Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (976)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESMÍŠ MĚ ZABÍT! ZKUS MĚ MILOVAT. ZASE."… /// Tak tohle by emzáci nepobrali… Pokuď ovšem neví, co bylo dřív. Jestli slépka nebo… Časovej paradox, vo kterým můžeme polemizovat, diskutovat, můžeme o něm vést spory a můžeme s ním nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,All You Zombies“, kterou v roce 1959 napsal Robert A. Heinlein, neznám. 2.) Nečetl jsem zdejší komentáře, takže mě může ještě něco překvapit (ve filmu, ne doma!). 3.) Přišla ke mně mladá holka a mele něco vo tom, že je moje stáří. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klamlivý trailer navnadil na trošku iný žánrový zážitok, tvorcom však toto zavádzanie tentokrát nevyčítam. Naopak, užívam si novátorské veci, tvorivých ľudí, ktorí sa neboja ísť proti klišé a stavajú na diváckej dezilúzii. A tá je podstatou tohto filmu. Pokiaľ spočiatku má človek pocit, že pôjde o ďalšiu podarenú a nenáročnú time-travel akciu, postupom času sme svedkami konverzačnej drámy, ktorá je štúdiom ľudskej identity a vyvrcholí to šialenou sci-fi pointou, nesúcou sa v duchu gréckej tragédie. Okrem toho, že všetky časové prešmyčky, paradoxy a hlavne záverečná pointa prinútia diváka premýšľať, tak má film aj silný emočný index, zmysluplné dialógy a poctivé herecké výkony. 85%. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

No jsem až zděšen co se z toho filmu vyklubalo, neuvěřitelně ujeté. Natočeno je to dobře a čas se ani trochu nevleče, ale je tu hrozně moc zvratů, které pokaždé změní pohled na celek. No podruhé bych si film rozhodně nepustil a průměr je až mírumilovné hodnocení. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobre, veľmi dobré, vlastne skoro perfektné. Bratia Spieringovi vás od začiatku doslova hodia do filmu, kde vlastne netušíte o čo kráča. A keď sa chcete o tom dozvedieť viac, tak vám to tesne pred xsichtom strihnú na nejakú drámu o dievčati. A potom, potom to začne. Predestination sa rovnako ako puzzle zrazu začne skladať dokopy a postupne to začne aj dávať zmysel. Tempo sa zvyšuje, Ethan Hawke začne hrať čoraz viac presvedčivejšie, gradácia stúpa a nakoniec ste s toho úplne v prdeli ako strašne je tento film cool. 85% - 4* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Michael Spierig, Peter Spierig / Predloha: Robert A. Heinlein - "All you Zombies" | Hudba: Peter Spierig | Distribúcia: Sony Pictures Worldwide Acquisitions | Štúdio: Blacklab Entertainment, Screen Australia, Wolfhound Pictures | Rozpočet: ? $ | Tržby: 3,4 milióna $ | Ocenenia: Australian Film Institute AACTA Award - Kamera, HR Sarah Snook, Strih, Výprava. Spolu: 7 výhier a 5 nominácií || Zhliadnutie tohoto menšieho rodinného filmového projektu od Spierigových som si načasoval veľmi zle. Pustil som si to po dokumente o skutočných ľuďoch a udalostiach, a tak som sa vôbec nedokázal naladiť na sci-fi náladu. Naviac, Predestination je ukážkový prípad príbehu, ktorý je postavený na princípe minimalistického prístupu s tvárou maximalistickej osudovosti. To prvé znamená, že film odohrajú traja herci, a že film obsahuje akurát jeden pekný interiér (To všetko z nízkorozpočtových dôvodov). To druhé zas naznačuje, že sa to pri tom všetkom tvári tak neskutočne jedinečne a vážne, dokonca záhadne, že sa u mňa dostavil "Čože?" efekt. Naviac je to celé samoúčelne divné až nechutné, aby to vytváralo pocit jedinečného príbehu. Možno len fakt zlé načasovanie zhliadnutia, možno len naozaj slabý garážový film s ambíciami o dobití hlavnej vlny. 35% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Galerie (192)

Zajímavosti (12)

  • Přibližně v 9. minutě zvedá jeden barman kolegovi pohyblivou část baru, aby mohl pronést piva. Záběr končí, když je uprostřed baru, ale v dalším záběru jde opět k baru. (fcapab)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Dialogy se poměrně striktně drží povídky "All You Zombies" (v češtině "Všechny tvé stíny") od Roberta A. Heinleina, ale některé detaily byly ve filmu pozměněny. Například v předloze stroj času váží 23 kg a ve filmu pouze 6 kg. Také nesedí data a časy všech událostí dle předlohy. V předloze byla při přemístění v čase použita kovová síť a pletivo, aby se určil prostor, který se má transformovat, zatímco ve filmu stačilo, aby byl dotyčný v okruhu tří stop. Malá Jane váží dle předlohy po porodu 5 liber 3 unce, ve filmu je to 7 liber 3 unce. (Nortizop)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama