Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že nejsem právě velkým fanouškem sci-fi, našel jsem si tento film a pustil se do něj, neboť námět mi přišel vcelku atraktivní. Od samého začátku snímku jsem svého výběru a rozhodnutí nelitoval. Příběh je chytlavý a napínavý, v mnohém sice jednoznačně průhledný, avšak to bych Pasažérům nevyčítal, protože celkově tvůrci natočili kompaktní dílo, jež se sleduje prakticky samo a nedostává se prostoru pro nudu. Řada scén má i takovou sílu, že utkví divákovi v paměti na delší čas. Za mě jsou Pasažéři za plný počet hvězdiček. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Je to dobre koukatelne i dobre obsazeni, ale proste ten americky konec neni nic pro me, kdyby zmenili konec, tak je to pro me 5 se vsim vsudy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Láfstory z vesmíru se současnými hollywoodskými hvězdami. Zajimavý příběh a příjemné vesmírné prostředí, které se mi líbilo. Smíření s takovýmto osudem by bylo asi hodně těžký, ale na druhou stranu mít přístup k různým aktivitám, jídlu a vstupu do volného prostoru, to zase taky není špatné. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ma dostal na celej čiare. Už pri prvom zhliadnutí som prežíval skvelý filmový zážitok a okamžite sa tento film dostal na vrchol tých najlepších a hlavne najobľúbenejších filmov, aké som kedy videl. Toto dielo má všetko, čo ja na filmoch môžem - odohráva sa vo vesmíre, v ďalekej budúcnosti, nieje v ňom veľa postáv, je vážny ale zároveň sa pri ňom aj dobre nasmejete, no a samozrejme výborné herecké výkony (najviac ma prekvapil Michael Sheen). Tento film je asi len jeden z troch, ktorý som si pozrel hneď aj na druhý deň a bavil som sa rovnako ako deň predtým. Celkovo som ho videl už 10-15x (v čase kedy som písal tento komentár) a určite sa to číslo navýši. Zakúpený Steelbook aj Blu-ray. Môžem teda s čistým svedomím povedať, že je to moja srdcová záležitosť. Podľa môjho názoru je to jeden z najlepších romantických a tiež vesmírnych filmov tohto storočia. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Striedavo oblačno. Asi tak ma to bavilo. Vizuálne je to pekne natočené a herecky dobre obsadene, dokonca aj hudba Thomasa Newmana mi sadla, ale niekedy mi to prišlo fakt, že zaujímavé, proste, že ani neviete, že dýchate a inokedy som zas čakal kedy sa to posunie už ďalej. Ale nebolo to zle, viac menej som spokojný, nenudil som sa moc. 65% - 3* ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velice mile překvapen, hlavně první polovina výborná a i ta druhá část to nezkazila, takže spokojenost! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jediný film svého druhu, kreativně uchopená a logicky rozvíjená romanťárna v cinefilním prostředí milovníků Vesmírné odysey nebo Vetřelce. Divácké nadšení z konfortu a neomezených možností uzavřeného futuristického světa působivě konfrontováno s vyvstávajícím morálním dilematem, přesně rytmizované vyprávění hladce spojuje linie nadřazeného sci-fi konfliktu s vnitřními konflikty a vztahy probuzených aktérů. Postava Laurence Fishburna je sice velmi násilně provedenou scénáristickou vsuvkou, jejíž jediný účel je popostrčit ústřední dvojici vstříc vyřešení technických závad, a závěr je přehnaně hollywoodský, ale celkové nadšení i tak výrazně převažuje, a to nejen díky sympatickému Prattovi a překrásné Jennifer, kterou by vzbudil snad každý chlap s alespoň minimálním sexuálním apetitem, ale také zásluhou nádherných kinematografických odkazů v čele s barmanem Michaelem Sheenem alias Lloydem z Kubrickova The Shining, který se okamžitě řadí k nejroztomilejším figurkám v historii barmanské i sci-fi. Kdo vede řeči o šíleně promarněném potenciálu, musí mít tu nejbujnější fantazii od dob Tolkiena, 85% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to Jim pěkně zahrál, má podle mě s Jennifer stejný problém jako já. Jediná ženská na vesmírné lodi, přes rok mu trvá, než se rozhoupe a ona je pak stejně sexy jenom občas. Bál jsem se víc, než tihle dva o svůj osud, že i za tohle jí na 26. únor přijde pozvánka do první brázdy. Co se filmu týče, líbí se mně velká variabilita celého námětu i to, jak si s ní poradil Ťuldum. Horší je to s místním hodnocením. Když je nějaké Sci-Fi překombinované, frfňá se tu o sto šest. A když pak dorazí něco, co je jasné jako facka, frfňá se znova. Občas tady z toho mám pocit, že ČSFD vznikla od slova frfňat. Frfňejte si dál jak chcete, já jdu přemýšlet, co bych udělal na místě Jima. Patrně by to trochu změnilo žánr... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Pasažéři mě prozměnu docela mile překvapili (aneb očekávání je mrcha). Obzvlášt začátek, který táhne Chriss Pratt. I ta romantická linka mi přisla OK a uvěřitelná. Škoda je až akčního finále, které je více pateticky zdlouhavým vyznáváním lásky než akčním finále. 70 % P.S. role Andyho Garcii wtf? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hezké. A celkem originální námět což se v dnešní době vykrádání starších kousků celkem cení. Pihatá Katniss se nám pravda krapet zakulatila (někde to je fajn, jinde by nemuselo :), ale roli spisovatelky Aurory zahrála velmi pěkně. Sedl mi i Chris Pratt v roli nešťastníka, který musel řešit problém a vyřešil ho celkem geniálně. A super byl i M. Sheen v roli Arthura. Prostředí obří transportní lodi, vezoucí lidstvo k další doposud nezplundrované nezalidněné planetě Homestad II bylo vymyšleno a znázorněno také solidně, jediné co bych filmu vytkl je, že na mně nepůsobil ani akčně ani z hlediska emocí. V tomto ohledu to bylo dost bezbarvé... Prostě to mnou tak nějak prošlo. Rozhodně je to však nadprůměr a proto dávám za 4 uklízecí roboty. Kdo ví, třeba už generace dětí našich dětí takto poletí kamsi do hvězdných dálav. * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídna jednohubka, ktorej strašne chýba humor a trochu odľahčenia. Chcel by som vidieť ten istý námet spracovaný v 70. rokoch ako jemne pochmúrne sci-fi. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Do poloviny filmu komorní sci-fi romantika, od poloviny filmu se jedná již o akčnější jízdu, lehký nadprůměr díky sympatické dvojici, perfektnímu vesmíru a zajímavé lodi. [Cinestar Anděl] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších sci-fi zážitků, protože poslední roky vychází jeden brak vedle druhého. Passengers je výjimečný tím, že si nehraje na inteligentní poezii s geniálními nápady. Tváří se naprosto obyčejně a to chválím, protože ta obyčejnost je geniální. Mohlo se zapracovat na akci, nápadů mohlo být víc, ale i tak se jedná o nadprůměr. Naprostá spokojenost, protože odpadů je mnogo. 6/10 = 65% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím všechny ty nesmysly, kterými byl film protkán, tak se mi to vlastně docela líbilo. Zajímavý scénář s plot twistem, který jsem nečekala. Začne to jako dobrý film, který jak postupuje, tak vlastně nenudí a odpustíte mu i sem tam nějakou tu blbost, jenže pak se film přiblíží svému konci a spustí se akce, při které máte chuť se jen mlátit do hlavy, Všechno je až přespříliš vyhrocené a nutí to pak scénáristy připsat tam ještě víc nesmyslů a totálně vám to zkazí dojem z filmu. Dalo by se to udělat jinak, ne tak násilně a mohlo by to dopadnout líp. 4*..ale vypnout by se to mělo dvacet minut před koncem. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Silné milostné drama na palub+ vesmírné lodi? Se sakra zajímavou psychologickou zápletkou, která vyloženě žadanoní o brutální rozřešení? Skvělý, super! Háček ovšem přichází zhruba po dvou třetinách, kdy všechno předtím jde do kopru a nastoupí nuda, zbytečná akce, ale hlavně strach jít jiným směrem než 90% filmu. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Komplexní film, jenž obsahuje několik různorodých částí, které na sebe velmi dobře navazují. Ať jde o proces hledání, smíření se, zamilování se a mnoho dalších, tak se vždy jedná o kousek filmové skládačky, která se do celkové jednotky pasažérů nenásilně přidává a ničí tak lehce očekávaný stereotyp. Perličkou celých dvou hodin jsou pasáže s naprosto úžasným androidem Arthurem, který si každou scénu během pár sekund absolutně získává a svým charismatem naprosto převyšuje jak Chrise Pratta, tak i Jennifer Lawrence. A to je samozřejmě škoda, protože na hlavní protagonisty se sice dobře dívá, ale chemie mezi nimi funguje opravdu jen občas. Nelze opomenout vizuální stránku filmu včetně zpracování interiéru vesmírné lodi Avalon, skrze kterou se utváří dobrá atmosféra společně s efektně budovaným napětím. Škoda posledních několika minut, kdy se režisér nechal chytit do pasti s nápisem „klišé“. Konec tak ztrácí na gradaci a předvídatelnost letí na maximum, což ovšem filmu, jako celku, až tak neubírá a spokojenost s vesmírnou sci-fi romantikou je i přesto zachována. [70%] | Kino ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hvězdná loď Avalon letí s 5000 pasažéry a 258 členy posádky do nového domova na planetu Homestead II. Celá posádka je hybernaci, protože tato cesta bude trvat 120 let. Na jednotce Jima Prestona (Chris Pratt) dojde k poruše a je probuzen po 30 letech od startu. Jim se snaží svůj problém vyřešit, ale není úspěšný. Společnost mu dělá pouze obsluha baru android Arthur (Michael Sheen). Situace se zlepší ve chvíli, kdy se probudí další pasažér, kterým je spisovatelka Aurora Lane (Jennifer Lawrence)... Výsledný dojem z celého filmu lehce kazí poslední třetina, protože je zkratkovitá a myšlenkově nedotažená. Na slabé čtyři hvězdy to dopadne, ale je docela škoda, že se nepodařilo využít potenciál příběhu naplno. HODNOCENÍ 70% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí zvedám; nějak jsem napoprvé nedokázala správně docenit všechna ta dilemata. Vizuálně je film moc pěkný, herecky též a ano, je to pohádka, ale... má šťastný konec? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemná scifi romantika, ktorá ma potešila aj svojim vizuálom - kam sa v tomto smere hrabe Gravitácia (2013). Dejová linka ponúkla iba jednoduchý romantický príbeh, no bol som prekvapený ako to u mňa fungovalo. Možno to bolo aj tým, že tu bola celkom zaujímavo načrtnutá morálna dilema toho nešťastného chlapíka, ktorý mal tú smolu, že akurát jeho prebudila tá porucha. A tak mu bola jeho každodenným sprievodcom samota, iba on a android, to je na zbláznenie. Vážne neviem, čo by som v takej situácii robil. Možno by som si aj ja zobudil nejakú tú bloncku :). Slušný nadpriemer. 75/100 ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama