Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 1

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (268)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli zrovna tenhle démon měl být vzkříšen. Nic proti dění v laboratoři, ale v tomhle případě je vidět žalostný nedostatek peněz a zejména - to je mnohem smutnější - nedostatek nápadů. Olivia Wilde a zkouřený Evan Peters jsou sice fajn, ale to, co předvádí zbytek osazenstva. Achjo. Musím říct, že The Lazarus Effect je předvídatelný, bez lekaček a koukat se na něj dá snad jen díky dvěma výše uvedeným hercům a jednomu chundelatému psíkovi. A to je teda hodně málo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdesi mezi Re-Animatorem a Noční můrou, přičemž ani jednomu nesahá po kotníky. Lazarus není podceňovaný, jde zkrátka o mizerný film. Kamera je slušná do doby, než se promění ve stroboskop, hudba vcelku obstojná, ale nevybočující z průměru, a samotný nápad o návratu ze záhrobí (odpustil bych, že nijak nový) se obejde bez fantazie, strašidelné atmosféry i drsných efektů. Cronenberg by jistě věděl co s tím, o Stuartu Gordonovi nemluvě. Prý démon! Já viděl jen černé oči Jean Grey z X-Men, které mě nevyděsily... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Horory moc nemusím, ale tenhle mě zaujal svým námětem a obsazením - možnost vidět Olivii Wilde v roli zmrtvýchvstalé vědkyně jsem si nemohl nechat ujít. V kontextu současné pokleslé hororové produkce jsem nakonec film shledal jako vcelku zábavnou podívanou, u které si přemýšlivý člověk může přijít na své - určitě není na škodu zamyslet se nad tím, jaké etické bariéry by měla mít současná věda, a co ještě je ospravedlnitelné ve "vyšším zájmu" společnosti. Původně jsem se domníval, že je film plný vědeckých nesmyslů, ale Olivia Wilde v jednom rozhovoru řekla, že celý film se zakládá na realitě a že skutečně existuje skupina vědců, kteří se zabývají možností přivádět lidi k životu (!) - nevím, nedokážu posoudit, neurologie je pro mě španělská vesnice, ale pokud nejde jen o marketingové kecy, pak to filmu určitě přidává na zajímavosti. Co by asi šlo filmu vytknout, je výskyt velkého množství osvědčených žánrových postupů, či klišé, chcete-li - máme zde děcko stojící na konci chodby, lekačky, černé kontaktní čočky, telekinezi, zabitého černocha (což ostatně prozradí už neobyčejně spoileroidní trailer, před nímž tímto varuji), skupinku lidí v uzavřeném prostoru, z něhož není úniku, postavy, které se rozdělí, ač to nedává smysl, osamělou holku v prostoru, kde postupně zhasínají všechna světla... ech, copak jde dnes ještě vymyslet něco nového? V tomto smyslu není ve filmu nového skoro nic (dokonce je bohužel i dost předvídatelný), film je původní pouze v tom, jak tyto neoriginální motivy kombinuje v nový celek - a po této stránce mě prostě bavil. Když na něj nebudete klást žádné nesmyslné nároky, může film celkem spolehlivě zafungovat - už jen pro ten pekelný závěr jsem rád, že jsem ho mohl vidět - brr, ještě teď mě z něj příjemně mrazí. Mimochodem český název je vážně neuvěřitelně debilní - když je něco vzkříšené, tak už to přece jednou muselo být naživu (čili Zoe by musela být démon už zaživa). ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

A mě se to celkem líbilo. Nemělo to nic společnýho s vymýtáním , kterýho je všude dost, ale vydalo se to originálnější cestou. Zpočátku vědátorský testování na zvířatech se zvrhlo v oživení člověka. A to s sebou přineslo celkem krutý a neznámý následky. No každopádně i přesto, že ty drastický momenty nebyly vidět, pořád to mělo dobrou atmosféru a hlavně originalitu. Takže se ani omylem nejedná o žádnej propadák, jak to podle hodnocení vypadá. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hororová stránka filmu už v dnešní době opravdu vyděsí asi jen publikum předškolního věku, ale jako thriller je to fajn jednohubka, má dobrou atmosféru, herci jsou sympatičtí a pro jednou se většina z nich nechová ani kdovíjak švihle. Až na vyjímky, žeee? Každopádně já u tohohle díla nečekal, že se budu klepat hrůzou a začnu ječet pokaždé když se na obrazovce objeví "démonická" Olivia. Já čekal, že se mrknu na mou oblíbenou Olivii jak občas někoho sejme a k tomu bude sexy no a to jsem i dostal. Že to bylo málo krvavé je mi šumák, protože tohle není a ani si to nikdy nehrálo na žádnej brutální gore slasher nebo jak tomu já říkám - krvák. Tohle je prostě pohodovka s démonem a mně se to líbí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Tvrdenie, že ľudia používajú iba 10 % svojho mozgu, je bežný mýtus, ktorý by vedci s kapacitou uvedenou vo filme určite vedeli. Moderné výskumy dokázali, že celý náš mozog je v neustálej činnosti. (Arsenal83)
  • Anglický název filmu The Lazarus vychází  z biblického příběhu, který popisují evangelia v Novém zákoně. Lazar byl podle Janova evangelia Ježíšív přítel. Když zemřel, tak čtyři dny po jeho smrti přišel Ježíš k jeho hrobu a zázračně ho vzkřísil z mrtvých. (willy1)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 77. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama