Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná. Skvělá atmosféra, téměř čistokrevná sci-fi a funkční a hlavně zábavná Prattova one man show. Pak se ale probudila Jennifer Lawrence. Nemám jí rád a navíc je strašně nesympatická snad ve všech ohledech. Jenže ve většině případů mě filmy s ní vždycky nějak zaujmou. A ona taky, což je mi dosud záhadou, ale to sem nepatří. Pak se mi to líbilo taky. Vývoj jejich vztahu byl docela fajn zachycený, místy to byla opravdu pěkná romance, jenže ona se chovala jako kráva a furt nevěděla co chce a pak se tam objevil Laurence Fishburne a nějak to přestalo dávat smysl... Ke konci už mi sice zase bylo všechno jasné, ale ten obří potenciál, který Pasažéři měli, šlo asi využít o mnoho lépe. Místy to sklouzává k průměru, ale ve výsledku jde o nadprůměrný film, při kterém jsem se docela dobře bavil. Navic to má i fajn efekty, prostředí vesmírné lodě, úplné finále a Chrise Pratta. Rozhodně to není žádné veledílo (navíc v porovnání se sci-fi posledních let, z nichž většina byla velmi sympatická), ale propadák to taky není. Fajn film, který není nijak náročný a který není na víc, než na jedno shlédnutí, žádné hluboké zklamání vám to asi nepřinese, jen musíte předem počítat s tím, že to je... no, prostě ne takové, jak se to může zdát z popisu. 75%. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Huh. Ne, tak tohle ne. Nadějná expozice, uspěchaná kolize. Snímek se pak postupně transformuje v klišoidní vyvrcholení a komické rozuzlení. Hodně předvídatelné, značně neoriginální a postupem i nezábavné. Nejzajímavější scéna (bazén v nulové gravitaci) je pro děj totálně nepodstatná, což podtrhuje celkovou nevyzrálost nedobré scifárny. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film výtečně navozuje pocity viny, se kterými defakto po celou dobu pracuje. Když přijde na sci-fi vložku, ta už je spíš takovou naivnější pohádkou, kde stačí udělat jednu věc a vše je zachráněno. Ze zakončení jsem ale vyloženě nadšený, že dokázalo nezničit nic, co se do té doby velmi dobře budovalo. Minimum postav také jedině prospělo - kdo by řekl, jaký dokáže být už jen takový android sympaťák (dobrá, vynechejme Vetřelce). Z filmu mám velmi dobrý pocit. Nevěděl jsem, co čekat a dostal jsem zajímavý, romantický snímek, s naivnější kapkou sci-fi, promíchaný s výtečným, leč předvídatelným napětím a subjektivním dojetím (momentálně jsem zřejmě poněkud přecitlivělý, ale ano, skoro jsem řval). A k tomu všemu J-Law, ze které jsem nemohl spustit oči. No, není o čem. 85% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Lawrencovou jsem měl rád za časů Terapie láskou a Hunger Games, nyní souběžně se stoupáním jejího ega stoupá můj odpor vůči její osobnosti, naštěstí tenhle film ale netáhne její sebejisté já, ale především Chris Pratt, který je jejím pravým opakem. Někdejší přikrmený nevýrazný herec z Pozdravů ze spermabanky se především kvůli Strážcům Galaxie 'vypiplal' nejen do postavy snů, ale také mezi celosvětově známé a uznávané herecké tváře. Sci-fi snímek, který extra nenadchne ani neurazí, potahal správným směrem, tím uspokojujícím. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Další důvod, proč milovat filmy. Krásná syntéza futuristického vizuálu a vesmírných scenérií, Newmanovy působivé a hravé hudby a překvapivě hlubokých a palčivých existenciálních otázek. Nabízí se spojitost se Šípkovou Růženkou (na niž odkazuje už jméno Aurora), jen to probuzení je z poněkud méně ušlechtilých důvodů. Kolik lidí by však ustálo to pokušení a čelilo samotě až do konce života? Napínavý i dojímavý film o kontrastu živého a neživého, síly a slabosti vůle, nesmlouvavosti přírodních zákonů a naopak proměnlivosti lidského prožitku. I přesto, že lze tušit poněkud větší potenciál (obzvláště co se týče příčiny poruch; čekal jsem něco "záhadnějšího"), má největší výtka směřuje k volbě titulkové písně. 85 %. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(11/2017) / Dve tretiny filmu fajn, okrem zaujímavého prostredia Pasažieri načrtajú viacero zaujímavých možností ako by sa dej mohol posunúť. Herecké duo spolu s podareným androidom (inak kópia barmana zo slávneho The Shining) v pohode ťahá filmík. Dlhú dobu sa odohráva hlavne romantická časť, ktorá funguje. Záver samozrejme spĺňa proste ten hollywoodsky štandard, asi väčšina divákov, vrátane mňa, dúfala v ambicióznejšiu pointu, vyslovené sklamanie to v rámci dnešnej produkcie tiež neni. Silnejšie 3* (7/10) ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Ehm... mohlo to být horší. Nápad dobrý. Zajímavé rozehrání situace. Útok ze strany náročných etických dilemat. Rozehrávání scénáře moderního trosečníka. Hezký, hezký. Jenže pak přijde Ten moment. Á, někdo chce zase krávu podojit do sucha! Takže Bum Prásk a místo komorního dramatu tu najednou máme Armageddon a Titanik a Ne, Nebudem s tím šetřit, protože my chcem být Velkolepí, když jsme v tom vesmíru, že jo! Jenže jediné, čeho při nastavené úrovni logiky docílí, je komičnost Červeného Trpaslíka. A já lituju, že jsem si do kina nevzala lahev vína. Měla jsem pocit, že vše, co se stalo ve druhé půlce, bylo čistě účelové, aby byl ospravedlněn závěr filmu. A takový pocit by divák mít neměl. Co vzniklo, je prasopes. Scifárna, na kterou může te vzít i holku, protože je tam i trochu tý romantiky, že jo. Kdyby aspoň smysluplnost té sci-fi půlky nebyla děravá jak cedník. ()

venison 

všechny recenze uživatele

První film nového roku v kině byl pro mě snímek "Pasažéři" a nevedl si nijak špatně :-) Hvězdné obsazení - Jennifer Lawrence a Chris Pratt - pohodlně herecky utáhly celé dvě hodinky. Krásně sekundoval i robot Michael Sheen, kterého jsem si oblíbila už v seriálu "Masters of Sex".. Co se týče obsazení, vizuálního potěšení, hudební nálady a celkové atmosféry, nedá se "Pasažérům" naprosto nic vytknout.. První polovina filmu se rozjela na 5* a zápas Jima se samotou a nejtěžším rozhodnutím v jeho životě mě bavilo.. Druhá polovina už scénáristicky upadá a děj sklouzává v přeslazenou romantiku.. Osobně bych film zakončila mnohem drastičtěji a pro mě reálněji.. Mainstreamovější verze "Gravitace" s romantickým koncem.. Btw - scéna s bazénem byla naprosto unikátní a nezapomenutelná :-) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Sci-fi má tu výhodu, že může pojednávat i o situacích, které by v reálu nikdy nemohly nastat. Velká část fantastické literatury se tedy točí okolo sociologie, etiky, filosofie a obecně kolem mezilidských vztahů. I když trailer sliboval dobrodružný survival, pointa příběhu je úplně jinde. Nutno dodat, že bez prostředí vesmírné lodi a chladné netečnost vesmíru, by byl příběh mnohem slabší a atmosféra stěží poloviční. Passangers je zajímavá jednohubka s tuctovým motivem tažená perfektním vizuálem a skvělými herci. Po všech těch Hunger Games a X-Menech jsem téměř zapomněl, jak je Jennifer Lawrance slušná herečka. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Nenáročné na přemýšlení s příjemnými herci, se špetkou romantiky ve vesmíru. Pokud člověk nebude řešit, jak by takovouhle loď na zemi sestrojili a že předčasným probuzením a využíváním energie na aktivity by loď určitě nedoletěla, tak se jedná o příjemnou záležitost, ve které nejde o žádné mutanty, nepřátelé, ale čistě o boj o přežití s technikou díky škodě meteoritů. Navíc je zajímavá i zápletka a klišé, kdy JIM váhá jestli vzbudit Auroru, sobě si ulevit a jí zničit život. 80% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ta představa, že se vzbudíte o 90let dříve :D :D Mě by to vážně dost nas*alo :D :D :D Dvojice Lawrence x Pratt -hmm..hezké a příjemné :) :) Loď je super a možností je mnoho...ale ono se to povídá, když my tam nejsme v jejich situaci :) Pobavilo mě to, na druhou stranu - nevím co bych dělala v tu chvíli já :) :) Vtipné, úsměvné, smutné i děsivé zároveň. Pro mě dost klaustrofobní :) S tím kapitánem měli sakra kliku ;) Moc okaté :) Závěr - super - ale nechala bych to tak, jak to dopadlo, když se vrátili z toho vesmíru - to by bylo zajímavější ;) Jsem realista a nejsem zastánce happyendů ;) Tím to pro mě kleslo :) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, beznaděj, láska, vesmír, pohoda, život, naděje. Tam toho bylo. A jak se mi to líbilo. Věděla jsem, že to bude koukatelné, ale až takhle? Sci-fi snímek o cestě na novou planetu, technický zkrat, dřívější probuzení, deprese z beznaděje, probuzení další spolucestující, romantika, problémíček..a ten problémíček byl tak vtipně řešený, že jsem se smála. To byla asi jediná hloupá věc v celém filmu - "já se obětuju, ty musíš žít, jasný, tady je chyba, jdu tam, ne nesmíš, já to nezmáčknu, dělej musíš" aneb jak každý dokáže řídit vesmírnou loď, trochu mi to připomnělo běhání v únikové hře. Nicméně jsem se bavila celou dobu, říkala jsem si, kde Jennifer bere pořád ty super hadříky, fandila jsem hlavní dvojici a vážně se bavila. ..já bych stejně asi pořád byla na baru s Arturem.. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Dejte bacha na to, s kým půjdete hibernovat. Nemusí to dopadnout dobře. Tyldum však dopadl i potřetí nadmíru dobře. ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

V první řadě romanťárna! Vesmír a kosmická loď jsou zde jenom jako kulisy pro vztah hlavního páru. Pořád čekáte nějakou boudu, zradu, mystérium nebo kde vybafne bubák, ale nakonec je vše mnohem jednodušší. Pokud máte rádi někoho z hlavních herců, nebo oba, určitě budete nadšeni stejně jako já! :-) ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Pokud od filmu nečekáte víc, než co vám může nabídnout, doporučuji. Je romantický, smutný, komický a dramatický. Není to akčními scénami přetékající Armageddon, ale ani ponurá Vesmírná odysea. Prostě kvalitně obsazená, počítačovými efekty vymazlená dvouhodinovka. 80% ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu jinou zápletku - z upoutávek se to jevilo. Jedno překvapení tam bylo. Jinak taková klasická romantická šablona, akorát zasazená do úchvatného prostředí. Není to špatný, ale čekal jsem víc. Chris i Jennifer jsou dobří, ale kdo opravdu září je Michael Sheen. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama