Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

salalala 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavá a trošku netradiční sci-fi, která jede v pomalém tempu a strhne spíš vizuální stránkou. Tyldum si dává záležet na atmosféře a osamění probuzeného pasažéra je cítit v každém záběru. Vedle toho upoutá vizuálním řešením, které je výborné a celkový design lodi je fantastický, stejně jako krátké, ale efektivní záběry na vesmír. S tím souvisí i nádherná kamera a perfektní hudba, které jen dokreslují celkovou náladu snímku. Celý děj navíc prostupuje decentní přesah v podobě jakéhosi zamyšlení nad lidskou osamělostí a touhou s někým sdílet své pocity, i kdyby to měl být jen robotický barman. Chválit se musí i dobře napsané postavy a citlivě vznikající vztah mezi nimi, který snímek pomalinku mění v romanci. O to víc zamrzí, že v poslední třetině jako by Tylduma někdo vystřídal, protože se z filmu stává akční záležitost, která může lákat jen na efekty, protože jinak nedává moc smysl. Nastolená atmosféra zmizí, tempo se zbytečně zrychlí, celé to najednou nedává smysl a hlavně poměrně fajn romantika se změní v lacinou romanci, kde se postavy chovají hloupě a veškeré nastolené otázky a snahy o přesah zůstávají bez reakce. Alespoň, že obsazení to v těchto chvílích udržuje nad vodou. Pratt i Lawrence jsou velmi dobří, chemie mezi nimi funguje (na Lawrence se navíc hezky kouká a každá bazénová scéna s ní je děsně sexy) a vše utáhnou sami, pozadu ale nesmí zůstat ani výborný Michael Sheen, který nemá tolik prostoru, ale využívá ho na maximum. V závěru se přidá i standardně dobrý Fishburne, několikavteřinové cameo Andyho Garcii jsem vůbec nepochopil, možná že jeho postava se stala obětí zásadních postprodukčních zásahů. Passengers mají slušně našlápnuto, ale závěrečnou třetinou se trochu podkopávají a rozhodně nejsou tak chytrým filmem, jakým se od začátku snaží být. Slušná žánrovka, která ale mohla dopadnout mnohem lépe. 70% ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Studio si nemohlo vybrat lepší obsazení. Jennifer Lawrence i Chris Pratt jsou v každé scéně perfektní a uvěřitelní, první půlhodina navíc dala skvělou šanci Chrisu Prattovi ukázat se v poloze, ve které se doposud představit moc nemohl a řekl bych, že toho využil naplno. Díky této dvojici snímek nepůsobí klaustrofobicky a lehce vtáhne do děje. Akční scény jsou povedené a osobně by mi nevadilo, kdyby byl film o hodinu delší. Možná by ta hodina navíc tomu i prospěla a mohlo by se tam dít víc. Pasažéři jsou rozhoně příjemnou podívanou, která se veze na jemné vlně originality a určité vlně lehkých klišé. Za mě solidní čtyři hvězdy. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Předčasný vánoční dárek. Letošní nabídku očekávaných sci-fi trháků reprezentovali sice ještě Příchozí a Rogue One, ale i když mělo Villeneuvovo dílo nezpochybnitelné kvality a hluboké poselství (o výplni klasických SW epizod nemůžu tvrdit ani to), Jennifer s Chrisem u mě vyhráli na plné čáře. Pokud jste měli možnost vidět některé z jejich rozhovorů na Youtube, asi je vám jasné, že mezi těmi dvěma funguje báječná chemie, navíc mají oba talent a hezky se na ně dívá, takže ty dvě hodiny utáhnou sami naprosto bez problémů. Pomáhá jim mimo jiné Newmanova hudba (a boží titulkový song od Imagine Dragons), slušné efekty (vesmírná loď je nádherná) a samozřejmě také scénář nabízející zábavné i dojemné momenty. Byla jsem naměkko a nemůžu se dočkat další projekce. #peckaroku ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Tu čtvrtou hvězdu tam nechám, ale že to dělám jen s přimhouřenýma očima je v tomhle případě škoda. Ne snad, že by zklamal film jako celek. Zklamalo finále. Do cca 80-90 minuty jde o super sci-fi. Z úvodní "robinsonovské" části filmu se to plynule přeladí do módu jakési space romance, která je překvapivě velmi dobrá. Z velké části díky Jennifer, ale i Pratt je v pohodě. Svůj podíl na tom má i do jisté chvíle výborný scénář. Je ale skoro fascinující, jak logika jednání a psychologie postav může tři čtvrtě filmu fungovat na výbornou, aby pak v samém závěru najednou úplně přestala dávat smysl. Jako by si scénárista v určitém bodě řekl, že ho psaní už nebaví a že místo vyřešení onoho morálního dilematu do zbytku scénáře nacpe jen tupou akci, která přehluší to, co je na něm nejlepší. Na konci je tak vše špatné odpuštěno mávnutím kouzelného proutku, protože do popředí je vecpána nepříliš přesvědčivá survival story a ten "problém" vztahu ústřední dvojice je vyřešen jen tak mimochodem, což vzhledem k vysoké kvalitě 3/4 filmu opravdu zamrzí. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Jaké to štěstí, že se z 5236 lidí vzbudil zrovna oprávněný supervizor a nastartoval cestu k záchraně. Na konci mi chyběla už jen pobíhající incestní vnoučata :D ()

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Passengers jsou dobrý film. Příjemná projížďka vesmírem se sympatickou dvojicí, doprovázená poklidnou hudbou a pěkným vizuálem, ke které se ještě občas rádi vrátíte. Tohle by Mortenu Tyldumovi šlo. Nic víc, nic míň. Norský režisér totiž jednoznačně své kvality má, ale chybí mu jakékoliv větší filmové ambice, u kterých by se přitlačilo trochu víc na pilu. Celá milostná zápletka proto negraduje tak, jak by v jiných rukou mohla (radši si ani nechci představovat, co by se stejným materiálem dokázal James Cameron). Škoda mluvit. Alespoň, že je součástí lodi i geniální Michael Sheen, jenž nikdy nepodává výkony jen na půl plynu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Musím sa zmieriť s tým, že dnešné sci-fi filmy už nekladú dôraz na vesmír, techniku, či mimozemšťanov. Ide v nich jen a pouze o ľudské emócie (láska, osamelosť, vôľa prežiť, zrada, obeta). Vesmír je už len kulisou týchto hi-tech shakespearovských drám. Film má žiaľ jednu jedinú zaujímavú scénu, v bazéne. A to je smutné. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Po druhé projekci po letech tak nějak měním náhled a zvedám o hvězdičku. Milej romantickej film s hezkejma lidma, na celkem prima sci-fi feelingu, s krásným koncem. Do toho filmu je vloženej druhej, naštěstí celkem krátkej film, kterej je debilní vesmírnej akčňák s Morpheem a spravováním mezihvězdný lodi. Opravdu byste vzbudili ženskou? Vážně? Já rozhodně ne. Kohokoliv! Chena, Petersona, dokonce i s Göringem by byla větší psina než s Aurorou. Já vim, že to byl šílenej transvestita, ale aspoň bysme si mohli zatrsat! Ale pouze Rimmer je schopen udržet mě při zdravém rozumu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Takovy prijemny hrany WALL-E s neprilis strhujici finalni zapletkou. Ve filmu se toho (podle ocekavani) moc nedeje, protoze jedna vlastovka jaro nedela (mozna s vyjimkou Toma Hankse). Ale hned jak se probudila druha vlastovka, zacala to bejt zabava a s tou treti uz to byl naznak, ze bude konec. Pritelkyne se nudila, ja jsem jsi ale oddychovku uzil - bavila me ta vesmirna lod se vsema tema vymozenostma a I oba (vsichni tri) herci byli sympaticti a uveritelni. Mohlo to skoncit trochu drsnejc, treba tim, ze to peklo melo Pratta spalit na uhel. Nebo jak chcipnul, tak uz mel zustat tuhej - pak bych si rek, ze tvurci maj koule. Nemeli je, film dopadl vicemene stastne - a asi je nemel ani Pratt, jinak prece moh s Lawrencovou nadelat haldu deti, ktery by pak jako dospelaci posadku privitali. Jinak starej Morpheus me potesil, od Matrixu jsem ho snad nikde nevidel.. ()

Peťsi 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost! Předem jsem nevěděl o co půjde, a o to víc mě to překvapilo. Finální obsazení tomu sedí, záběry vesmíru a efekty jsou super. Vesmírná dobrodružství tohoto typu jsou zkrátka moje, a proto odpouštím jednoduchosti a některým nedostatkům... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivá romantická sci-fi, na kterou se velmi dobře kouká, i vaše partnerka, která sci.fi nemusí bude nadšená, každý si tam najde to své. Jen té akce a napětí tam mohlo být trochu víc, přesto snímek nenudí ani trochu. konečně po dlouhé době kvalitní sci-fi a ne pořád dokola přiblblé Star Wars a pod.. Nevidět na vánoce upoutávku v Mallu v Dubaji, tak by mě tento film asi minul. Hned jsem chtěl jít na film i v arabštině. ale udělal jsem dobře, že jsem počkal až po návratu, neboť je víc ukecaný než akční, ale tím se nenechte odradit. Nuda se nekoná. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Klišoidní nuda k posrání. Nebýt první půlky asi bych šel do odpadu. Takhle zůstane vzpomínka na další film z ranku láska vše zachrání. Tvle. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Naprosté překvapení!!! K filmu jsem zpočátku přistupoval velmi nelibě, ale hned na začátku mě upoutal! Skvělá hudba, super herecké duo a nádherné kulisy. Pro mě dost dobrý ! 80% ()

jhr 

všechny recenze uživatele

První polovině filmu nemohu nic vytknout. Pak se to ale pokazilo a hlavně posledních asi dvacet minut by bylo nejlepší kompletně přetočit a samotný závěr byl hrozně uspěchaný a představoval bych si ho úplně jinak. Chris Pratt a Jennifer Lawrence se k sobě celkem hodí a díky nim jsem se o Pasažéry vůbec zajímal a rozhodně nezklamaly. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že hodnocení je tu odpovídající. Jelikož filmů s podobnou tématikou je hodně a jsou i lepší, tak bych tento snímek hodnotila spíše průměrně. Líbilo se mi to, ale na to jakou měl film velkou reklamu, jsem čekala víc. Doporučuji. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Vizuálně laděný začátek s vesmírnou lodí a jejími vymoženostmi, který vystřídal skvěle podaný úzkostný pocit samoty a zoufalosti jediného člověka v nekonečném vesmíru, a dále akční závěr (ač plný klišé) mě rozhodně nenechal chladnou a vyvolal ve mně pocit, že Pasažéři jsou rozhodně důstojným sci-fi dobrodružstvím, k němuž se určitě ještě ne jednou vrátím. Jen ten milostný příběh mě tam zrovna moc nebavil (nebo možná spíš Jennifer Lawrence?). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tak tu máme nové sci-fi a já se musím podělit se svým názorem. Možná trošku klaustrofobická, komorní, romantická i filozofická podívaná, která v sobě míchá víc žánrů a tak si může každý v ní něco najít. Možná i kvůli tomuto guláši jsem si z něj neodnesl zvlášť výrazný zážitek. Ale na druhou stranu je to dobře koukatelné a žádné velké kiksy, které by ho shazovaly. Takže v konečném výsledku je to lepší průměr. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

První polovina, kdy sledujeme jen naše vesmírné hrdličky, je zajímavější, než to akční finále. Loď, a její vybavení, je po vizuální stránce pastva pro oči. Tím bych asi přestal chválit. Vážně se vyřeší problém tím, že se podívají do strojovny a zeptají se: "Co hledáme?" "Něco rozbitého, něco velkého." To jako vážně? A proč tam sakra mají robotického barmana, co leští skleničky už 33 let a, pokud by se neprobudili, tak by cca dalších 90 let je leštil? Není nic lepšího než čistá sklenička - chápu. Finále je jedna velká chyba. Možná měli zůstat u romantické nítě, která dobře fungovala a bavila mě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to úplně bez chybičky,ale celkově spokojenost.Mám rád tenhle druh sci-fi a Passengers nejen že velmi dobře vypadají,ale hlavně utečou jako voda a nestihnou nudit a vlastně ani nenutí diváka aby přemýšlel nad nedostatky.Trošku překvapivě jsou pak mnohem silnější a lepší v první polovině,kde to osamění Chrise Pratta je skoro hmatatelné.Po příchodu Jennifer Lawrence na scénu se věci změní a já i když jí mám opravdu rád,mám dlouhodobě problém jí určité emoce věřit.Ve druhé půlce kdy se začíná řešit co se vlastně děje a začíná se zachraňovat je to méně intenzivní než bych čekal,ale ve výsledku ta všechno zapadne do sebe.Musím navíc přiznat,že se mi celkem líbilo jak Tyldum vyřešil konec,který není úplně kýčovitý happy end a přesto vlastně je...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, tak toto som fakt nečakal! K tomuto filmu som pristupoval skôr skepticky, rovnako ako k všetkým sci-fi filmom, keďže tento žáner mi nikdy akosi nepasoval, a obzvlášť tie z vesmírneho prostredia. ALE toto bolo pre mňa mimoriadne prekvapenie, a to som po tomto snímku siahol viacmenej kvôli Jennifer a Chris, ktorí boli mimochodom výborní. Ale tu bolo tých vynikajúcich esencií oveľa oveľa viac, a film som si nesmierne užil. Aj keď niektoré veci (najmä v závere) pôsobili trochu ako klišé, ale ani to nebola zas až taká závratná katastrofa. A ešte som krčil nosom pri niektorých prehnaných vizuálnych efektoch (na to bývam dosť alergický). No inak to malo všetko, čo od dobrodružného dramatického sci-fi očakávam, dokonca tam bol v mnohých scénach aj milý dôvtip. Takže super, naozaj paráda - po dlhej dobe dávam nejakému sci-fi 5*! ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama