Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 244)

Handle 

všechny recenze uživatele

Ona to byla už od začátku tak trochu krávovina, ale nutno říct, že poměrně zábavná a svým způsobem mě po většinu stopáže bavila. Čím víc se to ale blížilo ke konci, tím víc to bylo pitomější... Snímku hlavně podráží nohy zbytečná překombinovanost a nevyhraněnost (chytré sci-fi, akce, romantika nebo co sakra?). Někdy si ze sebe dělá srandu, jindy je vážný jak nevím co. Námět byl fajn, ale nemyslím si, že to byl nějak šťastně využitý potenciál. Bral bych to spíš jako komornější romantické sci-fi. Výhrady mám trochu i k hereckému výkonu Jennifer Lawrence - role ji imho nesedla, ale na druhou stranu vzájemná chemie mezi herci celkem fungovala. Vizuálně zajímavé... Celkově prostě rozporuplný pocit. Nemyslím si, že červená barva se tu dlouho ohřeje. 60 % ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Vesmírná loď má namířeno k cíli, kolonizovat novou zemi. Při náhle nehodě se poškodí systémy a jeden z pasažéru se probudí v době, kdy do cíle zbývá devadesát let. Od začátku je to vizuální lahoda pro oči, samotná loď a nápady kolem vesmírné lodi jsou zvládnuty na výbornou do detailu. O to více mrzí, že potenciál na látku, příběh, je ohromný a má zaděláno na kultovní scifi. Ve výsledku je zápletka příliš předvidatelná, bez jakýchkoli zvratů a docela mrzí, že právě scénář je kámen úrazu.Film se měl ubíral dramatem mezi postavami, traumaty, depresemi ze situace po celý film a s větším důrazem. Celé by to působilo zajímavěji, než závěr, který klade důraz na rutinní a nikterak dech beroucí akci. Pořád se jedná o výbornou scifi, ale když jsem odcházel z projekce, pořád jsem si říkal "proč takto"......7/10 ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

A pak se vydejte na dalekou pouť vesmírem vstříc novému krásnému domovu obdařeni klidným hibernačním spánkem, když vlastně nemůžete věřit ani technologii, která nikdy nemůže selhat. Na druhou stranu, užívat si život ve dvou a mít celou mezigalaktickou loď jen pro sebe by mohlo být zajímavé. Je to vlastně takové komornější drama, jež začíná jako poměrně originální a tajemné science fiction, aby následně přešlo do romantické polohy s fungujícími emocemi a letmým řešením morálního dilematu a nakonec vyvrcholilo trochou zdařilé akce. Děj sice dohromady není nic složitého, ale přes všechny logické nedostatky je jeho podání nápadité a jeho sledování příjemné. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

podívaná, která začne jako výpravná sci-fi, aby následně přes komediálně-romanticko-dramatické pasáže dospěla až k akčnímu a krapet klišovitému finále.. no a mě tenhle mix vesmíru, napětí a dojetí zkrátka neuvěřitelným způsobem sedl, takže nebudu skrývat své nadšení a střílím za pět! ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

(možný SPOILER) Sci-fi pohádka, která mně náramně sedla. Jinak je jasný, že by spolu nežili šťastně až do smrti, ale během roku, maximálně dvou, dostali ponorkovou (tedy vesmírně loďovou) nemoc a nastala by - jak tady někdo vtipně zmínil - čistokrevná Válka Roseových. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

U filmu, v ktorom 90% času sledujete len dvoch hercov je potrebné si ich postavy veľmi obľúbiť. Musí Vám jednoducho na nich dosť záležať. Pasažéři toto nedokážu, takže len sledujete správanie ústrednej dvojice a premýšlate, čo by som asi tak urobil ja. Vizuálne pekne urobené bez snahy vyrvať Vám sánku z pantov. V pamäti uviazne maximálne tak scéna v bazéne. Škoda, že sa na miesto lovestory neodohral horor. Mohlo to mať väčší náboj. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Povedená sci-fi na začátku pošťouchne kapkou humoru, aby vzápětí postoupilo na úroveň komorního psychodramatu a přetransformovalo se na vesmírnou romantiku nezbytně okořeněnou finálovou kosmickou akcí s povedenými vizuálními efekty. Rezervy tu byly, určitě by se dalo vytěžit vícero humoru nebo udělat z filmu větší psychlogické drama. Za mne však spokojenost, bavilo mne film sledovat a vůbec jsem se nenudil. 80% (viděl jsem: 2x, DVD pův.znění s titulky i cz dabing) ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se může dobře probíhající mise ve vteřině zhroutit jako domeček z karet. Aneb za podmanivé atmosféry vybudujeme vcelku přirozeně (k dané situaci) vztah dvou lidí, abychom pak zřejmě přebývající miliony nesmyslně utratili za naprosto zbytečné finále, které působivost komorního dramatu a lidskost postav spálí na prach. V jestě nevyhaslém světle Rouge One je to o to smutnější, tedy s vědomím, že i v blockbusteru se můžeme dočkat překvapivějšího a odvážnějšího konce. Pasažérům mohl zajistit cestu opravdu nezapomenutelnou. Škoda, zatracená škoda. 6.5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to romantika, romantika a este raz, jednoducha romantika v sci-fi kulisach. Pritom z toho nametu mohli natocit (uvazovany Fincher alebo Aronofsky) riadne dramaticku a napinavu psycho sondu s etickym presahom. Ale na nieco take by mali producenti gule pred dvadsiatimi rokmi a nie v dnesnej Tvajlajt/Hladne hry dobe. Takze, ked akceptujete, ze to je romantika, tak na pomery tohto primitivneho zanru to je celkom v pohode stravitelne. Ustredny par je dobre obsadeny a chemia medzi nimi funguje solidne. Teda pokial zamilovane tokaju. Akonahle dôjde na nevyhnutne odhalenie jednej udalosti, tak pizdu chytia kramy a tvari sa prehnane ublizene. Rovnako prilis intenzivne nepôsobi depka, ktoru zazival hlavny hrdina, kym bol na lodi jedinym prebudenym. Jeho utrpenie sa najviac odzrkladli v narastajucom poraste na xichte. Scenar pôsobi proste prilis primitivne. Dramaticka cast cely cas klze po povrchu, hlavny hrdina ani nema prilis na vyber a do toho eticky kontroverzneho rozhodnutia je krok za krokom vmanipulovany scenaristom a ked uz dramaticka linia zacne byt pre mladych divakov prilis vazna, tak sa rozbehne akcne finale, aby sa nejak ospravedlnil vysoky rozpocet a do traileru sa mohli dat nejake vybuchy. Hlavnym kladom je fungujuca romanticka linia, nadherna vyprava, solidne triky a sem tam nejaky ten originalny napad ako scena s bazenom v beztiazi. Nebyt zbytocneho afektovaneho spravania sa Jennifer Lawrence, tak by som dal spokojne 3 hviezdicky a film si niekedy pozrel znova. Takto davam slabsie neutralne 3 hviezdicky a znova to uz vidiet nemusim. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to film, ktorý by vás odrovnal. Nemá prekvapivé zvraty, a budovanie napätia je celkom šablónovité a podľa knihy. Gravitácia vytrieskala takmer všetko, čo sa dá z vesmírnych komplikácií vytrieskať a v tomto smere Tyldum ako režisér a Spaihts ako scenárista nerobia žiadne invenčné kroky. ALE. Postavy sú sympatické, efekty často vyrazia dych a realistické podanie reakcií na každý problém je natoľko uveriteľné, že vás to chtiac nechtiac vtiahne. A potom už len čisto záleží na tom, ako ste nastavení. Či prihodíte tú jednu hviezdu naviac, alebo to zostane u vás vo vodách priemeru. Ja si tam tu jednu hviezdu prichodím. Netlačí to na pílu. Nerochní sa to v emočných sračkách. A tým, že všetky žánrové pravidlá tu fungujú tak ako majú - či už sa jedná o sci-fi, alebo romancu, nemôže sa mi to nepáčiť. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Příběh lidského osamění na nekonečné cestě vesmírem rozhodně není originální námět. Trošku jsem se bál, že to bude jeden z těch filmů, kde je celý děj odhalen v prvních pěti minutách a člověk jen čeká, až to skončí. Naštěstí tohle Pasažérů neplatí. Děj je dobře vypointovaný, nasnímané je to taky pěkně, navíc Chris Pratt a Jennifer Lawrence byla moc dobrá volba. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Fajn. Nemam potrebu sa velmi pozastavovat nad preco a ako, pribeh som si uzila ako je. Snad len by som neverila, ze sa Aurora bude hnevat tak dlho, ako to podla timeliny vyzera byt, i zloduch je lepsi nez abolutne f-ing nikto. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Já mám pro podobné psychologické zápletky slabost. Bezvýchodná situace, nekonečná, nesnesitelná samota a morální dilema, které člověk musí zákonitě dřív nebo později prohrát - buď si vezme život, nebo tu spící princeznu prostě probudí. Podobný vnitřní boj, který sváděl třeba Matt Damon v Nolanově Interstellaru, je zde vykreslen do ještě větších detailů. Nechápu zdejší nízká hodnocení. Prožíval jsem to s nimi od začátku do konce a ani "americký" happyend mi zážitek nezkazil, naopak jsem za něj byl moc rád. Není to čistých 5*, spíš 4 a půl, ale tento film určitě stojí za pozornost a zasloužil by o pár procent víc. Proto neváhám zaokrouhlit nahoru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Romantika ve sci-fi kulisách. Jó, to si nechám líbit. Příběhově to je až příliš banální, ale po vizuální stránce je stále na co koukat - ať už je to průlet okolo Slunce či bílé plavky Jennifer Lawrence. Trocha akce v závěru potěší, ale film se drží spíše při zemi a rozhodně to není nic pro odborníky přes fyzikální zákony. Příjemná nenáročná zábava. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nádherně udělaná "napínavá sci-fi romantika". Dokonalý film ve svém žánru. Přiznejme si to, Jennifer by jsme vzbudily taky a když jí tam člověk vidí v těch plavkách, rozhodně bych jako tady ten moula nečekal rok, možná by bylo dobré vzbudit všechny hezký holky. To by byla mela. Dobrý námět pro pokračování. Nikdy nezapomenu jak Jennifer zuřila když zjistila pravdu. Klasická ženská, když něco není podle vysněného plánu tak se dějí věci. Proč většina tornád má ženské jména..? Výborný film - doporučuji. ()

Petrson17 

všechny recenze uživatele

Americké romantické filmy mi většinou nedělají dobře od žaludku a občas mi způsobí blicí virózu. Na film "Passengers" jsem byl doslova přemluven přáteli a dostavilo se asi nejpříjemnější překvapení roku. Skvělé pojetí romantického příběhu z prostředí futuristické vesmírné lodě na mě udělalo skvělý dojem! Krásné, vizuálně úchvatné scénky, herecky skvěle uvěřitelně zahrané, hudebně hřejivé a emocionální zážitek! Hloupé a vědecky nemožné vesmírné jevy mi až ta moc nevadily, ale bylo jich tam plno! Fandil jsem dvěma pasažérům do samého konce a jejich lásku jsem jim věřil a obdivoval! Jedna z nejlepších novodobých romanťáren v mém filmovém žebříčku! 90% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, zajímavá myšlenka, krásný vizuál... a pak se to celé odebralo do kopru, probuzením křivochcalky nedomrlé. Jen ten barman byl působivý pořád. Škodaaa. Mortene, Mortene, dřív jsme si tak rozuměli... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozbeh má neďaleko ku sebaparódii a ja som sa v prvých minútach zmieril s tým, že to bude ďalší sci-fi prehmat posledných rokov ( ešte že všetko vylepšuje ARRIVAL ). Lenže nehovor hop, kým nepreskočíš. Ono to začne naberať na obrátkach a okrem povinného romantického motívu, ponúkne aj dramatickú rovinu a celý ten koktejl z toho má dobré grády a výbornú atmosféru. Sympatický predstavitelia, výborné spracovanie, skvelý sáj fáj. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu jasně na plný počet a druhá je už obyčejný průměr. Hercké obsazení mi nadmíru sedlo což jsem nečekal, jelikož jsem o Prattovi zatím neměl moc dobré mínění ale tady mě hodně mile překvapil, jinak bezkonkurenční byl Michael Sheen, kterému tvůrci napsali parádní roli ale jediné co si mohli odpustit byla vykradená scéna ze Sunshine. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Obdivujem filmy ktoré majú 97% stopáže 4 hercov a napriek tomu dokážu zaujať. To je aj prípad Pasažierov. Skvele obsadená ústredná dvojica, monumentálna výprava lode, podmanivá kamera a strih. Po trikovej stránke je to tiež dobre zvládnuté hoc slabšie momenty sa tiež nájdu (prehriatie reaktora bolo priveľmi počítačové). 3D malo svoje momenty najmä keď sme mali možnosť sledovať vesmír a zábery krúžiacej lode ale chýbal tomu väčší priestorový drajv hlavne pokiaľ išlo o objekty vystupujúce z plátna- tých bolo nedostatok. Fajn romantická dráma ktorá sa síce drží hollywoodskej šablóny so šťastným koncom ale bolo to príjemne strávených 116 minút. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama