Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zajímalo by mě z jaké skutečné události film vychází, ale uvědomil jsem si, že ačkoliv je horničina nebezpečné řemeslo, něco si o ní počtu a zkusim si dohledat i tenhle případ. K filmu - to, že se vsadí na "hlavní" nebo spíš jedinou ženskou představitelku bohužel spolu s úplný začátkem vyzrazuje jak to celé dopadne. Tenhle styl nechápu, myslim si že v chronologickém provedení by to nepůsobilo tak zřetelně. Prostředí je však atraktivní a ačkoliv film nemá tak velké tempo, divák se nenudí protože má adekvátní délku a tim "co se tam děje" si chvíli není jistej. Herci mi přijdou fajn, žádný teen idioti, ale poctivý chlapy, zasraný od práce co jsou dospělý. Mnohdy není vůbec nic vidět, to však přidá na atmosféře a pár lekaček či nějaké to gore jsou fajn, spíš se však vsází na napětí. Na krváky/horrory už moc nekoukám, protože mi často vadí nelogické chování postav, neatraktivní zpracování, důraz na gore na úkor atmosféry a celkově mě moc lekačky nebaví. Tady jsem dostal každej prvek, kterej se spojil v jeden celek a ve výsledku se jedná o kvalitní, poctivej dirty survival s výbornou a hravou kamerou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sam celý život obdivuje otca, ktorý po dlhých 35 rokoch opúšťa pozíciu jedného z hlavných riadiacich pracovníkov miestnej uholnej bane. V posledný pracovný deň chce preto stráviť po jeho boku v podzemí. Rada by si totiž zapamätala, ako tvrdo musel celý život pracovať. Praktická rutina sa však po krátkom čase mení v krutý boj o holý život. Veľmi zručne natočený klaustrofobicko, schyzofrenický "katastrofák". Pokiaľ budete mať prvú polhodinu pocit, že Vám "Beneath" nemá čo ponúknuť, buďte si istý, že ste na omyle. Od režiséra takej sračky, ako bol "30 Days Of Night 2" som to veru nečakal. Gore, pár lakačiek, a hlavne, pomerne veľmi slušná atmosféra, ťahajú tento snímok k vyšším priečkam. A nakoniec, niet sa čo čudovať. Veď uvidíte - 75%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhoda tomu chtěla, že se mi v jeden den dostali pod ruky dva stejnojmenné filmy. Zatímco ten druhý za moc nestál, tak tady jsem byl docela mile překvapený. Od dob Pádu do tmy jsem našel v podobných kouscích doslova zalíbení, protože většina z nich nám dokáže nabídnout slušnou dávku klaustrofobické atmosféry. No a ani v tomto případě tomu nebylo jinak. V dole jsem byl jen jednou jedinkrát ve svém životě a to při školní exkurzi v Ostravě, ale dodnes to ve mně zanechalo zvláštní nepříjemný pocit. Sice netrpím klaustrofobií, ale prostě jsem se necítil v těch potemnělých šachtách moc dobře (a to jsme nebyli v žádném případě moc hluboko) a už vůbec bych se nechtěl hornictvím živit. Nicméně tihle chlapi mají můj obdiv. Ale zpátky k filmu. Po klasickém začátku ve kterém se seznámíme s hlavní hrdinkou a skupinou horníků, se velmi rychle šlo na věc, což se mi samozřejmě líbilo. Režisér Ketai už měl s hororovým žánrem menší zkušenosti (stojí za nepříliš povedeným 30 Days of Night: Dark Days), ale teprve zde jsem mu přišel na chuť. Byl jsem doslova vtažen do potemnělého prostředí šachet, krumpáčů a uhlí a díkybohu jsem nemusel na onu vychvalovanou atmosféru čekat moc dlouho. K důlnímu neštěstí dojde hned po několika minutách, takže počet nedůležitých postav se rychle zmenšil a divák se tak mezi přeživšími lépe orientuje. No a poté nastává klasický survival horor, kdy skupina lidí musí bojovat nejen s nepříznivými živly, sebou samými, ale i čímsi neznámým. Něčím, co je ukryto v temnotách. Nebo je všechno tak trochu jinak? Každopádně i halucinace hrály důležitou roli.Tím se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu. Ve filmu si totiž nemůžete být jisti, zda zrovna vidíte halucinace, nebo realitu. Tvůrci se totiž do svého díla pokusili procpat i několik věcí, které měly dopomoci k zajímavým zvratům děje a překvapivému konci. No překvapivému, jak pro koho. Bohužel musím říci, že právě některé z těchto prvků mi spíše přišli jako rušivé elementy v jinak dobrém filmu. Nechci zbytečně spoilerovat, abych vás nepřipravil o všechno překvapení, ale třeba ty „zombie“ bych klidně vynechal. Zbytečně mi to zkazilo celkový dojem. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Prostředí je bezpochyby vynikající - zasypaný důl a záchranná komora měly v sobě velký potenciál. Atmosféru to má velmi dobrou, bohužel ji narušuje samotný děj a počínání postav. Působilo to na mě chaoticky a neuspořádaně. Sice se to snažilo o jakési postupné budování napětí, ale "ti druzí" to z mého pohledu dost kazili. A to nejvíce asi ke konci, celou dobu jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale závěrečné dění mě od toho nějak odradilo. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl celkem slušnej nervák. Už úvodní titulky mě upoutali, pak máme čtvrthodinu na seznámení z postavama a jde se na věc. rozjezd je sice trošku pozvolný, ale pak začne film neskutečně gradovat s tím, že závěrečná dvacetiminutovka je fakt peklo. film je každopádně důkazem, že žánr zvaný horor ještě není úplně mrtvej, ale chce se to vysrat na všechny ty kinder duchařiny co dneska cpou do kin a kouknout se radši na nějakej nezávislej nebo nízkorozpočtovej film. Tady je totiž na malým prostoru z evidentně skromným rozpočtem k vidění tolik invence až mi to bralo dech. Každopádně jak se to rozjede divák nemá šanci vydechnout a odtrhnout se od obrazovky. Já osobně už jsem ke konci myslel, že se fakt pochčiju, ale nebyl jsem to schopnej stopnout ani na vteřinu prostě jsem to chtěl dokoukat. No a samozřejmě, že největší schíza je ta hlavní pointa, která mě fakt rozstřelila sice jsem to tušil, že to tak nakonec bude, ale i tak mě to rozbilo. Samozřejmě nebudu nic vykecávat. Můžu jenom doporučit. I velký hororový skeptik jako já je tentokrát nadmíru spokojen.90% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama