Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 244)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jo... jeto romantika jako prase. Sci-Fi je jen za kulisu. Jak se poznali a žili až do smrti (jestli spolu nebo každý zvlášť si zjistěte sami :)). Plus bonus - je to ve vesmíru. To je celé. Nic závratného. Snaha o nějakou tu zápletku se cení, ale prim opravdu hrají spíš efekty (každého dostane scéna v bazénu). To že je to občas otrava, to každopádně (to tokání furt dokola... všechno jim trvá a...). Přemýšlím jestli by film nepůsobil lépe, dívat se na něj ve dvou... (a teď nemyslím s kamarádem). ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Romantická space opera s pastí bazénu zbaveného gravitace...Prostě jsem se jen nechal unést na blonďatých křídel Jennifer, džentlmenství Artura a fashion vizuálu... ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

Pokud to člověk vyloženě bere jako jednoduchou scifi-romantiku s předvídatelnou dějovou linkou a hezkými tvářičkami (kdyby jen tvářičkami :D), pak není problém a není třeba to nějak vyloženě hrotit. Oddechovka pro zimní večer, taková jedna z těch příjemnějších. Takže za čtyři hvězdy a vůbec, proč ne. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Líbí se mně myšlenka filmu, ten nápad je velice slušnej, stejně jako fakt, že v podstatě celej film odehrajou jenom dva herci. Ovšem dobrá je víceméně jenom první polovina a vůbec začátek, kde je Ch. Pratt sám. Tam nastane i pár komických situaci, který to maličko oživujou. S tím, jak se objeví na scéně J. Lawrence, přibývá intenzita romantiky, až se z toho stane fraška jako prase. A když si pak vezmu, jak proběhla "oprava" hlavní závady, už toho bylo moc. Škoda. Protože jinak to bylo hezky natočený, interiéry jsou super, některý scény si člověk určitě pamatovat bude (např. bazénová scéna s gravitací!), ale to je všechno. No a ani ten závěr nebyl nějak magickej zrovna. A. Garcia si tam užil asi 5 sekund slávy. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Titanic ve vesmíru..první část kopíruje já legenda...druhá se Titanic...nekouká se na to zle..ale neni důvod to vidět víckrát... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Úvodní pasáž jsem si překřtil na Sofiinu volbu a byl jsem z ní u vytržení. Čistá krása a bezbřehá radost. Válka Roseových taky výborná, jen jsem si myslel a usilovně si přál, aby ji nechali pořádně rozhořet. Místo toho ale přišel cizí element v podobě kapitána a s ním vesmírná sci-fi klasika á la Star Trek. A to už tak dobrý rozhodně nebylo. Vůbec nejhorší byl ovšem závěr. Mám na mysli tu křečovitou snahu dát všechno, ale fakt komplet všechno do richtyku. To bylo trapný. Jasně, pokazilo mi to výsledný dojem, ale pořád mi to vychází na příjemných 75 procent. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Nápad více méně pětihvězdičkový a design jakbysmet. Nemůžu se ale ubránit dojmu, že kdyby to celé nebylo tak okatě produktoidní a zaměřené na mladé publikum, mohla to být parádní sci-fi. To mrazivé téma je utopené v kýči a voiceovery píšící Jennifer Lawrence. Přestože se oba herci snaží a ve vypjatých chvílích to herecky dávají, občas mají díky textu veliký problém nepůsobit směšně. To celé podtrhuje podbízivá taktéž kýčovitá hudba a onanie nad atrakcemi, které působí pouze podbízivě a samoúčelně. Film nejvíce funguje ve chvílích, kdy se na pozadí toho úžasného designu odehrává komorní drama o lidskosti. Přesto jde o slušnou jednohubku, kde opravdu dostanete vše - komedii, sci-fi, drama, dobrodrůžo i romantiku. Jen to pospolu jaksi nefunguje jako film, který by své téma bral s velkou váhou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak se mi Pasažéři líbili. Survival filmy nemusím, romanťárny taky ne a Lawrencovou jsem považoval za nehereckou pipinu. A ve všem mě Pasažéři příjemně překvapili. Hlavní hrdina se na dlouhém mezihvězdném letu probouzí devadesát let před cílem a první část sledujeme klasické trosečnické drama ala Marťan. Nechybí zde nic - snaha něco vyřešit, fáze užívání si, fáze depresí a jedno luxusní morální dilema - probudit ženu svých snů a zničit ji život? I další pasáže jsou perfektní - ať už je to pomalé sbližování se obyčejného mechanika s inteligentní a ráznou novinářkou a přerod nedůvěry, přátelství v romantiku. A stejně tak následná nenávist, když se doví pravdu. Chris Pratt je tu slušný, ale Lawrencová hraje naprosto fantasticky a je vidět, že její nemastný neslaný výkon v Hunger Games nebyl zas tak její vinou jako vinou scénáře (a knih). Celý film jsem měl pocit, že tak nějak by se opravdu lidi chovali a mluvili. No a ve finále přijde i nějaké to napětí, akce a luxusní scény a efekty při opravě bortící se lodi. Musím přiznat, že finále jsem po dlouhé době zas držel pěsti, aby to dobře dopadlo a když se tak stalo a film přišel s nádherným epilogem, nakonec dávám pět hvězdiček. Je to sice jen sci-fi romanťárna, ale trefila se mi do noty. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat... Jennifer bych šel vzbudit taky 😄 Vizuálně nadprůměrné a jde vidět, že i v podstatě ve dvou se dá na dvě hodinky solidně zabavit... ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Za mě dobré. Pěkný design lodi. Příběh je sice po půl hodině předpokládatelný a směřující k jasnému konci, ale nejde tu o žádné epické drama, tak se to dá brát. Jen u toho happyendu jsem si to představoval ještě o kousek víc happy, rozuměj - posádka 5 000+ (jako romantik amatér bych pak možná i tu hvězdu přidal). ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

Ľúbostná space opera s ohromujúcim vizuálom a skvostným hereckým obsadením, ktorému však oberá na celkovej hodnote asi jediné a to neúspešný pokus o akčné finále, ktoré sa ku zvyšku filmu absolútne nehodilo. Film Passengers mohol byť príjemnou vesmírnou romantikou, avšak tvorcovia sa z toho snažili urobiť niečo viac a tak to aj dopadlo. Film je rozlinkovaný do troch fáz a každá z nich však trpela upadajúcou sa kvalitnou. Prvý akt filmu sa držal na dosť osobitnej rovine, išlo v podstate o psychologicky prepracovaný náhľad do vnútra jedného človeka. Príbeh sa vtedy zameriaval na to, čo privodená depresiou zo samoty a beznádeje môže privodiť človeku, kam až človek za takýchto okolností dokáže zájsť. Ďalšia linka bola taktiež dosť civilná a komorná, v druhom akte išlo predovšetkým o čistokrvnú romantiku, ktorá stavala na chémií medzi hercami Chrisom Prattom a Jennifer Lawrence a taktiež na ich hereckých výkonov. A ten strmý regres nastal až v samotnom opulentnom zavŕšení vesmírneho dobrodružstva, ktoré skrátka nefungovalo. Mimochodom, tá vodná kupola počas stavu beztiaže vyzerala náramne pôsobivo.  Michael Sheen a Laurence Fishburne boli takisto vydarený. ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Tak zas nic. Pasažéři jsou asi nejhezčí sci-fi minulého roku, ale jenom vizuál nestačí a nic moc dalšího jsem na filmu pozitivního nenašel. Jedině Chris Pratt, který mě ujistil že ho jako herce mám rád, tím spíš ve vážnějších rolích. Naopak Jeniffer Lawrence mě definitivně ujistila že ji rád nemám a zřejmě ani nikdy nebudu. Scénář sice nabízí zajímavou premisu a pohrává si s morálkou ale vydrží to puze v první půlce a pak upadá do falešného dramatu a až přílišné sladkosti hollywoodského konce, dokonce i s tou nejhorší možnou berličkou, ke které se ale sci-fi bohužel uchyluje velmi často - nechci spoilovat, kdo viděl ten ví. Je škoda že v době remaků a sequelů a prequelů (jakkoliv mi tento trend až tak zásadně nevadí), dopadne originální námět takto pochybně 60% ()

MaaaR@ 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc bych chtěl dát víc, mělo to všechny předpoklady, aby se mi to líbilo. Bohužel, někde došlo ke ztrátě kurzu. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Jó, kdybyste letěli na Červeném trpaslíku, tak by se nic z tohohle nestalo. Protože Holly by zeslonil určitě něco horšího a mnohem dřív :-) Vypadá to krásně (vesmírný filmy, to je moje), romantická linka ta nejklasičtější možná (čili nůůůdááá), bazén dokonalej a na konci sem se díky svému vrozenému cynismu nasmál jako už dlouho ne. Androidí barman byl takovej ekvivalent Gertyho z Moonu, u toho bych si taky dal panáka. Ale jinak tohle u mě díru do reaktoru neudělalo, stačí jednou. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak jak pro mě Příchozí byli zklamáním, tak Pasažéři mě velice potěšili. Super sci-fi o pár lidech s krásným vesmírem a super životem. Těmhle hercům to sedlo jak puklice na hrnec. Hezký efekty a jednoduchý příběh, který ale zabavil na 110 minut. 80% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky, design lodě se povedl, Chris Pratt je tradičně sympaťák a Jenny je tradičně pěkná. Ta romantická linka asi nepřináší nic novýho až na to že je zasazená do originálního prostředí ale i tak jsem se bavil každou minutu. Jen celá ta část s umírající lodí a záchranou všech pasažérů mi přišla tak trochu zbytečná a nesedící. Soundtrack je špičkovej. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILER. Je evidentní, že scénař má čtyři kapitoly rozdělené na stejně dlouhé - půlhodinové části. V první části pozorujeme probuzení a následné peripetie mladého technika, druhá část začíná příchodem (probuzením) druhé postavy, třetí část příchodem třetí postavy s otvíračkou "Kdo zasadil strom na mojí lodi?!"? a končí její smrtí no a čtvrtá část, tak o té radši ani mluvit nebudu, protože v té chvíli se film totálně zhroutí a ubírá se zcela jiným směrem než doposud. Nastupují akční scény jako z Jamese Bonda (rozuměj příliš heroické, nelogicky úsměvné a zcela prvoplánové). Pokud chcete, aby přetrval skvělý dojem z filmu, tak ho vypněte v půlce, pokud chcete, aby přetrval velmi dobrý dojem, tak film ukončete půl hodiny před koncem. No a pokud si nedáte říct, tak v závěru uvidíte zcela jiný film - akční film s tavícím se jaderným reaktorem a stupidní záchranou celé lodi protkanou nevěrohodnou romancí. Film měl potenciál a hloubku, se kterou ale naložil, no vlastně s tím vůbec nijak nenaložil a zcela to odstřelil vyprázdněným finále. Taky škoda, že necinkla nějaká ta soška za vizuál, tam by si to Pasažéři zasloužili. Scifi roku 2016 zůstáva Arrival. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem uvažoval, že dám plný počet, ale máte pravdu: velká škoda, že hlavní morální myšlenka byla ve druhé polovině filmu upozaděna na úkor blockbusterovým prvkům. Přitom vztah mezi postavami obou sympaťáků Jennifer a Chrise stál za to, aby se mu dalo ještě většího prostoru a zašlo se více do hloubky, kde se to dalo určitě ještě hodně vyždímat. Nicméně i tak příjemně strávená dvouhodinovka. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama