Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 12

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 12

Recenze (328)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tak Alenka nijak zvlášť neboduje ani napodruhé. Narozdíl od prvního dílu jsem tento viděla v kině, takže nehrozilo že film vypnu a půjdu dělat něco jiného. Ale doma by to asi hrozilo. Už v polovině filmu bylo jasné, že celý děj je vlastně úplně zbytečný a vůbec se nepotřeboval stát. SPOILERY... No vážně, kdybych žila ve Wonderlandu a měla za to, že moje rodina někde ještě žije, komůrka Srdcové královny by byla první, kde bych je hledala. Čas byl teda velký sympaťák a hodně filmu pomohl. Srdcová královna opět hlavní tahoun, ovšem velké množství pokusů o vtip se nepovedlo a upřímně jsem se zasmála pouze párkrát. Film jsem považovala za povinnost z několika důvodů. To že šlo o film Tima Burtona už pro mě takové lákadlo nebylo, přeci jen točí poslední dobou docela hovadinky. Ale Alan Rickman? Musela jsem vidět film, na kterém pracoval naposledy. A ano, řekl všeho všudy 1 větu ale co nadělám. Film jsem viděla, znovu ho vidět nepotřebuji, ale zpracován je to docela důstojně. 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jasný případ tvorby kdy forma převládá nad obsahem a kdy ve změti nejroztodivnějších barviček i nadále poskakuje pomalovaný Johnny Depp a lelkuje s králíčky u čajového dýchánku. Rozhodně se je na co dívat, po výtvarné stránce není absolutně co vytknout, avšak příběh je naprosto ubíjející a sráží film k nudě. Tentkrát to i snad kvůli Bartonovi na mě fungovalo, ale 6 let dělá mnohé. V tomto případě dlouho připravovaný sequel, který ostudně propadl...6/10 ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Recyklace šíleně dobrých nápadů Burtona pro na můj vkus trochu překombinovaný sequel a prequel v jednom. Scenáristicky není Alenka za zrcadlem úplně silná, ale Carollův osobitý humor atypický pro pohádky zabaví diváky všeho věku. Lahoda je to aspoň pro oči, přestože místy moc přeplácána, ale nemohl jsem si pomoct cítit, že ten film je zbytečný. Odpovídá na zbytečné otázky a celý se točí jen kolem hledání Kloboučníkovy rodiny. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl první Alenku, muselo mu být jasné do čeho u tohoto pokračování. Další digitální halucinogenní jízda s oblíbenými hrdiny, kde se však nově objevuje i Sacha Baron Cohen v podobě samotného času. A jelikjož se zde s časem mocně čaruje a ten se co chvíli zastavuje či dokonce posouvá do minulosti, nejsem si jist, že je tohle pohádka pro ty menší... I vtipů tam bylo tak nějak minimálně... Depp mi čím dál více připadal divný až odporný a marně jsem si namlouval, že je to těmi marsmallowými barvami co měl na obličeji...Jediný přínos vidím v oné větě, kterou si snad omladina při sledování zapamatuje. ,,Minulost nejde změnit, ale jde se z ní poučit''. Dávám za tři hodinová závaží. * * * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhý díl otevírá úžasná námořní scéna,která je,bohužel,úplně stupidní.Další děj se z tohoto neštěstí sice vyhrabal,ale nepodařilo se mu to dokonale.Všechno,co se mi líbilo na postavách v prvním dílu,je pryč.Alenka je o ničem,Kloboučník má deppku,Bílá Královna,která mi způsobovala záchvaty smíchu,je nudná a Červená nepřichází s ničím novým.Film pro mě zachránil Sacha Baron Cohen a jeho zámek.Čas,zámek a Sekundanti mi připomněli hru Medievil na PS 1 a tím pádem mě enormně potěšili. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Ako prví potvrdili účasť Johnny Depp a Mia Wasikowska. (kacer4)
  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama