Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 1

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (268)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl hrubý obsah filmu, docela mě to zaujalo. Nejčastěji je tento film přirovnáván k Hráčům se smrtí, což býval jednu dobu jeden z mých nejoblíbenějších filmů (už jsem ho dlouho neviděl, asi to budu muset napravit a spravit si chuť), takže jsem se na Vzkříšení démona docela těšil. Zvláště když tu hraje má oblíbenkyně Olivia Wilde. Po jeho shlédnutí jsem byl sice mírně zklamán, ale zas až taková katastrofa jak jsem si přečetl v některých komentářích na internetu, to rozhodně není. Bohužel se tu až moc projevila režisérova nezkušenost. Přece jenom se Gelb předtím věnoval hlavně krátkometrážním a hudebním kouskům. Když vezmeme v potaz, že scénář sice neoplývá zrovna dvakrát originální myšlenkou, dalo se z toho rozhodně vytřískat mnohem víc. Zvláště když se tu sešlo docela zajímavé herecké obsazení a atmosféra nám místy nabídne i slušnou dávku napětí. Má to ovšem jeden háček a tím je nevyváženost celé stopáže. Zatímco v určitých momentech si mě film dostal na svou stranu (útěk psa, snové pasáže o hořícím domě…), tak se tu vyskytovalo i množství nudnějších pasáží, kdy jsme nuceni poslouchat zdlouhavé a dle mého i zbytečně monotónní dialogy. Režisér se nám vše snažil vynahradit několika mord scénami a mysteriozním finále, ale černé kontaktní čočky, blikání světel a řev jsou v dnešní době už jen slabým odvarem, k uspokojení čím dál náročnějšího diváka. Původně jsem chtěl dát lehce podprůměrné hodnocení, ale nakonec přidám 10% navíc za Olivii, pro kterou mám vážně slabost. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Silno prázdna a nudná kravinka, ktorá by rada bola niečim výnimočným, ale to sa jej vobec nedarilo. 100 krát prevarené téma, ktoré nemalo čo ponúknuť a hlavne dejová linka je tak chabá a neoriginálna, že ma až hlava rozbolela. Je tu veľa odkazov na iné filmy, napätie sa tu prejavilo, ale celkom malej forme. A už si ani nepamätám. kedy mi bolo jedno čo sa stane s postavami, ako práve pri tomto braku, a to aj preto, že logika chýbala a značnou mierou to ovplyvnilo nielen postavy, ale aj celí príbeh, jednou vetou: scenár bol silno nedokonalí a s tolkymi prázdnymi a tupými dialógmi, ktoré mi až trhali uši. Dávam 1* za 2 docela dobré lakačky, ale na viac ma tento film nepresvedčil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Najskôr som z toho mal príšerný dojem. Myslel som si, že sa unudím na smrť z hororu, ktorý je taký nezáživný, až človek dumá, načo vôbec vznikol, veď každý producent musel vidieť, že je úplne nezaujímavý. Postupne sa ale zápletka o skupinke vedcov, ktorí chcú vynájsť liek na oživenie mŕtvych, rozbehne (v tejto chvíli začne pripomínať Muža bez tieňa a Hráčov so smrťou)... aby onedlho tempo znova začalo stagnovať. Ku koncu je vyložene mŕtve, všetci sa trápia (vrátane bezmocných hercov) a evidentne boli radi, že to dokázali aspoň „nejako“ ukončiť (digitálnym bordelom) a ísť domov. Postavy nie sú úplne nesympatické, ale snaživé televízne hviezdičky Olivia Wilde, Evan Peters a Donald Glover príliš priestoru nemajú (Ray Wise alias naštvaný farmár z Jeepers Creepers 2 má dokonca až jednu scénu). Nikto sa nevyzlečie, úmrtia sú až na rozmačkanie v skrini nezaujímavé a príbeh ešte viac (resp. menej). Zostalo len vykrádanie parapsychologických kingoviek Carrie a Podpaľačka. Strata času, toto pre  mňa pravdupovediac nemá ani na 2*. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Aneb rutinou zacpěme krky hororovým fanouškům. Vzkříšení démona je nenápaditý a slabě natočený horor, který nejen že nezvládá postrašit, hraje ale také podle hodně slabého scénáře a spoléhá na stokrát viděné, bez kapky nečeho navíc. Olivia Wilde je fajn ale zbytek je těžce mimo, což platí i o mém oblíbenci Donaldu Gloverovi. [35%] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná posedlá duchařina, která nás nabádá k tomu, aby jsme si nehráli na Boha, protože Ježíš byl jen jeden a Lazar vlastně taky. Mělo to atmosféru, solidní lekačky, sem tam film dokázal postrašit a navíc se tu sešlo celkem sympatické obsazení v čele s kráskami Sarah Bolger a Olivií Wilde. Gelb se navíc nesnažil za každou cenu natahovat stopáž, což filmu velice prospělo. Podle hodnocení jsem čekal další průšvih, ale jsem mile překvapen. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Tvrdenie, že ľudia používajú iba 10 % svojho mozgu, je bežný mýtus, ktorý by vedci s kapacitou uvedenou vo filme určite vedeli. Moderné výskumy dokázali, že celý náš mozog je v neustálej činnosti. (Arsenal83)
  • Anglický název filmu The Lazarus vychází  z biblického příběhu, který popisují evangelia v Novém zákoně. Lazar byl podle Janova evangelia Ježíšív přítel. Když zemřel, tak čtyři dny po jeho smrti přišel Ježíš k jeho hrobu a zázračně ho vzkřísil z mrtvých. (willy1)
  • Film bol dokončený v roku 2013 a následne mal byť distribuovaný spoločnosťou Lionsgate. Nakoniec si diváci na jeho uvedenie museli počkať ďalšie 2 roky a za ten čas sa zmenila aj spoločnosť zodpovedná za distribúciu v USA, stala sa ňou Relativity Media. Spoločnosti Lionsgate zostali len distribučné práva do zahraničia. (beso74)

Reklama

Reklama