Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

jefff 

všechny recenze uživatele

Spíše lehké sci-fi, které sází na netradiční romantiku, humor a pár akčních scén. Dohromady to i díky dobře zvolenému hereckému duu docela funguje. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jako vesmírná romance s velice dobrou vizuální stránkou to funguje, i určitou dramatičnost se podařilo udržet. Obsazení se asi nedá nic vytknout, oba zdobí i hrají. Byť některé nelogičnosti udivují, shlednout se to v pohodě dá, odpočinková záležitost. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Takový ten nemnohý film, který má vlastně silný a originální ústřední motiv ve formě Jimova morálního dilematu, zda vzbudit či nevzbudit. To je sice samo o sobě slušným základem, přesto je celkové vyznění matné, alespoň pro mě. Jednak nemám rád to chytání za city, zde velmi populární, druhdy je to až příliš romantického žánru na úkor ostatních -(navíc kvalitní romantický film nemůže skončit dobře, všechny ty osudové končí špatně)-, a za třetí byl Chris Pratt vcelku neslaný nemastný a celkově tomu prostě chyběl vtipný hrdina.60% ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

První minuty vypadají hodně zajímavě, jenže postupem času se z toho stává tak nějak běžná kosmická podívaná, i když je to zabalené v pěkném vizuálním stylu a ani technické zpracování nijak neurazí. Bohužel chybí to hlavní - a to je zajímavější příběh nebo zápletka. Co jsem ovšem nepochopil vůbec, je "účast" Andyho Garcii. Objeví se totiž až těsně před závěrečnými titulky a pokud jsem dobře počítal, je v záběru úctyhodných 12 sekund a neřekne jediné slovo !!! Má to ten člověk zapotřebí ? ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dobře šlapající vesmírná romantika, která rozhodně není tradičním slaďákem a prezentuje nám vztah plný netradičních překážek a jedno ústřední, velice palčivé dilema. Pasažéři ve vztahové rovině fungují dobře a díky jednomu uchovávanému tajemství Prattovy postavy o kterém divák ví má ústřední vztah nečekaně dramatický náboj a kromě hřejivého pocitu budete cítit také napětí a obavy o soužití hlavních postav. Tvůrci zajímavě pracují také se začátkem příběhu, který tráví Pratt na lodi sám a jeho prozkoumávání prostředí a smiřování se s vlastní samotou je chytlavé a i celkem dojemné. S city se nešetří ani v pozdějších fázích filmu a obzvláště samotné zakončení filmu vyvolá silné emoce. Příběh obsahuje také hojně kritizovaný akčnější třetí akt, se kterým jsem rozhodně neměl problém a naopak mi přišel jako potřebná eskalace, která hraje pro pocity postav a jejich vztah klíčovou roli. Pasažéři jsou kvalitně sestaveným filmem, který nepřináší převratný zážitek a může trošku zklamat svojí občasnou povrchností, ale ve většině stopáže funguje tak, jak má a myslím, že jde o celkem univerzální snímek, který si najde široké publikum. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Primárně se jedná o romantický snímek zasazený do prostředí mezihvězdné lodi s dramatičtějším koncem. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Není nad to si takle koncem roku zajít pěkně sám do kina :o) Do Cetrálu to máme fakt kousek, takže je to pohodička... Na film mě nejvíc táhnul Chris Pratt a Jennifer, oba dvaja můžu jako dost. Bylo mi jasný, že nám ledacos Jennifer ukáže, což také splnila. Asi nejvíc je na tomhle filmu psychologie postav, to se vážně vydařilo. O trochu míň už tempo, páč se tam vlastně celou dobu jen povídalo, vyčítalo, balilo, radilo a dokonce i nenávidělo. Připadal sem si jako ve vesmírný lodi, za což rejžoj moc díky. /SPOILER/ to znamená, nečti si to, pokud to někdy chceš vidět, ale stejně jak tě znám si to přečteš :o). - kdybych byl v jeho kůži, tak bych si těch ženskejch probudil mnohem víc a možná, že i nějaký chlapi, a z těch 89 let by byla neskutečná kosmická párty s tím nejlepším barmanem ve vesmíru :o)) ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Film už od prvního traileru vypadal hodně zajímavě, ale jakoby si dal za cíl zklamat snad ve všech ohledech. Skvělý herci, jejichž chemie na plátně pro mě bohužel nikdy neexistovala, skvělý vizuál, scéna s Jennifer v bazénu byla cool (stejně tak zpracování vesmírné lodi), a skvělé zasazení celého příběhu do vesmíru (izolace atd.). I když jsem měl pocit, že film kombinuje většinu vesmírných sci-fi bijáků a nemohl jsem se zbavit toho, že jsem to už někde viděl… Navzdory tomu všemu, mé odhalení bylo šokující, neboť dvě třetiny filmu se nic neděje a pak to vypadá, že se něco začíná dít, ale najednou je konec a nic se nestalo. Což mě donutilo přemýšlet, o čem ten film vlastně byl? Pasažéři se tak převalují od ničeho k ničemu a ani závěr, natož děj, mi nenabídl žádné uspokojení. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Extorverti s Pasažeráma (lepší by byli Cestující) budou mít problém, ale intoverti by měli mít z dobré pocity. Režisér se snad na nás cíleně zaměřil. Při sledování jsem měl dojem, jako by šlo místy o variace na Titanic, párktát na Solaris, a několikrát jsem se ocitl na palubě Axiomu (vesmírné lodě z Vall-Eiho) a stejně krát se za film vystřídaly mé emoce (štěstí, smutek,). Moc mě potěšílo, že dvojice Lawrence a Pratt, celou dobu neslezou z obrazu, protože spolu hrají skvotně. Očekávám, že se tato dvojice ve filmu ustálí a stanou se světovou obdobou dvojice Hanzlík-Kolářová. Trailer láká přesně na to, co dostanete (vlastně já jsem dostal trochu více): komorní film, které chce jen prohloubit stopu současného sci-fi. Na úkol vyšlapávání nových cest, kam se člověk ještě nevydal, se obraťte na jiné zástupce žánru. PS: pokud bych chtěl při pobytu ve vesmíru, nějakou robotí společnost, tak Artur je příjmný, ale důvěřovat bych mohl pouze Gertymu ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, kde jedinou antidevízou filmu je naprosto zbytečná role Morfea v roli předčasně re-hibernovaného kapitána-všeuměla. Zajímavé téma efektově hezky natočené, ultra sexy Jennifer a velice roztomilý barman-android Michael Sheen..................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Bohužel čistě mainstreamová záležitost dělaná pro masy se sázkami na jistotu. Velký budget se naštěstí dobře projevil, takže vizuální stránka je opravdu povedená. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Tento film ma príjemne prekvapil, lebo väčšina vesmírnych sci-fi je v poslednej dobe "na jedno kopyto", bez akejkoľvek celkovej originality a všetci sa sami seba vykrádajú. Tu to ale určite neplatí, tvorcovia sa očividne pohrali so scenárom a rozhodne aj s efektami a film ako celok vás absolútne pohltí a vtiahne do svojho prostredia. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Parádní filmový zážitek. Jakou já mám vždycky radost, když mohu k nějakému filmu začít komentář právě těmito slovy. A jak je ta radost ještě větší, když vzejde ze snímku, od kterého bych to vůbec nečekal. Pasažéři mě ovšem ničím nepřitahovali, ani tvůrčím týmem, ani hereckým obsazením a divácké rozporuplné přijetí mi také příliš na důvěře nepřidalo. Jedině tak poměrně zajímavě vyznívající zápletka mě nakonec dotlačila seznámit se s tímto snímkem co nejblíže a jsem za to nakonec skutečně rád, neboť z Pasažérů jsem prostě doslova nadšený, a to dokonce tak, že mu dám v hodnocení plnou palbu, ikdyž to na ní zas až tak ale úplně není . Každopádně, ten film na mě zapůsobil opravdu snad ve všech ohledech, perfektní, originální zápletka, kdy z minimálního námětu bylo vytěženo fakt maximum, pak i velice působivá atmosféra, strhující emoce, skvělé ústřední trio Pratt, Lawrence, Sheen, velice slušný vizuál, těžko zkrátka co vytknout, tedy snad až možná na zbytečně akčnější závěr, nést se to totiž po celou dobu v té komornější rovině, myslím, že by to celkovému dojmu prospělo možná více, ale i tak paráda. Po celou dobu to je, i přes minimum postav a vlastně i jednoduchou ústřední zápletku, nehorázně poutavé, napínavé a jak už jsem zmiňoval, a to mě oslovilo asi nejvíc, opravdu emočně silné a přesvědčivé, s oběma pasažéry jsem upřímně soucítil a být v jejich kůži by bylo fakt k posrání, no hrůza. Navíc se mi líbilo, že se veškeré postavy chovali a jednali, vzhledem k situaci, poměrně věrohodně a tvůrci to nevyšponovali do nějakých nesmyslných otáček, stejně tak, že zbytečně moc netlačili na pilu, aby z toho nevznikl nějaký slzopudný kýč, takhle to bylo prostě akorát, silné a tak akorát dojemné. Zkrátka, když by mi někdo před tímto filmem přesvědčoval, že budu naprosto nadšený z romantické sci-fi, asi bych mu doporučil buď změnit doktora, nebo nasadit silnější tabletky, ale byl bych za vola, Pasažéři je totiž vážně parádní romantická sci-fi, ze které jsem nadšený. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zacatek filmu je ok rozehrana scifi a hlavne kosmicka lod (interiery) se mi libila moc. A taky virtualni "letusky"... Bohuzel se film brzy zmeni v typicke love story pro teenagery, jen ve scifi prostredi...skoda. 3- ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Úchvatná podívaná na téma lidské samoty a odpuštění v kulisách vesmírné lodi plující kdesi v hlubinách vesmíru. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Sci-fi s poměrně velkým potenciálem, u kterého jsem celou dobu čekal, kdy přijde nějaký zásadní zlom/odhalení toho, co se děje a proč se to děje. Jenže pak byl najednou konec filmu. Ve výsledku tedy nablýskané načančané prázdné nic s odfláknutým scénářem a pár zajímavými nápady. Ztráta času. (4k UHD blu-ray, orig.) ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Nevedel jsem, jestli bude dobre zarizeno, aby film nebyl chvilema nudnej. A priznejme si, na vesmirny lodi toho opravdu neni moc k vyziti. Ale dopadlo to skvele. Ani chvili jsem se nenudil. Vse bylo svuj smysl. Vizualne to predcilo me nejsilnejsi predstavy. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Plno klise, trapnosti a to nejvetsi dilema a divacky teoreticky nejvetsi zazitek je vlastne prozrazen uz v traileru/plakatu. Takze hned, jak ta velka otazka vyvstane (zda-li udelat spravnou vec a pak zit tragicky zivot nebo nespravnou, ale mit se (mozna) o hodne lepe)..Uz divak vi, jak to dopadne a pak uz ten film zacne byt opravdu az prilis komicky v nespravnych chvilich, zvlaste pak konec samotny. P.S.: Byl jsem jediny, kdo si myslel, ze ho ta osetrovatelska bunka na konci rozseka na kusy, kdyz to tam ta Aurora vsecko pomackala a zacalo se to prodavet? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Prvé dojmy? Príjemný sci-fi romantický filmík s dôrazom na slovo príjemný. Neodchádzal som z kina, ako od nejakého megablockbusteru, ani od adrenalínového akčňáku, veľkolepého sci-fi eposu či dômyselného scifáča ako bol Interstellar. Ale odchádzal som s dobrým pocitom po zhliadnutí fakt dobrého filmu. Jennifer aj Chris sú sympaťáci jak sviňa, Michael Sheen a jeho hra mimiky bola neskutočná a po technickej stránke to bola pecka. Nechápem tie malé návštevy kina. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama