Reklama

Reklama

Nejkrásnější místa

  • USA Greatest Places, The
USA, 1998, 40 min

Režie:

Mal Wolfe

Hrají:

Avery Brooks

Obsahy(1)

Nejkrásnější místa je velkoformátový film, který vás zavede na cestu do sedmi geograficky nejdynamičtějších oblastí naší planety. AMAZONKA, spletitá vodní síť nejmohutnější řeky; GRÓNSKO, největší ostrov světa pokrytý ledovcovým příkrovem; VODOPÁDY IGUAZU, kde bouřlivý hukot 275 jednotlivých kaskád je slyšet na míle daleko; MADAGASKAR, domov velkého množství divoké zvěře a desetitisíců rostlinných druhů; POUŠŤ NAMIB, tichý domov největších písečných dun na světě; DELTA OKAVANGO, více než 2300 kilometrů čtverečních velké bludiště lagun, kanálů a ostrovů a TIBET, "Střecha světa", kde se ve výšce 5000 metrů rodí mnohé z nejmohutnějších řek Asie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po nedávném zhlédnutí Baraky musím ocenit rozumnou délku, každému místu se dokument věnuje potřebnou dobu a pak kamera přejde plynule na další, komentář mi nevadil (měl jsem ho v angličtině) spíš naopak, hudba nebyla moc výrazná, ale jinak fajn. V daném žánru nadprůměr a viděl bych to na slabší 4*, kamera si mohla vzít do hledáčku jistě ještě zajímavější záběry z daných destinací. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Skutečně pěkná místa si vybrali. Madagaskar moc pěkný ostrov. Gronsko zase ledově krásný ostrov a největší. Amazonka krasná řeka plic Země. Je přijemné si pustit tento dokument jako relaxaci. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha IMAX dokumentů představující nám krásy přírodního bohatství Země. Navštívíme některá "největší místa", která jsou svým způsobem unikátní: Madagaskar (ostrov s nesmírně rozmanitou flórou), Tibet ("střecha světa", místo s jedinečnou kulturou), Grónsko (největší ostrov), Amazonie (největší povodí), Okavango (řeka, která nikdy nenajde cestu do moře), Namib (poušť s největšími písčitými dunami na světě), vodopády Iguazu (jedny z nejrozhlehlejších vodopádů). O úchvatné přírodní záběry tedy není nouze. Jen nebýt primitivního doprovodného komentáře, který často popisuje věci naprosto zjevné a notoricky známé, působily by přírodní scenérie ještě více přitažlivěji a přirozeněji. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celým světem ve 40ti minutách. Jak zajímavé. Další perla IMAXu, ze kterého se toho dozvíta opravdu hodně. Krásné záběry a skutečně povedený výběr míst, z nichž k těm nejlepším patřil Madagaskar nebo vodopády Iguazů. I ostatní místa jsou ovšem nádherná a okořeněná povedeným komentářem. Až teď jsem zjistil, že v originále to namluvil kapitán Ben Sisko. Jedinou vadou je opravdu jen délka a za to ubírám pár procent, raději bych ocenil více informací nebo třeba seriál. Ale i tak je to nádherně natočený dokument. 90%. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne filmy mám rád, vždy som sa z nich rád poúčal. Aj tento bol pochopiteľne výborný. 76% na ČSFD.cz je množstvo hodín práce, množstvo hodín natáčania, množstvo hodín hľadania správnych súvislostí. Musím uznať, že dnes majú dokumentárne filmy takmer rovnaký podtón, rovnakú hudbu. Keď som videl názov Greatest places tak som čakal trochu iné prevedenie, no o to viac ma potešilo ... ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Príjemný dokument, ktorý zobrazuje podľa mňa len málo z toho krásneho čo je na tejto plánete. Už na úvod ma zaskočila veta: "Zem je najpestrešia pláneta v našej slnečnej sústavy". Sám som sa pýtal, ale dokedy. Za pár rokov, by tieto miesta už ani nemuseli existovať. Možno by si tie miesta zaslúžili vyššiu minutáž ako len 40 minút. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Pro průměrného obyvatele Země více než nadprůměrné. Má to celou řadu chyb, (např. komentář je suchopárný), ale ty chyby jsou vcelku milé. 78% ()

Reklama

Reklama