Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Tísnivý námět domácího násilí v takřka modelové situaci, navíc když si člověk uvědomí, že příběh má odraz v životním osudu autorky námětu. Těžko tedy kritizovat autory filmu, že dvě hlavní postavy jsou vyhraněny do extrémních podob až karikatur. Naprosto neschopný chlap a naivní dobračka. V životě bývají věci komplikovanější, podstatou je zřejmě nutnost rozeznat hranici, kdy se případná partnerská krize dostane na špatnou kolej. Sama Monyová asi byla daleko více komplikovanou osobností, čtenářky ji milovaly a skupovaly její knihy po tisících výtisků, ale přesto dlouhodobě žila ve vztahu poznamenaném domácím násilím. Život poznamenaný krutým hnutím osudu. ()

VlastaFlaksa 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Simony Stašové. Nejsmutnější na tomto příběhu je, že vychází z reality. Podobného vypočítavého, líného, manipulátorského kreténa jsem měla pár let za manžela (naštěstí nebyl násilník) a rozhodně to nebyla hezká část mého života. Naštěstí od filmové Libuše jsem se včas odpoutala, takže jsem nepřišla o majetek, ale pouze o iluze. Autorka literární předlohy takové štěstí bohužel neměla. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od toho nic nečekal, tak docela dobry. Kvuli ženě, která u toho asi 8x usnula, jsem se na to dival na části, ale nějak mi to nevadilo. Mužu řict, že od Stašová ale hraje pořád uplně stejně - né že by byla špatná herečka... ale hraje furt stejně. Kupodivu ale překvapil skvělej Dulava, ale pokud každej herec říká, že záporáci se hrajou líp, tak se není čemu divit. No a Pavel Kříž zas jednou v roli, která mě nesrala (rozhodně lepší, než v roli moderátora Kousku nebe, chch). Ale k ději - ten se nám pěkně rozvíjel, skoro jak to poupátko... Myslel jsem, že to bude komedie, ale po třetině to začlo houstnout jak krupicová kaše, až to nakonec zhoustlo v docela solidní dráma. Když už kvůli ničemu, tak kvůli Dulavovi bych se na to koukl... toť vše. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Mrazivý příběh staršího hajzla a zamilované starší, musím to napsat, hlupačky. Životem zklamaná, leč nepoučená, odmítající vidět zjevné. Hrozně mě ten vztah iritoval, hrozně mě iritovala Stašová, že neviděla zjevné. Až si člověk říká, že takhle slepý a hloupý nikdo být nemůže, ale opak je pravdou. Láska ne jen hory přenáší, ale i zaslepuje. Smutné. Moc smutné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám jen za herce, Simonu Stašovou a Jaromíra Dulavu. Oběma jejich role sedly. U Simony Stašové jsem chtěla vidět, jak se s tím popere. Pan Dulava byl velmi přesvědčivý. Měla bych velký problém mu u nás ve "kšeftu" prodat i pitomé gumičky ke stěračům. Tenhle příběh se zaobírá velmi závažným tématem, ale byl zpracován způsobem, nad kterým nebudou lidi přemýšlet. Klouže jenom po povrchu a nemá potřebnou hloubku. Pouze ukazuje jednu z možných variant. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na bicí v kapele na parníku hraje Erik Netušil, bubeník kapely Superego Kid, hrající kapela je však Combo. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Věnováno Simoně Monyové, autorce námětu tohoto filmu, která byla sama obětí mnohaletého fyzického a psychického týrání vlastním manželem. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama