Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60-70% ... Ste jedným z 5000 cestujúcich v hlbokom spánku na ceste na novú planétu, no kvôli určitej poruche sa sám zobudíte o 90 rokov skôr a teda aj zomriete skôr ako sa dostanete na zasľúbenú planétu. Čo všetko ste ochotný spraviť pre elimináciu samoty? Audiovizuálna sci-fi romanca s kvalitným obsadením, ktorá načrela len kúsok pod povrch, no do väčšej hĺbky neprenikla. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Opět další extrémní hype. Rádoby scifi, z kterého se dalo vytěžit mnohem víc a z traileru to i tak vypadalo, se nakonec rozhodl soustředit pouze na lacinou romanci Aurory a Jima, jakou bychom našli v jakékoliv romantické komedii. Reálným technickým záležitostem kolem lodi je věnováno asi posledních 20 minut. Velká škoda. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Forma fajn, herci fajn, efekty krásne ale chýbala tomu hravosť Marťana, intenzívnosť Gravitácie, či presah Interstellaru. A keď sa na to len dobre pozerá, je to málo. Keby sa to držalo v rovine vzťahovej drámy a v tretej tretine by to preplo do tučného vesmírneho psycha, tak by som tomu uznal aspoň odvahu. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

A pokud (tam) nezemřeli, tak tam žijí dodnes... Fajn vystajlovaná sci-fi romanťárna, která tak ňák dohromady splácává vše z posledních let. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hodnocení a také nepravdivému popisu děje tady na csfd.cz (ti dva pasažéři se rozhodně poruchou neprobudí) jsem čekal nějakou sci-fi, místo toho se film jeví jako podprůměrný film zasazení do zcela nereálné kosmické lodi, jde je tolik místa, že se jeden musí zamyslet nad tím, proč v letadlech na Zemi šetříme každý centimetry a do vesmíru posíláme lodě s halami, bazény a dalšími kravinkami pro spící pasažéry. Prostě normální film - něco začne, pak se zdá vše super, pak se to celé pokazí, zdánlivě spraví, opět pokazí... a tak to jde až do konce. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Jak někdo dokáže udělat z nudy o trochu menší nudu? Než žít v krabici tak to raději smrt. Fishburne se snad už hodí jen na menší role nebo co? Konečně na konci mě probralo ze snění o lepším filmu výbuchy a očekávaná akce a vzrušení. Jedná velká romantika. 55% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Passengers nejsou ultra skvělý film s obřím přesahem a hloubkou. Stejně tak nejsou ani překvapivým, protože základní body zvratu jsou lehce předvídatelné desítky minut dopředu. Passengers jsou ale úžasná podívaná, technologická vize, hezký příběh a několik morálních/etických úvah k tomu. A vše vypadá moc hezky, propracovaně, futuristicky, ale zase ne až tak moc. Zvolená cesta je spíš vstříc méně náročným divákům, ale to je vlastně dobře, protože opak by nedopadl zase tak dobře a chce mnohem více námahy a nejistoty než divácky vděčný film. Za mě je to hezky vyvedené sci-fi, kde pro dobro věc moc nenakoukneme pod pokličku věcí, ale spíš (víceméně dvou) lidí v příběhu. Za mě tedy velmi v pořádku, plus nějaké bodíky navíc za vizuální zpracování. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jak Jennifer Lawrence, tak Chris Pratt podávají výborné výkony, ovšem třetí hlavní postava příběhu, majestátně luxusní, designově i technologicky špičkové vesmírné plavidlo Avalon, je možná i zastiňuje. Perfektně zachycený pocit samoty a zoufalého rozhodnutí "topícího se" vystřídá dýchající romance dvou jediných vzbuzených pasažérů, nádherně kontrastující s jejich nelichotivým osudem v kosmické prázdnotě. Pocit chladné fatálnosti mi nesebral ani akčnější závěr, jelikož se k němu rozumně doputovalo. Finální zelená (a nedořečená) tečka pak tuto nablýskanou audio-vizuální lahůdku náramně završila. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Vizuálne prostredie pecka, príbeh výborný, až na ten umelo držiaci romance príbeh, ktorý už miestami zachádzal na môj vkus priďaleko, inak bavilo... (3,5*) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Kritizované akčnejšie finále poskytuje niekoľko zaujímavých scén, z ktorého je bazénová v stave beztiaže priam nezabudnuteľná. Okrem ústredného páru zo skromného počtu hercov vyniká najmä robotický barman Arthur v podaní skvelého Michaela Sheena. Autoritatívny veterán sci-fi žánru Laurence Fishbourne sa na plátne veľmi neohreje a ešte menší priestor dostal Andy Garcia. Hudobne sa činil výborný Thomas Newman, dvorný skladateľ tónov vo filmoch Sama Mendesa. Originalitu a sviežosť režisérovi Tyldumovi odškriepiť nemožno. Aj napriek nedostatkom treba uznať, že máloktorý režisér dokáže pospájať toľké žánre v pomerne funkčný celok. Pasažierom sa to celkom podarilo. Nenechajte si ich ujsť na veľkom plátne. 79% ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být mnohem lepší - od té doby, co se loď začne slušně podělávat, je děj neskutečně děravý. Do té doby velká spokojenost. Takhle je to na 65%. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Spíš než sci-fi snímek bych to nazval romantickým dramatem v sci-fi prostředí. Passengers si tím bohužel sami podkopávají nohy a velká část mě si říká jak by to dopadlo, kdyby to bylo koncipováno ve stylu trosečníka a žádná Aurora (Jennifer Lawrence) by ve filmu nebyla a nebo naopak se měl snímek ponořit do vztahu mezi postavami Aurory a Jima naplno a vybodnout se na to okolo s poruchou lodi a pořádně rozvést téma s probuzením. Takhle totiž snímek balancuje na hranici mezi dvěma zmíněnými tématy a když už vykročí nohou jedním směrem vzápětí se zase vrací zpět. Chemie mezi hlavními herci funguje, ale o žádnou hereckou extra třídu se nejedná Jennifer místy až moc přehrává a Chris zase naopak někdy nehraje vůbec, jako celek ale fungují. Jak už bylo řečeno je to dějové tornádo, které na diváka hází jeden nápad za druhým nikde se však neohřeje dlouho. Všechno vyvrcholí finálem, které je příběh sám o sobě a kdyby se to utlo při otevírání dveří od reaktoru možná by to nebyla až taková katastrofa. 55% ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byla docela zvědavá. Už snad jen proto, že mi přišel příběh originální a navíc zde spojili sílu má milovaná Jennifer, oblíbenec Chris Pratt a Morten Tyldum, od kterého jsem si zamilovala Kód Enigmy. Přiznám se, že mě trochu děsilo zdejší hodnocení, které ze začátku bylo nízké, což už naštěstí neplatí. Pro svoje potěšení můžu konstatovat, že jsem z filmu nebyla vůbec zklamaná a hodně se mi líbil. Jennifer a Chris jsou skvělá dvojka a vůbec jim nedělalo problém utáhnout celý film - do toho jim sekundovali Michael Sheen, který si zde zahrál milého robota-barmana, a Laurence Fishburne. Jediné, co mi trošku vadilo, byl začátek filmu, kde je Jim prvních 30 minut sám. To mi přišlo trošku moc dlouhé a takové nudnější. Tuhle část bych zkrátila a naopak bych přidala více společných radostných chvil s Jimem a Aurorou. Do budoucna doufám, že Jennifer a Chris ještě minimálně jednou spojí své síly. V tomhle filmu jim to spolu šlo velice dobře. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"HELL OF A LIFE." Romantický film v extrémních podmínkách s prozaickou a přesto velmi přesnou myšlenkou. Celé to sci-fi okvětí je velmi funkční, nevyčnívá, dokonce ve chvílích, kdy mohlo dojít na destrukční pompu, skálopevně drží svou podpůrnou pozici. Trochu ztracený je ve své roli Chris Pratt, jeho obličejové svalstvo není schopno vyjádřit emoce bez potutelného ironizování. Zábavná je také účast Andyho Garcii. 70% ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama