Reklama

Reklama

Proč jsem nesnědl svého taťku

  • Francie Pourquoi j'ai pas mangé mon père (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Napínavý příběh Edwarda, staršího syna krále Simianů (pralidí), který se narodil příliš maličký a byl proto zatracen svým kmenem. Vyrostl v izolaci pod ochrannou svého přítele Iana. Neuvěřitelně geniální Edward objeví tajemství ohně, lovu, moderního způsobu bydlení, lásky a dokonce naděje. A protože je od přírody velkorysý, chce se o vše podělit. Zvrátí veškeré zavedené pořádky a dovede svůj druh s drzostí a humorem jemu vlastním vstříc skutečné lidské existenci – kde sníst něčího otce prostě není v pořádku. (Intersonic)

(více)

Recenze (29)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $14,700,000▐ taký francúzsky Krúdovci, len tak o polovicu slabší, veru je to vo veľa faktoroch až moc podobné so spomínaným animákom, aj keď treba uznať že po ukážke k filmu som čakal o kus väčšiu hrôzu, nakoniec sa dá povedať že to má pár roztomilých scén, či slušnú animáciu so snaživo využitým 3D efektom, na druhú stranu to má trošku čudný rozpačitý príbeh kde sa na silu cpe dramatičnosť a tá tu moc nesedí /videl v kine 3D verziu: 45%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Why I Did (Not) Eat My Father nemá iba divný názov, hoci evolúcia pračloveka mnohé vysvetľuje. Je presne o tom, že aby sa druh nepožieral navzájom a posunuli sme sa vpred. Lenže sa obávam, že na pozvánku do kina pre rodičov s deťmi to rozhodne nestačilo. Isté scény sú dobre predložené, iné asi dopadli z iného filmu a rozbíjajú celistvosť, náladu i celkové vyznenie. Podivnú teatrálnosť pritom cítiť na obsahu i animácii. Je fajn vidieť, že animák chce byť náučný a slúži ako taká historická vsuvka do evolúcie primátov. Ale to ho neospravedlní v podivných snahách zbytočne dramatizovať príbeh alebo skákať z bláznivého humoru na vážny kolobeh scén, ktoré sa snažia ohromiť veľkými emóciami. Hoci postavičky sú milé, svet nie je príliš pestrý a mnohí budú porovnávať animák aj so skvelými Krúdovcami. A tí patria medzi top animáky štúdia, a určite dopadli lepšie a ponúkli násobne viac nápadov ako Why I Did (Not) Eat My Father. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Francouzi se pustili do animovaného filmu, kde jsou ještě opice, ale hned od začátku je vidět, že se z nich mají stát lidé. A o tomhle vlastně snímek je. Jaký asi byl přechod z jednoho vývojového stupně na další? Je to rádoby vtipné, je to rádoby emotivní a celkově to nijak neohromí, ale asi ani úplně nezhnusí. Animace celkem ujde. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie k tomuto filmu dávam na základe toho, že najmladší synovec jeho pozeranie pred koncom nakoniec vzdal. Animacia celkom pekná a niekoľko dobrych scén sa určite našlo, ale sú podstatne lepšie rozprávky ktoré detskeho diváka oslovia viac. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pozitivní překvapení! Sice se celkem drsně tahle opičí pohádka rozjíždí, ovšem postupně se vše překlápí v parádní požitek z propracované story o vývoji lidstva a o všem podstatným, bez čeho by jsme zde určitě dnes nebyli.... Myslím si, že je třeba víc takových animovaných "klenotů" v rámci vzdělávání našich potomků! V tom je opravdu výjimečná tahle opičárna! 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Roztomilý, byť zbytečně ukecaný nesmysl, který spolu s notnou dávkou lehce halucinogenní fantazie přebývá v době kamenné. V každém případě má na to, aby vám zvedl náladu téměř v jakékoli době - a téměř v jakékoli situaci. P.S.: Všimli jste si ? Hlavní hrdina usilovně vynalézal NADĚJI. Proč ? Poněvadž jeho soukmenovci ho předběhli, když vynalezli DESTRUKCI. ()

lardko odpad!

všechny recenze uživatele

Už delší dobu jsem neviděl žádný animovaný film , tak jsem si řekl že se na nějaký tedy kouknu. Na tenhle jsem zrovna narazil v TV programě. Podle obrázků , a infa to nevypadalo úplně špatně. Řekl jsem si proč ne , a zkouknul jsem to. A musím říct je je to pěkná blbost ! Animace se mi nelíbila , dabing se mi nelíbil , děj se mi nelíbil. Vlastně si ani nedokážu vzpomenout na jedinou věc co by se mi ve filmu zalíbila. Tak proto nevidim ani jeden důvod proč bych měl tomuhle filmu dát aspoň jednu hvezdičku. Říkám NE ! Režisérům NE! Scénáristům a NE tomuhle idiotskýmu filmu. A předem říkám nepočítejte s nějakým vtipem. Rovnou se připravte na podprůměrný , nudný a trapný animák. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Ja ti nerozumiem.“ „Teraz plačeš – tak tomu rozumiem, to je medzinárodný jazyk.“ Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

pro malé děti nejspíš nepochopitelné a docela ujeté ... pro mě jako infantilního dospěláka málo vtipné s málo gagy ... ale na zabití času posloužilo příjemně ... ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Animácia pomerne zaostáva oproti megamiliónovým rozprávkam od Dreamworks či Pixaru, ale príbehovo si nieje na čo sťažovať. Poučné, zábavné, pre deťurence ako stvorené. A dokonca aj piesne sú celkom chytľavé. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Taková "realtime" evoluce, která trvá jenom pár týdnu, až mi lezlo na nervy co ještě všechno nevymyslel, ikdyž má pro to název :D ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo som čakal. Naprosto milý, zábavný a hlavne animovaný film pre celú rodinu. Neviem ani čím to je, ale skrátka sa mi páčil úplne celý, aký je. Nič by som na ňom nemenil. Dávam mu 4 hviezdičky, ale keď vidím, ako to tu všetci tak zle hodnotíte, tak dám tomu plný počet, pretože také zlé hodnotenie si to naozaj nezaslúži! A poserte sa všetci! Po dlhej dobe animák, ktorý ma nie len zabavil, ale aj bravúrne potešil a neskutočným spôsobom zaujal a jednoducho pri najbližšej príležitosti ho chcem vidieť znova! Krása na kráse! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Priemerná animovaná rozprávka francúzskej produkcie hovoriaca o potomkoch ľudí a o ich kvázi premene z jedného evolučného stupňa na ten ďalší. Nápad celkom fajn, ale dosť sa to podobalo Crooksovcom od amerických kolegov a navyše animácie boli podstatne horšie ako tie najkvalitnejšie animované snímky súčasnej doby, čo je trochu na škodu, lebo je im naozaj ťažko konkurovať, a postavy nie až tak sympatické. 55 % ()

Reklama

Reklama