Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Duncan66

Když pochopil, že se té role musel zhostit sám, tak musel i pochopit, že to je vlastně on, kdo jí ten život posral, takže ano, je blbá. A jeden bonbónek: Hermafrodit NEMŮŽE mít funkční obě ústrojí.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Neni blba. Naopak je empaticka. A moc dobre vi, jak se tenkrat citila osamela a smutna, jak touzila po lasce, jak chtela s nekym sdilet zivot atd. a jak se ji to nedostavalo, sam si to prece prozil, tak proste kdyz pochopil, ze se te role musi zhostit on sam, tak to udelal. Neni na tom nelogickeho vubec nic. 

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Ouwen

Ale ona ten časový paradox neruší, ona znovu naplňuje to, co musí vědět, že se stejným způsobem stane. Narcis nenarcis. V tom případě je ta postava úplně, ale úplně blbá.

na příspěvěk reagoval Duncan66

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Protože je to narcista co miluje jen sám sebe a potkal někoho sobě rovného. Je to tam několikrát řečený, že je zahleděná do sebe, protože jí ostatní lidi kolem ní přijdou neúplný. NĚKOLIKRÁT tam sama sobě řekne "už ti někdo někdy řekl jak krásná jsi?"

Balí sebe sama aby se narušil ten časovej paradox - naverboval jí, ale musel jí dát něco co by jí přesvědčilo ten časovej paradox narušit. Já nevím, nepřijde mi na tom nic nelogického.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Vidím, že tu je plno lidí, kteří se nad touhle nelogickou sračkou rozplývají, tak mi, chytrolíni, vysvětlete, proč ta ženská po prvním cestování v čase balí sebe sama, když i úplnému idiotovi musí být jasné, že to je TA situace, která jí ten život posere? Logika úplně v háji.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Lacike

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Wh1t3W0lf

hehe, to by byl fakt uz moc mazec. To by pak ale museli zrusit toho Johna teroristu. Protoze to uz by krapet nedavalo smysl, kdyby byl zaroven Robertson.

na příspěvěk reagoval Wh1t3W0lf

Wh1t3W0lf

Wh1t3W0lf (hodnocení, recenze)

Spoiler!

Kvalitní podívaná. Postupně mi vyšly všechny predikce, až na jednu. Čekal jsem, že Robertson bude ještě starší verze Johna/Jane. V jednu chvíli, kdy byl John s Robertsonem v jednom záběru, jsem si říkal, že tam ta podoba prostě je. Škoda, že to tak nejspíš nebylo (ale koukám, že o tom také existují teorie na netu), protože by to finále bylo ještě víc mindfuck, kdyby nakonec ještě sám sebe "naverboval" do agentury k cestování časem, kterou by sám založil/řídil (tuším, že nebylo řečeno, jestli tu agenturu založil Robertson). 

na příspěvěk reagoval Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

IcePick

V tom se neshodneme. Ja porad nevim, co ti tam logicky nesedi. Mi naopak narozdil od vetsiny filmu tady dava vse smysl a naopal to cele krasne do sebe zapada a neni tam zadna mezera, zadny problem, zadna nelogicnost.

Taky nevim co mas na mysli "nemozes predsa vzniknut tak, ze ta niekto prinesie z buducnosti" On/ona uz existovala, tim ze se narodila sama sobe :D , jen ji prenesli v case a miste jinam, aby to bylo kompletni a ten cyklus mohl fungovat.

na příspěvěk reagoval IcePick

IcePick

IcePick (hodnocení, recenze)

Duncan66

ale aby sme sa zle nepochopili - ja som dal filmu 4 hviezdy, pretoze to bolo celkom originalne a malo to spad. herecke vykony tiez ok. jedine, co ma mrzi, ze to nebolo logicky bezchybne, tak ako par inych filmov, ktore sa zaoberaju cestovanim v case. za mna jednoznacne top je Los Cronocrímenes, tam nie je ziadny logicky lapsus a vsetko do seba dokonale zapada.

na příspěvěk reagoval Duncan66

IcePick

IcePick (hodnocení, recenze)

Duncan66

teraz zasa nerozumiem ja tebe - hovoris o konkretnom okamziku? a to je ktory? ved ak co len teoreticky pripustime moznost cestovania v case, tak si ten okamzik mozeme posuvat hore dole ako sa nam zachce, staci mat v ruke puzdro od husli. este raz si predstav situaciu, ked mu dal niekto "prikaz" aby isiel to dieta vziat z porodnice a odniest do minulosti. hlupost, nie? ved samotny fakt, ze on sam sa do tej buducnosti dostal a pocuva cloveka, ktory mu ten prikaz dava, znamena, ze uz z buducnosti do minulosti preneseny bol...nechajme to, nema absolutne zmysel nad niecim takymto uvazovat, lebo to same osebe je paradox. vsetko musi mat svoju historiu a on ako clovek ju nema. nemozes predsa vzniknut tak, ze ta niekto prinesie z buducnosti, to je cele na hlavu. nebudem teraz spekulovat, ci nejake cestovanie v case vobec teoreticky existovat moze alebo nie, na to som trochu slaby teoreticky fyzik, no skor si myslim, ze nemoze a ani nebude, pretoze to by sme tu mali uz dnes okolo seba kopec ludi z buducnosti a cela historia by sa neustale menila, pretoze by sa vzdy nasiel kopec ludi, ktori by danou technologiou radi menili "nevyhovujucu" minulost.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

IcePick

Nejak ti nerozumim. Oni to dite prenesli v jeden konkretni okamzik a to byl ten ve filmu. Nenesli ho tam nikdy jindy. Za me je to vymyslene naopak skvele a krasne to do sebe zapada, neni tam zadna chyba, ani zadny nesmysl. Vzhledem k tomu, ze nevime jak funguje cestovani casem a jake to ma pripadne dopady na minulost, pritomnost, budoucnost, tak nema cenu filmu vycitat, ze je to blbost...

na příspěvěk reagoval IcePick, IcePick

IcePick

IcePick (hodnocení, recenze)

Duncan66

"...podla prikazu od sefa..." - apropos, naco ho ten sef vlastne posielal odniest dieta do minulosti? ved ked sa s nim bavil, tak to znamenalo, ze uz sa to muselo predsa stat ;) jasne, len rypem, je to cele hovadina, takze logiku za tym nehladajme.

na rovnakom principe by som si mohol dnes pred dverami najst carovny prut, ktory nikto nikdy nevyrobil. priniesol by som si ho strojom casu sam sebe z buducnosti. podobna vec sa stala v Interstellar, cele zle, ale ok, je to len film, sci-fi, dalo sa na to pozerat. napokon, paradox casu je preto paradox, ze...

na příspěvěk reagoval Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

MegSimpson

Je to cele jeden cyklus. Ona otehotnela se svym pozdejsim ja, ktere melo preoperovane pohlavni organy a byl z nej tedy "muz" schopny oplodnit. A jak porodila sebe samu, tak coby miminko ji jeji pozdejsi ja coby Ethan Hawke podle prikazu od sefa odnest do minulosti a kruh se uzavrel. Je to naprosto skvele vymyslene a dava to smysl. Nakonec do sebe vse krasne zapada. Za me jedno z nejvetsich prekvapeni ve scifi zanru a cestovani casem.

na příspěvěk reagoval IcePick

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

MegSimpson

Je to časová smyčka, není to o tom jak vznikla v první řadě..

divák to musí příjmout jako pravidlo filmu, že prostě existuje. Máš to víceméně jako s Vesmírem, začátek nikdo neví, prostě to tak je :P

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

eldina

01.12.2014 08:52 tak toto ma rozhodne bavilo..vynikajúci príbeh (Sarah Snook mi ako muž pripomínala Leonarda DiCapria) :)

 

Nejsi jediná komu Sarah Snook připomínal DiCapria. :-D

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Podle mě je důležitý, se naučit akceptovat tu absurdní pravděpodobnost, že to prostě BYLO, JE a BUDE. Bez začátku a konce. Ten paradox je jedinou logikou toho filmu. Takhle to vidím já :) lze to jen akceptovat, ten film nepracuje s ničím jako je, že to nějak začalo a že by to nějak mělo skončit. Prostě se to děje. 

JamalSpeal

JamalSpeal (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Miluju vedu, proto jsme pres ruzne pozorovaci metody dostali ke slozeni periodicky soustavy prvku, pres molekuly, atomy, kvarky k minimalnim stavebnim jednotkam. Proto umi ve Svycarsku stvorit zlato 'z niceho'. Veda existuje a posouva nas. Ale jako kdyz si prectes nejake dohady mezi Einsteinem a Bohrem a zabrousis do spinu castic a priklonis se na tu a nebo tu stranu jsi z toho opet v prdeli. A kdyz uz usoudis ze kvantova fyzika je nahovno sestroji Kvantovy pocitac ktery funguje. Ale stale jsou dve zakladni teorie ktere nedokazou sloucit ty kecy o pravdepodobnosti zkoumanych n kvantech a vesmirem. A do te doby existuje neco jako buh a ten je kurva dokonaly :D.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

JamalSpeal

Těžko říct, Vědátoři ti předloží, jakože seriózní teorie o původu všeho živého na zemi, ale já říkám : Jak to kurwa může někdo vědět, když v tý době nežil?! No co už, aspoň je o čem spekulovat :)

na příspěvěk reagoval JamalSpeal

JamalSpeal

JamalSpeal (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu jak je v Jurskem parku vysvetleno, zivot si cestu najde. Takze hermafroditni slepice co se vyvinula z dinosaura a nebo hermafroditni slepice, ktera cestovala casem aby sama sebe oplodnila. Proste krasny paradox a nebyt jich neexistovala by vira.

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama