Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Jak nejsem romantik, tak tohle jakože jo. Velice příjemný a to musím zdůraznit, jak vizuelně, tak zvukově velmi příjemný snímek! Pravda lehce depresivní, když se nad tím člověk zamyslí, ale i tak pohladí po duši, jak se říká. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Trochu predvídateľné, ale aj tak príjemné sci-fi, ktoré hodnotím o kúsok vyššie, ako "konkurenčný" kinohit minulého roku, Arrival. ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Tohle se celkem slušně povedlo ale říkám si jestli z toho nešlo vytriskat více. Obsazení dvou kasovnich hvězd byla celkem trefa a v podstatě je to jejich one man show. Kde to trochu pokulhava je scénář a vyloženě nezajímavý konec spíše debilni. Jinak to vyjde nadprůměr. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Romantická vesmírná odysea o tom, že samota je hnusná, aneb vyber si svého Pátka, vzbuď si jej a zasaďte spolu strom, bude to život jako hrom!!! ()

Murysek 

všechny recenze uživatele

Za mě o chlup lepší než Marťan. Vizuální stránka filmu je zcela dle očekávání skvělá, herecké obsazení také i když jich tu moc nebylo. Možná bych jen vyzdvihl výkon Michaela Sheena, toho androida jsem mu totiž opravdu věřil. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem romantik, půjdu s hodnocením docela vysoko. Mám rád filmy, laděné komorně, i když tady spíše společensky. Je přítomno 5258 lidí, ale jen (nepovím přesně kolik) spolu může mluvit. Jen je škoda, že se z toho tvůrci snažili udělat velkolepou podívanou s finální akcí. Bylo by lepší, kdyby příběh zůstal zaměřen pouze na ústřední postavy a vynechal koncept záchrany "světa". Ale love story je přesvědčivá. A Jennifer Lawrence si Oscara zaslouží. ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, bohužel nevyužitý ve správném směru, což je hrozná škoda. Pokažení atmosféry pěkně ilustruje necitlivě vybraný song na závěr. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Je to takový Titanic z vesmíru a daleké budoucnosti, ale s tak trochu jiným koncem. Líbí se mi to cestování k jiným planetám, v hibernaci, jako by ty filmy tu skutečnost přibližovali. Zaujal mě bazén z výhledem do vesmíru a procházka na laně. Říkala jsem si, kdy se tam jako objeví ona. Nechci nic prozrazovat, ale je to takové sci-fi, romantika, taky i akčňák. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence si viditelně ve své kariéře vystačí se dvěma max třemi výrazy ve tváři. Dost slabota, ani 3D tomu nepomohlo. Pár pěkných záběrů z vesmíru, ale jinak spíše parodie na Modrou lagunu. Jennifer Lawrence byla už v posledním Hunger Games nesnesitelná a tady v tom pokračuje. ()

Black3R 

všechny recenze uživatele

Tieto 2h ma vedeli udrzat hore v noci do 1:30! .... to je co povedat. Dej siel stale dopredu, nikde sa nezasekol. S takej opozeranej sci-fi temy spravil reziser šou!... pan reziser! .....95% ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Poslední třetina filmu byla sice trošku "no brain" a já čekal nějakou hlubší zápletku, spiknutí nebo tak něco ale přesto jsem se celkem bavil. 80% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Opět mám problém s hodnocením filmu. Jak to ohodnotit, když je to vizuální pecka, ale za děj by se styděla i Javořická? Zatím čtyřicítkou a pak se uvidí. ()

LukeKiller 

všechny recenze uživatele

Tak skvelý námet scifi, ktorý sa nakoniec zvrhol v bohapustú trapošinu. Strašné sklamanie. Chcel by som tento film ešte raz a lepšie natočený. ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, ale scenár je hrozný. Jennifer Lawrence, jej prázdne frázy a prehrávanie sú šialene komické. A nie je to jej chyba. S tým textom a vedením to asi inak ani nešlo. Chris Pratt sa zdá, že sa ani veľmi nesnaží, alebo si možno začínam uvedomovať, že vlastne ani nevie hrať. Fakt neviem, ale už v druhých Strážcoch je šablonovitý až hrôza. Romantika medzi ústrednou dvojicou je tým pádom podľa mňa nulová. Tá chémia tam jednoducho nie je. Inak celý film pôsobí strašne povrchne, umelo, dokonca odfláknuto, akoby sa to snažili rýchlo natočiť za každú cenu. Osobne si myslím, že najväčšia chyba je v scenári Jona Spaihtsa (Múmia, Prometheus, Doctor Strange). Nevieme, čo sa deje a ono sa vlastne ani nič také nedej: "Čo hľadáme?" "Niečo veľké a rozbité." Zatiahne sa za páku a je to! Fu, koniec. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, ale bylo by lepší vybrat si, zda to má být romantika, nebo sci-fi. Dále by bylo vhodnější udělat některé posuny v ději, aby romantika probíhala v uvolněnější atmosféře - jinak se to ale docela povedlo. Vědecká část sice nenadchne, ale ani neurazí, nejsou tam žádné zjevné nesmysly. Zvláště povedená je postava barmana. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Možná. Možná někdy změním názor. Možná uberu hvězdu a nenapálím plnou palbu. Možná, ale možná taky ne. Proč? Protože vesmír. To je teprve to silný sci-fi když víš, že to jednou nemusí být sci-fi a ty můžeš taky být ten kosmonaut (amerikanisté prominou), kterého se to bude týkat. A co já tu dělám? Píšu recenzi 23:37, zítra budíček v 6:35 a přitom bych nejraději valil na lodi někam s Aurorou Lane a byl její Jim Preston. Ale prej ještě není ta chvíle. Prej ještě dál hibernuju a musím čekat, až si mě mezi 5000 inkubátory nějaká Aurora všimne.. screw it. Budu se snažit si to tu užít dokud to nebude lepší. Exodus do vesmíru se nekoná. To bych těm hajzlům co by z toho měli radost nemohl udělat. C ya! Edit: z busu směr letiště ubírám hvězdu - exodus na Mallorcu potvrzen :D adios amigos ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dva filmy jsem viděl v jeden den a oba měli něco společného. V obou případech se jednalo o sci-fi + nový žánr, který v kombinaci se sci-fi nebyl skoro nikdy použitý. V případě toho druhého filmu Příchozí se jedná o psychologii, zde jde o romantiku. Romantických sci-fi jsem opravdu mnoho neviděl. Samozřejmě film nabízí celou řadu otázek. Například vyvstává otázka, jak se dopravovat na tak vzdálené planety, když cesta trvá skoro celé staletí? Další, jak poté komunikovat se Zemí a hlavně, jak zajistit, aby se nic nepokazilo a loď dorazila v pořádku k cíli. Musí se však povést, aby se nikdo neprobudil dříve než má. Další otázkou, a to už se dostávám k hlavnímu ději filmu, je pak, co by dělal každý z nás, kdyby věděl, že ho čeká nekonečný život na jedné lodi a navždy sám? Velké dilema. Probudit či neprobudit? Tohle + všechny další otázky mě z filmu zaujaly nejvíce. Kladné body dávám za originalitu, protože opravdu neznám jinou vesmírnou romanci. Jako další plus přidávám skvělé záběry z vesmíru. Ty byly velkolepé. Bohužel, výrazným mínus, a důvodem proč nedávám vyšší hodnocení je to, že dobrou hodinu se ve filmu opravdu hodně neděje. První půlhodina je o dilema probudit holku, co se mi líbí nebo ne a druhá je rozdělená do dvou částí. Nejprve láska a pak nenávist. A teprve pak se konečně začne něco dramatického dít. Pro milovníky zamilovaných filmů, které končí dá se snad říct dobře, je asi tenhle film ten pravý. Dokonce bych řekl, že i ženy si přijdou na své. Pro nadšence sci-fi je pak ale nutné říct, že bylo to hezké, ale přídavek si nedám, jsem již sytý. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama