Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Autorská komedie Parádně pokecal zachycuje šest měsíců v životě 25letého Štěpána Procházky. Opět vyhozen ze školy, opět opuštěn přítelkyní a jako vždy bez práce opouští Prahu. Nevěda coby odjíždí bezcílně s přáteli na chatu. Shodou zamotaných okolností se ale ocitá v malém městě Sedmihoří, kde začíná pracovat jako operátor v call-centru. Vše se ale mění ve chvíli, kdy se v záplavě fádních telefonátů ozve hlas tajemné slečny Marie... (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

gemi 

všechny recenze uživatele

Parádně se pokecal je experimentální divnofilm. Někteří jej tady přirovnávají ke Kouři, ale to je úplně mimo. Kouř je sice taky divnofilm, ale geniální, propracovaný, se skvěle vypointovaným scénářem. Tohle vypadá jako studentský film, jehož scénář měl jenom nějaké základní kontury a všechno se vymýšlelo přímo na place. Takže jsou tady absurdní dialogy, které nevedou odnikud nikam, stejně jako celý film. Je tady pár dobrých českých herců, kteří ale nemají co hrát, a taky Pavlásek, jehož herecký repertoár sestává z jediné polohy - nevtipný debil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak se mi potvrdilo, že Pavlíček není schopný napsat pořádný scénář. Tohle je sice lepší, než ta příšerná Chata na prodej, ale tenhle film kromě té hravé kamery - co vlastně má? Jo, ještě asi tři vtipné situace, ty ostatní jsou buď nehorázně trapné (všechno s Pavláskem, u nějž se ve filmu ukáže, že je příšerný herec) nebo prostě nijaké. Děj je slabý, rozplizlý a zakončení je nijaké. Jo, to se mi taky potvrdilo, Pavlíček neumí filmy zakončit, prostě je nechá plynout dál, i v Chatě na prodej to tak má. On celý ten film je takový ulítlý a role Vydry nejml. je tam taková hodně absurdní (avšak odhadnutelná už od začátku - já na to přišel od tý chvíle, kdy se tam zjevil, akorát nechápu, kde to teda obědval).Půlku filmu z toho je vlastně vyprávění příběhu, který je potom v příběhu... Ačkoli to ze začátku vypadalo poutavě a hravě, nakonec z toho vzniklo roztažené nic. A tenhle člověk, co není schopný napsat pořádný scénář, dostane cenu za nejlepší scénář od kritiků, no potěš... 2* ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Asi to nebylo nic moc, protože si o tom vůbec nic nemyslím. Nemám z toho v podstatě žádnej dojem. Jenom doufám, že jsem svoje vlastní mládí prožil líp. Že jsem se měl někdy i čemu zasmát, a že jsem k tomu třeba někdy i sám přispěl. Že jsem nebyl takovej nudnej, nezajímavej, neslanej-nemastnej, otravnej kolík. Zítra si na něj nevzpomenu, a nevzpomněl bych si, ani kdyby o něm nevznikl film, ale rovnou desetidílnej seriál. Ne, to už bych si ho asi pamatoval. Pamatoval bych si, že jsem kvůli němu roztřískal celej kvartýr, nebo cokoliv, co mi právě přišlo pod ruku, protože i tady byla ta stopáž nastavená přesně tak, abych se tímto způsobem nezačal projevovat. Dvě hvězdičky z ohleduplnosti k začínajícímu tvůrci, nechci mu brát chuť do další tvorby, ale chtělo by to přidat. Kdybych to měl k něčemu připodobnit, tak k Černému Petrovi, a to byla tehdy, panečku, jiná jízda. Nebavil jsi mě, Štěpáne. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Taková nějaká celovečerní etuda s rozplizlou pointou, pokud se tomu nenápaditému závěru tak dá vůbec říkat. Dialogy se vyznačují tím, že skoro v každé replice se postavy do úmoru oslovují jménem - snad aby nezapomněly (a roztěkaný divák s nimi), s kým vlastně mluví. S přivřením obou očí dávám dvě hvězdičky za několik vtipných formálních nápadů, zároveň se ale nepřestávám divit, jakému scénáři je Státní fond kinematografie ochotný poskytnout finanční podporu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dvě vyprávěné linie - o tajemném sousedovi na chatě a tajemné dívce v telefonu - se nepodařilo nějak propojit. Odehrávají se jen vedle sebe, a to až do konce. Má to drajf famáckých snímků, i docela jistou režii, ale oba příběhy jsou zbytečně natahované a začnou nudit. Měl to být spíš kraťas, a ještě lépe: dva kraťasy. Marie Doležalová předvedla odfláklý výkon, když svoji dívku na telefon zahrála jen v jediné poloze permanentní nasupenosti a nedokázala ji ani trochu odstínit v různých scénách. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Chrudimi a na Kokořínsku. (jenik71)
  • Snímek byl natočen na 16mm film. (Zdroj:LFŠ2014) (mikrom)

Reklama

Reklama