Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Niet si na čo sťažovať. Film zvládli po všetkých stránkach od obsadenia, cez efekty až po to, aby to bolo zaujímavé a malo to hlavu a pätu. Ako takmer vždy tie vyvrcholenia u týchto tipov filmov namiesto toho, aby film vyšperkovali, tak práve naopak finále trošku prešpekulovali a preto tie 4*. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že to bude nějaký scífko, ale netušil jsem pořádně o čem. A takový překvápka mám nejradši. Navíc ukázka, jak udělat super film a ušetřit na hercích. Už jenom ta luxusní vesmírná loď a umělá inteligence z budoucnosti zaručovala pořádnej film. Dokud byl sám tak to bylo jenom takový prozkoumávání a oťukávání, ale ve dvou už se to zaměřilo na tu romantičtější vlnu a začlo to fungovat, ačkoli bylo úplně jasný, jak to bude probíhat a jakej se objeví zvrat. I tak ale nejde nepodotknout, že se z toho všeho dalo vytěžit o dost víc, co se týče tý vesmírný linky a těch 5000 pasažérů. Ten potenciál z toho absolutně sršel. Na volbu herců se nedá stěžovat, Chris Pratt sympaťák a Jennifer Lawrence neskutečně sexy jako blondýnka. Nedokážu si moc představit co se tam dělo v průběhu let, ale jedno je jasný, děti ve školách se o těch dvou musej učit. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Kéž by se točily alespoň 4 takové filmy ročně. Sci-fi, která volně mění žánr, řeší vše od existenciální samoty po morální dilemata, aby následně proplula romantikou a ejakulovala akční záchranou. Pěkná scéna s bazénem bez gravitace. Už si nepamatuju kdy jsem naposled dal filmu 5 hvězdiček. Pokud máte rádi scifi, jasná volba, pokud ne, jsou to slabší 4 ****. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ja ze 2001 Space Odyssey bol len jeden namakany unikatny film, ktory sa uz opakovat nebude. A pozeram, ze roku 2016 ma zas niekto snahy napodobnit Space Odyssey, ale jaxi sa to reziserovi Morten Tyldumovi /Kamos, Lovci Hlav/ vymklo spod ruk a rovnako sa to v rukach rozsypalo aj Chris Prattovi /Wanted 2008, Moneyball, Avengers 2018/ a jeho filmovej laske Dzenyfr Lourens /Planina v Ohni, X men Prvni Trida/. Videl som aj Morfea, teda pardom, Laurence HoriacuRybu /Matrix/. Pozeram, ze to ani nezarobilo na seba, prepadak to bol v kinach. Skoda, jaxa mi tak zda, ze doteraz sci -fi vesmirne filmy fungovali /Martan, Interstellar, Gravitace/ tak asi po tomto nastane pruser, a to ze velky. Plus logicke chyby sa na seba v tomto filme kopia jedna na druhu. Jedem na to, abych to teda mal za sebou. Vesmirna lod vyzerala dobre, sice Kubrick je stale vyssie, ale dalo sa to, aspon tak na urovni Promethea, coz som bol spokojny. Technicky stav lode bol naprogramovany, to mi je jasne, ale chcelo to aspon vzbudit nejaku tu dvojku /chlap a zena/ obcas, aby prekontrolovali stav lode - vesmir je miesto drsne a je minimalne privetivy. Ta hibernacia ma tiez srala - dobre, uspali cloveka, ale ked sa prebudil /chyba v strojoch, technologiach/ taxa uz nedali znovu pouzit. Preco to tak bolo, preco a kto to tak nastavil? Nastavenia sa daju menit, preco potom ani kapitan lode nevedel dane nastavenia zmenit, sak mal takmer vsade pristup? Technici - preco sa spolu s dvoma pasaziermi, coz su prachobycajni cestujuciu nevzbudili aspon dvaja technici - lepsie by sa im kontrolovalo, hlavne rychlejsie a ak sa nejaky program zblaznil, dal by sa kludne preprogramovat. Nic, ani jedneho technika tam nebolo, len barman vkuse cosi stvaral s poharmi. Proste dobre natocena priemerna podivana, keby sa toho zmocnil 80 rocny Rydly Skott, tak by z toho zase bolo aspon vizualne obzerstvo : 55 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby se pan Tyldum lehce nechal inspirovat třeba bijákem Moon, pač stopy z něj se tam daj najít. Nicméně se nám zde točí o dvě postavy víc. Páreček Pratt a Lawrence k sobě jde parádně, to se povedlo. Nápad super, scénka s bazénem v bublině jedinečná! Bomba přitakávač i pingl Sheen! Koncovka očekávatelná, jen jsem čekal namísto Garcii potomky Jima a Aurory... To je jediná moje výtka. Jinak skvěle naservírovaná romanťárna z vesmíru. 80% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi, které si po většinu času vystačí se dvěma postavami. Začátek se trochu vleče, jako rok na samotce. Později zrychlí a to až do téměř smrtelného tempa, až vygraduje celkem logickým koncem. Hezká podívaná. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Hledáte nějaký povedený romantický film pro dva? Tak to se budete divit, ale vyražte na Pasažéry. V poslední době se s kvalitními filmovými i seriálovými sci-fi celkem roztrhl pytel a zde je zářný příklad toho, že to jde udělat i pro obě pohlaví. Čeká Vás totiž nekompromisní romanťárna obalená hi-tech hávem. Dejte tedy pozor pokud jste viděli trailer, protože ten lákal na akční sci-fi jízdu, která je až ke konci filmu. Ale komu by to o Vánocích vadilo, že? No početná skupina lidí asi překvapena byla, protože kritiky jsou poměrně nevalné (podobně se potácí i kino-konkurent Assassin's Creed). Výjimečně jdu ale proti proudu a dávám velice emotivních 90 %. ;-) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velké, ale opravdu velké zklamání. Nečekal jsem nenáročný blockbuster. Naopak, chtěl jsem rozpitvané morální dilema, kdy hlavní aktér bude na hraně psychologického kolapsu, který by byl umocněn jeho volbou odsoudit dalšího člověka k smrti v temnotě a tichu. Místo toho se tu kecá s andro-barmanem, koupe v bazénu, pak náhoda přihodí tlustého Morphea s magickým náramkem, aby akční finále wow efekt přineslo jen v jednom okamžiku. Strach je zde neznámá emoce, stejně jako úcta k nekonečnu (?) kolem nás. Scénář je prostě špatný, zbytek (režie, vizuál) je na slušné úrovni. Nuda nehrozí, druhé skouknutí také ne. 3D zbytečné. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak jsem sám na lodi, která převáží 5000 pasažérů a jediný jsem se vzbudil. Bod číslo jedna: vybrakovat lodní kuchyni! Bod číslo dvě: Znásilnit tu krásnou spisovatelku, ale tak aby se neprobudila. Bod číslo tři: zjistit jestli brala antikoncepci. Bod číslo čtyři: vyhodit se do volného vesmíru po zjištění, že jí nemá. --- Ale zpět na zem.... Pasažéři jsou filmem, který měl velice dlouhou cestu ke vzniku. A když se podařila, nějakého chytráka napadlo nasadit toto scifi proti Star Wars. Výsledek je.... vcelku kvalitní, herecky excelentní a žánrově téměř áčková podívaná, která dle mého Star Wars: Rogue One naprosto kvalitativně rozdrtila, ale projela to na důležitější úrovni.... tedy ekonomicky. Příběh by šel rozdělit na dvě ne zcela kompatibilní části. Komorní scifi drama a souboj o přežití. Zatímco komorní drama na mě místy působilo zdlouhavě, ale chápal jsem jednání postav. U druhé (svižné a akční části) pak hrdinové v rámci nastalé situace vybočují ze svých vymezených charakterů a snaží se zachránit sebe i všechny pasažéry. U ní jsem napětím místy zapomínal dýchat a celé mi to ve výsledku (i přes zmíněné negativum) přišlo jako taková sladká tečka. Ve výsledku tedy pozitivní pocity a doporučení tento film vidět na velkém plátně. Určitě totiž neprohloupnete (ekonomicky). 75% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Taková pytlovina.... netuším jestli to bylo mizerným, pardon minimalistickým scénářem nebo tím, že ústřední dvojka jsou vlastně veleprůměrní herci. Což imho ukazoval kontrast s MIchaelem Sheenem, který je v pár scénách přehrál kolem dokola. Ale upřímně, kdo by tohle vytáhl z hoven? Elizabeth Taylor a Marlon Brando ve vrcholné formě? Přitom je to asi jenom milionkrát horší, než SUnshine, který stál asi 3x méně a mám pocit, že to vůbec není vidět, naopak. Zasloužený propadák, Pratt je sympaťák, ale ať se proboha nesnaží hraním chodit ven ze své škatulky. 4/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho něco daleko více, takže jsem trošku zklamaná. Na můj vkus tam bylo málo akce a moc zamilovanosti a dramatických scén, protože když se o filmu řekne, že je to sci-fi, tak očekávám scény nabušené vesmírnou akcí a ne zamilovaný páreček, který má problémy s důvěrou ve vztahu. Na druhou stranu jsem byla moc ráda, že v traileru nebyl vyzrazený hlavní detail z filmu, který mě překvapil. Navíc bych ještě trochu upravila konec, takže to bohužel nebylo podle mých představ. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na krabičce dvd je titulek Velkolepý!Strhující!Zábavný!.Takže velkolepejch scén je tam pomálu,strhující tam toho taky moc nenajdete,a zábava taky spíš pro romantiky,a to já nejsem.Film ,kterej kdybych neviděl,brečet nebudu.50%. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

OT : Až u téhle vesmírné romance jsem si uvědomil jak moc byl Dave Lister na těžařské lodi Červený trpaslík vlastně v hajzlu. Kryten umělá simulace, Rimmer to samé jen na základě skutečného člověka, akorát Kocour, ten nejblbější a nejmarnotratnější tvor ve vesmíru, byla jediná skutečná osobnost, kterou měl Lister k dispozici. To je schíza. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že se podařilo sehnat herce, kteří mezi sebou mají chemii, byla další práce o poznání snazší, a tudíž nevadí, že příběh je banální. Komornější scény šlapou, a nemrzelo mě tak, že mimo vesmírnou loď nezavítáme příliš často. Přestože se nejedná o žádné drsné drama, tak se daří úspěšně prodat i vážnější myšlenky. Jenže po odchodu Laurence Fishburnea se už pozitiva hledají obtížněji a výsledný dojem jde strmě dolů. Přijde totiž „velkolepé“ finále, ve kterém bude mít spousta lidí 100% úspěšnost ohledně odhadnutí, kam bude děj směřovat. Je tu víc klišé než v celém předešlém dění. Jedinou útěchou může být, že nepřišlo zčistajasna, ale připravovalo se na něj od první minuty, takže změna tónu tolik nebolí. Ale takového Marťana si příště pustím raději. 3,5* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi to celkem líbilo. Začátek, kdy se chlap omylem probere o 90 let dříve, než měl a tak si tu může zkoumat všechny místnosti podle svého, se mi moc líbil a klidně bych v tu chvíli dal i 5*. Pak se probere Aurora a můj zájem trochu upadl, chvílemi se to i táhlo, ale i tak se mi to pořád zamlouvalo. V poslední třetině jsem se dočkal několika pitomých zvratů a scén - SPOILER probuzení kapitána, který pár dnů hned na to onemocní a zemře, to byla řádná blbost a to oživování Jima a nalezení možnosti pozastavení životních funkcí... takové náhody... KONEC SPOILERU, zase to zachraňovaní jak z Gravitace mi přišlo napínavé. Triky dobré, postavy ok, žádná mi nevadila a i když proti tomu filmu mám jisté výhrady a něčím mě i dost vytáčel, ale nakonec tomu ty slabé 4*, protože to byly příjemně strávené dvě hodiny a zas tolik výčitek k tomu nemám. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Učebnicová ukázka hollywodské popcornovky. Právě takovéto filmy, jejichž zápletku tvoří řešení v podstatě puberťáckých záležitostí (erotično, hledání sebe sama, vztahové trable, směřování života, užívání "food, fun, friends"…), modelově prozrazují duševní úroveň mainstremového amerického publika, které zastydlo ve fázi dospívání. V podstatě jde o vesmírnou Modrou lagunu pro současnou generaci s pár lacinými pokusy o určitou filosofickou a psychologickou rovinu. Ne že by pohled na dva hlavní hezounky nebyl líbivý, ale těžko se lze bránit pocitu zklamání z nevyužitého potenciálu jinak nadějného námětu v netradiční scenérii. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nepoznám romantickejšie sci-fi ako Passengers. Vesmírny Titanic, teda nie tak celkom :-). Celý film som obdivovala dokonalý účes Jennifer Lawrence a celkovo je na nej čo obdivovať. Za túto rolu by som jej dala aj nejakú tú sošku. Hudba krásna!!! Sympatický mi bol aj ten barman robot a aj hlavný hrdina celkom ušiel. Taký easy film, netreba pri ňom veľmi mozog namáhať, nie je tu veľa akčných scén a viac než dobrodružný je to romantický film, taká sci-fi oddychovka s miernou dávkou napätia a akurátnym množstvom emócií. Určite ani Adam by nechcel byť sám v Raji. Najviac sci-fi mi na tom pripadá fakt, že tí pasažieri boli ochotní len tak odísť, všetko zanechať, nielen ľudí, ale aj dobu, čiže úplné prerušenie kontaktov forever a napríklad Jim nikdy úplne nevysvetlil svoje dôvody, atď. Alebo také "detaily" ako zásoby jedla, neprítomnosť lekára a mnoho iných nie celkom dotiahnutých či vysvetlených vecí, ale ok sci-fi tak sci-fi. 75% ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama