Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 2

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (268)

verbal 

všechny recenze uživatele

Olivce bych bez reptání kdykoliv začvachtal prstem v Martini, ať už by byla posedlá nebo ne, ale kde nic není, ani zmrd nebere a tohle nezvládla ztopořit ani ona s celým tím svým kudapílem. Ploché jako rumunská gymnastka, strašidelné jako Kásper, originální jako vietnamská teplákovka se třemi pruhy, hloupé jako fronta na Epl šestku, dramatické jako schnutí základní barvy a zábavné jako trhání osmiček. Ale jinak hezky natočené, takové barevné a Olivka umí dělat rtíky moc hezké kroužky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,3miliónaTržby USA $25,801,047Tržby Celosvetovo $36,143,981Tržby za predaj Blu-ray v USA $835,010 //počet predaných kusov 21,451Tržby za predaj DVD v USA $1,670,550 //počet predaných kusov 86,839║ odbité, bez poriadnej atmosféry, na rýchlo upečené /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„FRANKU, TOHLE NENÍ JEN NĚJAKÝ POKUS V LABORCE. TOHLE JE ČLOVĚK. MLUVÍŠ TU O ZMRTVÝCHVSTÁNÍ…“ /// Za 20minut tři slušný hororový okamžiky. To nebejvá zvykem, zvlášť, když je příběh v rozpuku. Osazenstvo vede řeči o věcech, kterejm hovno rozumím, takže maj moji pozornost. Připomínaj mi Hráče se smrtí. Abych je nepřechválil – hodina pryč a teď prej teprvu budu valit bulvy. Hovno! Opouštíme ucházející tajemnou atmosféru a setkáváme se s příšerou, která dělá nezáživný věci - navíc nezáživně. Pro jistotu to trochu zamotaj, abych neměl pocit, že čumím na debilní totální šílenost, takže je z toho totální šílenost pro náročný. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám díru ve spánku (a trochu mi jebe). 2.) Mám sen. Jsem s Olivií Wilde v pekle a .... (jasně, furt!) 3.) Thx za titule ,,honzavohralik“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně něco jiného, než dětské strašidlené domy a chodící zombie. A konečně normálně natočený film a né amaterská sračka s herci z místního spolku. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekne nakrútený hororík s niekoľkými ľakačkami, biednejšími zamordovaniami (čo sa pri PG-13 dalo čakať), celkom solídnymi démonickými zjaveniami, fajn postavami a v rámci žánru slušným príbehom, ktorý už síce nie je nijako originálny, ale aspoň to má zmysluplný dej, ktorý pekne plynie od začiatku do konca a pozeralo sa mi na to dobre. Nebolo to síce až také dobré, aby si to "zaslúžilo" ísť do kín, ale toto radšej neriešim, lebo keby v kinách hrali horory, ktoré oceňujem ja, tak by tam už nikto nechodil. Nečakal som veľa od tohto snímku, možno akurát to, že sa možno párkrát zľaknem a uvidím nejakého démona, to je asi tak všetko. Lazarus je podceňovaný, čo už je na tejto stránke zvykom, z niektorých komentárov už ostáva pomaly rozum stáť. Vydesiť možno nevydesí, aj keď niekoľko dobrých momentov sa nájde, ale ja som sa rozhodne nenudil a lepší priemer si určite zaslúži. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po příjemném traileru jsem celkem otráven jak mdlé a nezajímavé to bylo. I přes pohádkovou stopáž se film rozjíždí pomalu, lekačky absolutně nefunkční, soundtrack nemá grády a to jsem měl i sluchátka. Závěrečné vyúčtování taktéž na houby, vizuálně je film chabý, jen díky Olivii Wilde má cenu film vidět, na ní bych mohl nechat oči. Zklamání , jsem rád, že jsem nešel do kina. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najskôr som z toho mal príšerný dojem. Myslel som si, že sa unudím na smrť z hororu, ktorý je taký nezáživný, až človek dumá, načo vôbec vznikol, veď každý producent musel vidieť, že je úplne nezaujímavý. Postupne sa ale zápletka o skupinke vedcov, ktorí chcú vynájsť liek na oživenie mŕtvych, rozbehne (v tejto chvíli začne pripomínať Muža bez tieňa a Hráčov so smrťou)... aby onedlho tempo znova začalo stagnovať. Ku koncu je vyložene mŕtve, všetci sa trápia (vrátane bezmocných hercov) a evidentne boli radi, že to dokázali aspoň „nejako“ ukončiť (digitálnym bordelom) a ísť domov. Postavy nie sú úplne nesympatické, ale snaživé televízne hviezdičky Olivia Wilde, Evan Peters a Donald Glover príliš priestoru nemajú (Ray Wise alias naštvaný farmár z Jeepers Creepers 2 má dokonca až jednu scénu). Nikto sa nevyzlečie, úmrtia sú až na rozmačkanie v skrini nezaujímavé a príbeh ešte viac (resp. menej). Zostalo len vykrádanie parapsychologických kingoviek Carrie a Podpaľačka. Strata času, toto pre  mňa pravdupovediac nemá ani na 2*. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tady se Blumova fabrika na levné, kvalitní a hypervýdělečné horory pro jednou utnula. Podíval jsem se na to jako všichni kvůli Olivii Wilde a nic moc nečekal, takže jsem z tohohle slabého odvaru HRÁČů SE SMRTÍ ani nemohl být zklamán. Příběh nepřekvapí a je zajímavý jen na chvíli, když hrdinka začne po návratu z druhé strany objevovat svoje nové schopnosti. Chtělo by to zatlačit na klaustrofobickou a paranoidní atmosféru noční podzemní laboratoře a vykašlat se na lekačky, protože ty tvůrcům fakt nejdou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka je dá se říct poměrně povedená. Jakmile ovšem dojde k zásadnímu zvratu, á la zkusme to na mojí mrtvé holce, ocitají se tvůrci v průšvihu, ze kterého se už nevyhrabou. Její černá bělma a čtení myšlenek u druhých ještě jaro nedělají. Zbytek je o vykrádání, pár lekačkách a nudění se. Ani Olivia Wilde nic nepředvede. A jak to dopadne? Tvůrcům je to jaksi jedno, stejně jako divákům. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Traja talentovaní študenti medicíny pod dohľadom manželského páru skúsených vedcov vyvinie látku,za pomoci ktorej vykonajú experiment reinkarnácie mŕtveho psa. Milovaný rodinný priateľ však následne vykazuje niekoľko násobne vyšší prejav agresívneho správania. Pri jednom z ďalších pokusov nečakane dochádza k úmrtiu manželky z páru vedcov. Zo zúfalstva opätovne podniknutý experiment síce dopadá úspešne, no už to viac nie je ona! Rozmýšľam, ktoré z pozitív by sa dali takpovediac vypichnúť, aby človek nemal dojem, že z pohľadu fanúšika hororu, nestratil svoj drahocenný čas. Takže, čo ja viem, snáď nápad? Možno snaha? Herecké obsadenie? Ale nie je to nejak sakramentsky málo? Ba dokonca možno tvrdiť že spomínané plusy sú pri danom žánri, len akýmisi náplasťami, ktoré ledva prekryjú škrabanec na lakti šesť ročného dievčatka po páde z kolobežky. "The Lazarus Effect" je snímok, ktorý sa vezie na vlne jedného veľkého sklamania. Ja ozaj neviem čo spomenúť, lebo horor, ktorý disponuje priemernou atmosférou, bez potreby Nostradamovho daru vnímania, aby si uvedomil predvídateľnosť fakt podpriemerných lakačiek, úbohým záverom, len sťažka zaujme natoľko, aby dokázal nadchnúť diváka. Sklamanie - 40%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých vedcov z Kalifornie pracuje na vývoji nového lieku, ktorý má pomôcť ťažko chorým pacientom. Po experimentoch na zvieratách zistia, že sérum, ktoré vyrobili dokáže oživovať mŕtve tkanivá, obehovú sústavu a mozgovú činnosť. Za jeho podpory je možné uhynulé organizmy priviesť späť ku životu. Po tomto medicínskom procese sú však na nich pozorované nápadné zmeny chovania. Celé sa to všetko značne skomplikuje, keď sa vedúci tohto projektu rozhodne v zúfalstve a smútku oživiť svoju tragicky zosnulú partnerku. Americký horrorový snímok "Vzkriesenie démona" (The Lazarus Effect) natočil v roku 2015 mladý, neskúsený režisér David Gelb. Nezvládol to. Dokokázal kvalitne spracovať pomerne zaujímavý námet. Nevyužil svoju šancu. Tým pádom hneď na začiatku pochoval aj svoju režisérsku kariéru. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zápletka a vlastně celý zbytek děje včetně (poměrně sympatického) konce působí jako z nějakého lepšího (to jest ne tak úplně pitomého) dílu Věřte nevěřte. Ale líbilo se mi, že film šel i díky střídmé stopáži rychle k věci, ničím se nezdržoval a snažil se od začátku do konce jen a jen znepokojovat a děsit. Bohužel mu to ne vždy vycházelo. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Vzkříšení démona? Hmm... no spíš vzkříšení demence. Tenhle film mi potvrdil, že v dnešní době může opravdu kdejakej babrák co má pár dolarů navíc, vzít do rukou kameru, nějakým zázrakem splašit i celkem slušnou hereckou sestavu a natočit další trapnej kinder PG-13 kinohoror, kterej bohužel není ani tak směšnej, aby byl aspoň zábavnej svoji blbostí, ani tak děsivej, aby protřelýho hororovýho matadora přinutil aspoň k minimální pozornosti. Do píči vždyť v tom filmu se, ale lautr vůbec nic nedělo, jenom se žvanilo, vytvářela se rádoby atmosféra občas podpořená totálně předvídatelnou lekačkou (viděl jsem už hodně, ale toto bylo opravdu extrémně stupidní) celý se to bere strašně vážně a je to úplně o hovně o odporný páchnoucí žumpě plný hnusných hoven. Fakt nepochopím, kdo to vysere až do kin. Distancuju se od toho. Pochcat tuto zrůdnost!0% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Olivia Wilde v divným dæmonic módu, během kterýho mi hlavou vířilo zhruba to, že jsem za poslední půlrok viděl až podezřele mnoho hororů z prostředí tajných podzemních laboratoří. Jinak absolutně nepobírám, proč po tomhle béčku vznikl remake Hráčů se smrtí s Ellen Page. Jak přes kopírák. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdesi mezi Re-Animatorem a Noční můrou, přičemž ani jednomu nesahá po kotníky. Lazarus není podceňovaný, jde zkrátka o mizerný film. Kamera je slušná do doby, než se promění ve stroboskop, hudba vcelku obstojná, ale nevybočující z průměru, a samotný nápad o návratu ze záhrobí (odpustil bych, že nijak nový) se obejde bez fantazie, strašidelné atmosféry i drsných efektů. Cronenberg by jistě věděl co s tím, o Stuartu Gordonovi nemluvě. Prý démon! Já viděl jen černé oči Jean Grey z X-Men, které mě nevyděsily... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na olympiádě v disciplínách Originalita a Nápaditost by tenhle film mohl dělat leda tak šatnářku. Obojí je tak silně pod bodem mrazu, že jsem se až bál o plátno. Ale i tak jsem se párkrát vylekal. Nejprve, když se bez varování rozrazily dveře a do sálu vpochodovala uklizečka, která patrně hledala záchody, pak mě šíleně vyděsilo kýchnutí mého souseda, ale zdaleka největší strach jsem měl po projekci, protože někdo zapomněl rozsvítit a já musel hledat cestu na chodbu po tmě. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od Lazarus Effect jsem očekával daleko více.. Až na pár docela slušných scén horor naprosto bez atmosféry, kvalitnějších lekaček a hlavně občas "debilních" hereckých výkonů. Tohle se jednoznačně nepovedlo, ale do úplného odpadu má také daleko, takže snesitelný podprůměr .. 4/10 = 42% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zklamání a tři hvězdy z milosti. Mizérie je to hlavně po hororové stránce, protože celý film je strašně light. Chci vidět satanáše, chci vidět mučednický mordy, chci vidět Olininy kozy. Děj je přímočarej a čitelnej, konec lacinej, je to škoda. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet niečo ako Hráči so smrťou som mal vždy rád, preto som sa ešte na začiatku rozhodol, že budem k snímku zhovievavejší, ale vzhľadom k nedostatkom to tak úplne nešlo. Film sa začína štandardne - pokusy na zvieratách, bádanie, vedecké teórie..... čiže niečo, čo sa snaží navodiť tú správnu tajomnú atmosféru. Podľa môjho názoru ide zároveň aj o najlepšiu časť snímku. Potom samozrejme príde nehoda v labáku, niečo sa zvrtne a na záver sa z krásnej Olivie Wilde stane bytosť, ktorú by som doma rozhodne mať nechcel. Žiaľ práve to hororové nevyšlo takmer vôbec. Pár ľakačiek situáciu nemalo šancu zachrániť. Lacné, povrchné, obsahovo predvídateľné a s koncom bez nápadu a myšlienky. Na priemer to určite nestačí. 45/100 ()

Reklama

Reklama