Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Pdle mě velmi chytrý scénář, který přináší na pozadí sci-fi příběhu  o cestě vesmírem ke vzdálené destinacii, jejíž trvání přesuhuje lidský žívot dovjnásobně, vztahovou metaforu mezi mužem a ženou, kde se destilují různé mýty jako o spící krásce - sleepng beauty - její probuzení, jak může být ošemetné a přesto nevyhnutelné i přes potíže, které to způsobí - navíc ten casting... non plus ulta - co chcte víc?

Nebo to řeknu jinak - letíme všichni někam, kam vlastně vůbec letět nemusíme, protože to nejelpši máme na dosah tu - přestože by to mělo být jen pár okamžiků před smrtví

Uživatel petr.c17 smazal svůj příspěvek.

 (hodnocení, recenze)

Čumět dvě hodiny na dva stejné ksichty, které stále něco jako řeší a občas něco udělají, aby se neřeklo, že se nic neděje je neskutečná otrava.

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Extrakritik

Clovece vrat sa na zakladnu skolu do fyziky a nastuduj si zotrvacnost a gravitaciu. Mozno ti to raz dojde. A ak nie, tak je to jedno. Letov na ine planety sa ty nedozijes ;)

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Extrakritik

Ještě jinak. Když jsi v letadle a naskočíš, taky nepřistaneš na konci letadla. Nebo ve vlaku. I když bys měl, protože se obojí pohybuje rychle a během výskoku se letadlo posunulo o několik desítek metrů, spíš stovek.

Prostě ty Newtonovy zákony. Tam je všechno.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Extrakritik

To by zmizet neměl, protože se pohybuje spolu s tou lodí, to jsou nějaké Newtonovy zákony či co, taková blbost co se učí ve fyzice. Jinými slovy, neměl kde zmizet ve vesmíru, vesmír není Země, kde by z rychle jedoucího vlaku vypadl kvůli gravitaci Země, ale na té lodi neměl kam vypadnout. Chápeš? Jestli ne, tak viz ty Newtonovy zákony.

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Mě by zajímala úplně jiná věc.A to proč si z nějakejch 5 000 lidí na palubě vybral obtloustlího mrože.To tam nebyla žádná jiná ženská?A ještě jedna věc.Nebylo ve filmu náhodou řečený,že se loď pohybuje poloviční rychlostí světla?To by ke konci filmu rychle hlavní hrdnina zmizel do vesmíru,jak tam tak zvolna poletoval.

na příspěvěk reagoval Pilda17, Castrator, Castrator, shuster, Hawaj

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Mňa by zaujímalo kto vyskočí po 30 rokoch meditácie v hibernčnom lôžku, ako lań a začne objavovať nejakú vesmírnu loď na ktorej nie je jediný servisný robot, ktorý by mohol riešiť jej problémy. Ale hlavne, že barman leští poháre.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Nemáte doktorát z fyziky, musíte být tupí a vědět hovno.

Pohlová měla pravdu, měla sakra velkou pravdu!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

tempus

tempus (hodnocení, recenze)

Chrochnik1

Myslím si že na konci cesty mohlo být zbrzdění ve formě opaku gravitačního praku, než o otočení tahu. Obracet štít by bylo logické, kdyby se pohybovala zádí dopředut, ne.

Chrochnik1

Chrochnik1 (hodnocení, recenze)

Mně to s tím štítem přišlo naprosto v pořádku, menší šutry zvládl, akorát nepočítali s tak velkým balvanem, vždyť šance potkat takový balvan v mezihvězdném prostoru je zanedbatelná. A vyhnout se mu? Nemožné, když loď letěla 50% rychlosti světla, jak ve filmu zaznělo. I kdyby bylo zatočení energeticky možné, vyvolalo by při téhle rychlosti velké přetížení. Vzhledem k tomu, že byl pohon po 30 letech letu stále v provozu, tak muselo jít o pohon se slabým tahem, který loď polovinu cesty urychloval a pak by se musela loď otočit a polovinu cesty brzdit. Po otočení by však měla štít na špatné straně, musela by se nějak složitěji překonfigurovat , nebo měla druhý štít :o)

Ale tohle všechno bych bral, je to fyzikálně v pořádku. Co vadilo z hlediska fyziky nejvíce mně, bylo rychlé zastavení a rozjetí rotace umělé gravitace. Takhle rychlé zastavení rotace prstenců vážících milióny tun, bez jakékoliv setrvačnosti a bez vlivu na nerotující centrální část lodi? Ale za ten efekt vylití bazénu to stálo :o)

Každopádně film se mi líbil, architektonicky a trikově hodně povedené.

na příspěvěk reagoval tempus

Nyck

Nyck (hodnocení, recenze)

bezvim

SPOILER: Mě zaujala především ta část, kdy bychom vlastně nevěděli, proč a jestli ji probudil. Přesně jak říkal, přidalo by to napětí. :)

na příspěvěk reagoval Esgalnor

bezvim

bezvim (hodnocení, recenze)

Nyck

Super pohled. Odpadlo by skoro všechno, co mě na tom filmu nesedělo. :-D
SPOILER: Rád bych ten konec, kdy by zemřel, a ona čelila upe tomu samému. Hlavně si myslím, že by to utáhla mnohem víc ona, než Pratt. Škoda no. :-)

na příspěvěk reagoval Nyck, Esgalnor

Marian_79

Marian_79 (hodnocení, recenze)

tak mne se tento film nakonec moc libil, dal jsem 5*

hodne se mi zamlouvaly ty scény z baru s robo čísníkem. pohoda, neco jako v Osvícení. Konec mohly protáhnout ale i tak pro mne překvapení.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak ten štít fungoval proti menším objektům, ne že to do nich napere takový balvan, kterému se loď nedokázala vyhnout.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Bonaparte.

Měli štít, ale stejně jim tam vletěl šutr:-)

 

Takový chyby nebo nejasnosi jsou u mnoha filmů, u těch horších to vadí víc, u těch lepších míň nebo vůbec, mně se Pasažéři líbili, takže mi tyhle detaily film nepokazily.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Zase na druhou stranu ten šutr mohl trefit zrovna ten systém, který měl probudit někoho z posádky :D

Bonaparte.

Bonaparte. (hodnocení, recenze)

Castrator

Tak proti srážce s šutrem tam byl štít + autopilot byl naprogramován tak, aby se větším objektům vyhnul, tím že si vypočítával jejich dráhy letu. Ale ano bylo to dost arkádově pojmuté.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

SeTTi

Že nějak neměli ošetřené, co dělat, když by byla nějaká poruchua na lodi, srážka s šutrem, se kterou se přece musí ve vesmíru počítat, to mi přišlo hodně nedotažené. To mohli nějak vysvětlit, třeba že se při takových situacích někdo z posádky vzbudí, ale teď k tomu právě kvůli chybě nedošlo, tak byl vzbuzen někdo jiný.

 

Já bych teda na loď, která bude 80 nebo kolik let ve vesmíru a na té lodi budou všichni chrápat ať se děje co se děje, nevlezl.

na příspěvěk reagoval Bonaparte.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak očividně ten proces hibernace v klasické jednotce vyžadoval další potřebné kroky od proškoleného zdravotnického personálu. Při odletu to bylo proveditelné. Po splnění úkolu ten personál normálně odletěl a loď fungovala v automatickém režimu. Uprostřed vesmíru by tam holt někdo zůstal vždy vzhůru. Spíše mě dostalo, že nevzbudili někoho aby opravil loď. Potažmo, že vzbuzení členů posádky nebylo v takové automatizované. Pro tu možnost měly být v oddělení posádky další zdravotnické stanice pro automatizovanou hibernaci. No ale je to pořád jen "pohádka". Jako taková funguje dobře. Více takových.

na příspěvěk reagoval Castrator

Tuniak DF

Tuniak DF (hodnocení, recenze)

SPOILER AKO PRASA POZOR... Inak nechcem nic hovorit...ale nepokusali sa ako prve v tom filme prebudit niekoho z posadky? Napr. medika, kotry by ho/ich vratil naspat do umeleho spanku? Lebo na konci uz mali pristup k posadke lodi. Ako dost nelogicke, ze sa teda rozhodli radsej zit spolu sami na lodi, ako to teda skusit, ked uz mali ten naramok velitelsky. Akoze je to pekne romanticke, ale holt trocha debilne ked taketo zakladne chyby robia. Potom je z toho teda skor taka rozpravka, anejake hranie sa na "moralne dilema" je dost povrchne.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Pcermis

SPOILER Jasně, budou mít děti, aby děti prožily celý život na vesmírné lodi, kde odrodit haranty bude muset údržbář a pak haranty živit jídlem pro dospělé z automatů:-D

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Sice to je romantická blbustka, ale i přes těch pár chyb to byla příjemnější podívaná než tolik oceňování Příchozí.

na příspěvěk reagoval SILENTHIL

Uživatel Mukade smazal svůj příspěvek.

tempus

tempus (hodnocení, recenze)

Pcermis

To, co ti vadilo, mě vadilo taky, ale v daleko menší síle. Respektuji, film tak jak je, ale cítím, jak tomu právě těch pět minut chybí, aby byl celý

Pcermis

Pcermis (hodnocení, recenze)

nevím mě hrozně zklamal konec filmu. Mělo to neuvěřitelný potencionál mohly se tomu věnovat jen třeba 5 minut ale prostě ukázat jak na té lodi žijí jak spolu stárnou jak mají děti kteří následně předávají jejich příběh těm co se na konci probudí ten konec mě vyloženě zklamal a neuvěřitelně strhl celý film.

na příspěvěk reagoval tempus, Castrator

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

už je nějaká verze bez korejských titulků? (neoříznutá, ofkóz)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama