Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 12

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Recenze (328)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Burton tenkrát řekl, že Alenka pro něj byl jeden z nejnáročnějších projektů vůbec. Hlavně proto, že velké produkční společnosti měly nějakou představu (včetně přidání 3D) a ta se absolutně odlišovala od té, co měl v hlavě právě Tim. Nicméně penízky jsou mocné pokušení každého producenta a tak se nám novodobá Alenka objevila na plátně znova. S režisérem, který toho nic moc nevymyslel a spíš mám pocit, že se jenom svezl na pozici režiséra, aby na ní někdo seděl, a celý film stejně tak založili na animaci, se kterou tenkrát přišel Tim. Osobně ale musím říct, že se jim druhý díl příběhově docela i povedl. První je taková nenucená poctivka britského střihu, která mi nesedí ani jak v rámci předešlých zfilmování, tak i samotné knihy. Tohle už je ale jiné kafe a Sacha Baron Cohen jej navíc parádně doplňuje. V tu ránu ta barevnost má naprosto jinou úroveň a i když první díl s celým tímto barevným mišmašem přišel, tak teprv tenhle díl mě opravdu bavil. A to i přesto, že z tohoto filmu je vidět, jak moc tlačí na pilu, aby z něj něco káplo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $77,041,381Tržby Celosvetovo $299,457,024 Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,022,876Tržby za predaj DVD v USA $4,844,671║ čisté zúfalstvo, štúdio Disney po dlhšej dobe stúpilo úplne vedľa s touto prázdnou bezduchou omalovánkou, kde aj tá triková stránka je skôr na smiech o nejakom deji škoda hovoriť, bieda, bieda /videl v kine: 25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bez Burtona je pryč jakákoliv vizuální podmanivost a vynalézavost a vše je pouze barevné a kýčovité. Přesto má Alenka několik kladů. Největším je nádherná (dívčí, citlivá, ale i odvážná a půvabná) Mia Wasikowska a vtipný Sacha Baron Cochen. Tahle dvojce ve filmu válí a daleko za sebou nechává někdy až zbytečné "staré známé" (Helena Bonham Carter) a především stále tragičtějšího Johnyho Deppa. Toho by pár let nikdo neměl obsazovat do drahých filmů, aby dostal možnost si vylepšit svou aktuální pověst. Alenka jako druhý díl nedává příliš navíc, oproti prvnímu dílu a osobně bych ve sledování této série pokračoval jen kvůli Mie a myslím, že má na víc. Těším se, kam tohle děvče bude směřovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KLOBOUČNÍKU, TVOJE RODINA PŘECE UMŘELA. UŽ DÁVNO. SÁM JSI MI TO ŘEKL. NIKDO TI JE NEVRÁTÍ.“ … „ALE TY BYS MOHLA…" /// Alenka na cestě do minulosti (Kloboučníkovi). Začalo to dobrodružně, pak šup – zrcadlo a …. něco tomu kurva chybí…(nu což, aspoň mám víc prostoru o bloumání o svým dnu Naprdlajs…). Film spíš pro ty mladší, který pobaví barevnost, záplava CGI (3D) a rozličnost postaviček. Zřejmě tak bezelstně chroupnou hozenou udičku s „dramatickou“ zápletkou o odpuštění. Já už (dávno) vím, že každej den je dar, takže je mi celkem líto, že jsem projebal dvě hodiny času u pohádky, která vůbec nemusela bejt vo Alence, ale vo komkoliv (kdo se chce usmířit). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1872 napsal Lewis Carroll, číst nebudu. 2.) Všechno sežeru a svádím to na ségru. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,763 // Otvárací Víkend v USA: $26,858,726 // ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "The past is already written. The ink is dry." Cestování časem jsem teď měl v GoT, bylo to zhruba jen o nekonečně moc úrovní lepší a nesral mě tam dvě třetiny stopáže polodementní šašek s tunou make-upu. Neříkám, že se u nové Alenky nedá chvílemi bavit, je jich ale zatraceně málo a za ten "čas" vám to rozhodně nestojí. 4/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi opět líbilo! Spousta barev, hravosti a fantazie! Taky bych se občas ráda vrátila v čase a změnila pár svých dnů, ale při svém posledním pokusu dostat se za zrcadlo, jsem si málem zlomila nos. Další pokusy vynechám, nechci mít zrcadlo napadrť a celých sedm let Naprdlajs. ;-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jasný případ tvorby kdy forma převládá nad obsahem a kdy ve změti nejroztodivnějších barviček i nadále poskakuje pomalovaný Johnny Depp a lelkuje s králíčky u čajového dýchánku. Rozhodně se je na co dívat, po výtvarné stránce není absolutně co vytknout, avšak příběh je naprosto ubíjející a sráží film k nudě. Tentkrát to i snad kvůli Bartonovi na mě fungovalo, ale 6 let dělá mnohé. V tomto případě dlouho připravovaný sequel, který ostudně propadl...6/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se už scénář vzdálil skutečně velmi daleko od původní premisy podle Carrolla a Disneye, lze pokračování Burtonovy Alenky považovat za téměř originální. A pro mě rozhodně bylo velmi zajímavé sledovat jak se mění ten roztodivný svět, jak se znovu a znovu setkáváme s těmi pohádkovými postavami a poprvé jim dokážeme téměř rozumět také mimo zaběhnuté šablony. Zajímavá exkurze. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je jedinečne svojsky kreatívny filmár, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou môjho rebríčka najobľúbenejších režisérov. V roku 2010 natočil snímok "Alica v krajine zázrakov". Bol som sa naň pozrieť v kine, videl som ho na veľkom plátne a predovšetkým vďaka tomu som ho ohodnotil štyrmi hviezdičkami. Inak zvyknem pri diskusii o ňom tvrdiť, že sa jedná o jeden z najnepodarenejších Burtonových snímkov. Nehovorím, že to bolo úplne špatné, ale mám dojem, že pri jeho vzniku na Tima Burtona producenti až moc tlačili a utlmovali jeho prirodzenú režisérsku víziu. Keď som sa teda dopočul o voľnom pokračovaní s názvom "Alica v krajine za zrkadlom", tak som sa do neho zrovna moc nehrnul. Ale priznám sa, že som bol zvedavý akým smerom sa to bude uberať pod taktovkou omnoho servílnejšieho režiséra Jamesa Bobina. Takže som si tento titul predsa len pozrel. Celé sa mi to zdalo len ako drahý, pestrofarebný, nablískaný gýč. *** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

První díl mě moc nenadchnul a nenechal ve mně žádnou stopu. Druhý díl ve mně sice taky nenechá bůhvíjakou stopu, ale je rozhodně zajímavější. Teda alespoň pro mě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se jeví jako občasné dětské dobrodrůžo. Koukat se na to rozhodně dalo víc než první díl, který měl na svědomí velký Tim. Johnny Depp stále neopouští maskérnu a zřejmě to už bude nějaká jeho závislost na silných vrstvách makeupu, co ho vede k tomu neustále přijímat tyhle role ve vyumělkovaných pohádkách. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to překvapivé i pro mě, ale nemůžu jít v žádném případě pod pět hvězdiček, protože tohle pokračování mě opravdu překvapilo a můžu s klidným svědomím říct, že je stejně kvalitní a buňkyničící jako první Alenka od Burtona. Líbily se mi hrátky s časem a jak všechny efekty byly udělané do posledního detailu a je vidět, že i pověření lidé si dali práci s tím, aby byl příběh poutavý a zajimavý. Klobouk dolů. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ani jednotka ma moc nebrala, ale tak keby náhodou bolo pokračovanie lepšie, tak som sa na to preventívne pozrel, no a ani som nemusel. Prišlo mi to ako prechádzka pekne vymaľovaným svetom, čo bol viac menej aj prvý diel, ale tu ma obišiel už aj príbeh. 45% - 2* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Takže film je to dobrý ale na jedničku to nemá. Jednička byla originální temná pohádka zatímco tohle už je jenom méně originální pohádka. Film jsem viděl v originále, takže jsem slyšel originální hlasy všech postav. Konečně mi došlo, že jsem celou dobu Deppovi křivdil a on je dobrý herec. Hlasové obsazení je úžasné. Alan Rickman v jeho poslední hlasové roli mě dojmul, protože přecejenom jsem vyrůstal na jeho Snapeovi. Ve filmu je také nová postava jménem Čas kterou hraje Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno, Mr. G, Diktátor Aladeen). Jako vždycky u Cohena je to taková šílená postava která je zábávná a má tam svůj důvod. Film ale dost strádá v jedné věci- V řiši divů je spoustu podivných věcí na kterých jsou hezké ty jejich tajemství. Ale tady se tvůrci snaží něco vysvětlit a tím to celé ztrací takové to tajemno. Přesto to je fajn film u kterýho se asi nikdo nudit nebude. Ale jako já jako člověk který už letos viděl Knihu džunglí tak to musím říct bylo lepší. A taky Zloba s Angelinou Jolie a i ta nová Popelka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl první Alenku, muselo mu být jasné do čeho u tohoto pokračování. Další digitální halucinogenní jízda s oblíbenými hrdiny, kde se však nově objevuje i Sacha Baron Cohen v podobě samotného času. A jelikjož se zde s časem mocně čaruje a ten se co chvíli zastavuje či dokonce posouvá do minulosti, nejsem si jist, že je tohle pohádka pro ty menší... I vtipů tam bylo tak nějak minimálně... Depp mi čím dál více připadal divný až odporný a marně jsem si namlouval, že je to těmi marsmallowými barvami co měl na obličeji...Jediný přínos vidím v oné větě, kterou si snad omladina při sledování zapamatuje. ,,Minulost nejde změnit, ale jde se z ní poučit''. Dávám za tři hodinová závaží. * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rozumiem kritike, ten scenár je generická disneyovsko-blockbusterovská báchorka, akých ročne vyjde niekoľko, pričom to má pramálo spoločné s Alicou a mohli by v ňom vystupovať hocijaké iné rozprávkové postavy. Áno, niektoré efekty sú gumové, no pri takej kanonáde CGI je to pochopiteľné. A áno, do veľkej miery to čerpá z Burtonovho vizuálu v predošlom filme. No to nemení nič na tom, že film vyzerá absolútne spektakulárne a nejde spustiť oči z obrazovky. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavní průměr z kterého čiší promarněná šance navázat na relativně slušnou jedničku. Laciná přehlídka kvalitativně kolísajících triků stojí jen na dějové stupiditě a na sázce na nostalgii, jenže s tímhle ať mi tvůrci klobouk políbí. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s (ne)Burtonovou "Alenkou". Upřímně, nikdy jsem tenhle příběh příliš nemusela; dávám přednost "Čaroději ze země Oz", který je o poznání méně ujetý. "Za zrcadlem" se nicméně snést dá, především pak díky plejádě britských herců, kterým dominují (zlá? hodná?) Helena Bonham Carter a Sacha Baron Cohen, jehož Čas je nejlepší postavou filmu. P.S.: Pevnost Času? Takhle nějak by zvenku mohla vypadat Temná věž, jen by musela být cca. 2x vyšší:-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to narovnako s Burtonovým spracovaním Alenky z r. 2010. Po atmosferiickej a technickej stránke to možno nebolo až také dobré ako uvedený príklad, no zato sa mi viac páčila samotná dejová linka. Stále bolo všetko v pohybe, stále sa niekam utekalo, stále sa niečo riešilo a hlavne mám rád námet ohľadom cestovania v čase. Skrátka po obsahovej stránke sa mi to pozdávalo viac. Keby sa toho chytil Burton, mohlo ísť o veľmi kvalitnú fantasy rozprávku. 65/100 ()

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama