokonce 4 michelinské hvězdy ! * * * * ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Na natáčení filmu se podílel jako konzultant šefkuchař indického původu Floyd Cardoz. (Aja2001)
  • Na spoluproducentském postu lze najít jméno zpěvačky a herečky Oprah Winfrey, která se do knižní předlohy Richarda Moraise zamilovala a od roku 2010 ji prezentovala ve svém časopise. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama