Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film stejně psychologicky hluboký, jako je banální Pojišťovna štěstí, jíž je Eva Papoušková autorkou. Režisér Filip Renč k podobným dílům už úspěšně směřuje. Ono v podstatě bulvární věnování Simoně Monyové se záměrem "děláme tímhle snímkem jako fakt něco pro týrané ženy" už logicky moc nepomůže. 30%. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zápletka příběhu notoricky známá z řady kriminálek, tentokrát v precizním předvedení duem Stašová – Dulava. Zaujalo mne výborné ztvárnění stupňující se závislosti ženy na partnerovi a gradace agresivity muže vůči ní. Myslím, že se to povedlo, ale jedno podívání stačilo. Sotva se k tomuto depresivnímu snímku ještě někdy vrátím. ()

Reklama

Tristesse 

všechny recenze uživatele

Simona Monyová patří mezi populární autorky, po smrti možná ještě více než za života. Popularita ale ještě není známkou opravdové kvality ani talentu. Téma ženy mezi padesátkou a šedesátkou, která se upne na milence získaného přes inzerát, je stokrát přežvýkané. Děj se vyvíjí dle klasického schematu. Nový amant nejdříve seká dobrotu, ona si myslí, že na stará kolena našla poklad a když milenec vidí, že má své jisté, tak z ženy postupně vysaje peníze i energii a přes mnoho varovných signálů se ona postupně nechá zničit. S takovýmto námětem se mnoho dělat nedá, takže se to celé musí postavit na výkonech herců. A to se myslím celkem povedlo. Simona Stašová byla výborná, kamarádky jí zdatně sekundovali a Jaromír Dulava byl dostatečně odpudivý patron. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Skoda zaveru s Pavlem Krizem, ten tam byl myslim zbytecny. Za vyrazneho prispeni skvele hrajici Stasove se vice nez dobre zdarilo vyobrazeni destrukce jedne, celkem sebevedome zrale zeny a jeji pad az na samotne dno. Dulavovi role Oty taky sedla. Z hercu mam mozna trochu vyhrady jen k Nade Konvalinkove. Slusne je i vykresleni hlavnich postav. Dobry namet na aktualni (vecne aktualni) tema, z televizni produkce urcite jeden z tech lepsich filmu poslednich let. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím, proč si někdo něco takového nechá líbyt. Když můj ( nevlastní ) otec dal mojí mámě pár facek, protože se domníval že jej podvádí, vykopal jsem ho ze dveří takovým způsobem, že se ještě 2 měsíce bál vrátit se pro svoje věci. Máma mi řekla že to bylo porvé za celou dobu ( cca 4 roky ) co byly spolu co na ni šáhnul. Nikdy jsem jí to moc nevěřil. Bůh ví jak by to pokračovalo, kdybych tenkrát neseděl v kuchyni ( kde mě nemohl zahlédnout když přišel z hospody ) a kdybych tam tenkrát nebyl na návštěvě. Co říci k filmu : ano jsou lidé kteří se pořád budou nechávat tlouct, ponižovat, a zneužívat, protože jsou prostě zamilovaní ( a v tom případě i hloupí ) a nebo se bojí říci DOST !! Bohužel, pokud ONI sami nedají impuls pro svoji záchranu, nedá se s tím nic dělat. Film hodnotit nebudu, protože bych musel dát odpad a nebo 5 hvězd ( ne za herce, ale za látku ) protože tohle je opravdu na zamyšlení se sám ( sama ) nad sebou - opravdu je ten můj partner tak vyjímečný že si tohle nechám líbyt ? BEZ hodnocení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Simona Stašová si z festivalu nezávislého filmu v sanfranciském Tiburonu přivezla cenu Zlatý kotouč za hlavní ženskou roli. (Cucina_Rc)
  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)
  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama