Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je Santa Clausem už sedm let, a i když mu chybí jeho syn Charlie, svou práci vykonává svědomitě. Přípravy na Vánoce probíhaly na Severním pólu hladce, dokud nebyl zveřejněn seznam hodných a zlobivých dětí. A právě Charlieho jméno je uvedené mezi těmi zlobivými. Scott se okamžitě rozhodne vzdát kariéry Santa Clause a vrátit se do normálního života, aby se jeho syn opět dostal na seznam hodných dětí. Snaží se za sebe najít důstojnou náhradu, jenže santovský oblek se dostane do nesprávných rukou – role Santa Clause se zmocní trestaný zloděj, a duch Vánoc upadá. Scott a Charlie musejí vyburcovat zdrcené skřítky, aby jim pomohli zachránit Vánoce... (TV Prima)

(více)

Recenze (79)

T2 

všechny recenze uživatele

No klasicky ako je zvykom, film natočený aby sa zviezol na úspechu prvého dielu a teda v prvej polovici je to riadne utrpenie v rámci povrchného a hlavne nudného príbehu bez lepších momentiek, slušne vytvorené kulisy my určite pre chod deju nevystačia a malý elf v podaní Spencera Breslina je tiež nulový, ten chlapec nevie proste hrať ale hlavne že ho neustále obsádzajú do podobných úloh, stále sa pohybuje ako nemotorný malí tučniačik bez iskry, v celku vedľajšie postavy vyznejú do prázdna a Tim Allen to sám nezachráni aj vďaka jednoduchému scenáru. V druhej polovici tu už konečne začne naberať ako tak na tom pravom čare aj vďaka určitej Santa Clausovej milostnej rovine,kde nastupuje sympatická "zlá" riaditeľka školy v podaní Elizabeth Mitchell, podarených vtípkov sa aj tak nedočkáme a suma sumárum kliatba pokračovaní skoro vždy vyznie len do slabého priemeru. ║Rozpočet $65miliónovTržby USA $139,236,327Tržby Celosvetovo $172,855,065║ aspoň že to stále zarába "Vianoce, sú Vianoce!" ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování nudného prvního dílu opět s tím samým santou. Opět stejně špatně, ale možná i hůř. Scénář je tentokrát opravdu přehypován nápady ala umělý santa. Což dopomáhá k naprosté stupiditě filmu. Elfové vypadají až šíleně směšně a celý film je směšný více svým stvárněním nežli obsahem a rádoby super vtípky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pracuje s hračkama a malejma dětma. A má 28 dní, aby se oženil.... . Je zde pár věcí, které se povedli a citlivější zamáčknou slzu. A nápad se Santou Pinochetem? Zlo musí být přesně definováno. Je to pro celou rodinu, ale hlavně pro děti. Co na tom, že k těm našim nepřijde strejda Scott, ale..... . Hlavně aby někdo přišel. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Santa Claus 2 je typický zástupce tupých amerických moralistických hovadin, při jejichž sledování je mi vždycky trapně za tvůrce. Doporučuju vyhnout se tomuto filmu velikým obloukem. A dětem radši pusťte něco z české pohádkové klenotnice. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Druhý Santa Claus tentokrát hledá ženu a v osobě Elizabeth Mitchell našel asi tu nejlepší možnou. Jeho na sílu vytvořený souboj s armádním Santou už tak zábavný není a akční finále se do vánoční komedie také moc nehodí, ale znovu jde o slušnou podívanou. Tim Allen si na Severním pólu našel další ikonickou roli. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tim Allen podruhé nasedá do saní tažených soby, ale protentokrát se více věnuje randění, než roznášení dárků. Díky tomu se bohužel vytratila magická atmosféra, která se mi tak líbila v prvním díle. Dějová linka odehrávající se na Severním pólu s gumovým Santou v hlavní roli bohužel překypuje trapností a tak je z kouzelné rodinné komedie kýčovitá pohádka. Zatímco v prvním Santovi dokážete uvěřit všemu, zde je veškeré dění neskutečně přitažené za vlasy. Přesto děj ubíhá docela svižně a Elizabeth Mitchell z Lost je zde příjemným zpestřením. Troufám si říct, že měli zůstat u jednoho dílu, Santovým začátkům se nic nevyrovná. Na druhou stranu výkon Tima Allena byl opět výborný a párkrát slušně zaperlil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Komentár ku prvej časti tejto americkej vianočnej komédie som ukončil slovami: Tim Allen ako samovoľne sa transformujúci Santa Claus je zábavný. Toto konštatovanie po zhliadnutí snímku "Santa Claus 2" musím negovať. Teraz tvrdím, že Tim Allen je už v tejto úlohe nezáživný a nudný. To čo bolo vtipné a zábavné v roku 1994, to už o osem rokov neskôr nefunguje. Bohatá filmová spoločnosť Walt Disney Pictures hodne často vyprodukuje úplne zbytočné pokračovania. Toto je jedno z nich. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Stále mne to baví. A to myslím zcela vážně. Tim Allen je stále stejně skvělý a děj je i zde velmi zajímavý. Opět je zde střídání míst, na kterých se odehrává děj, opět se zde střídají obrazy ze Severního pólu s lidským světem a opět to funguje. Do toho jsou zde nové originální postavy zoubkové víly, matky přírody, pána času, amora a uspávače. A opět zde nechybí humor a vtip, a to například v situaci, kdy se Scoot Calvin snaží přivolat zoubkovou vílu. Tohle je prostě sranda a je to opět velmi originální a já se opět velmi příjemně bavil. Prostě je to super film a kvalita ani trošku neklesá. A navíc já prostě vánoční filmy miluji a tenhle patří k těm nejpovedenějším. Takže opět tvůrcům tleskám za udržení vysoce nasazené laťky v prvním dílu a jsem rád, že jsem se dočkal pokračování. A už se těším, až uvidím třetí díl... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělého prvního dílu. Já vím co se teď o mě myslíte, ale já mám podobný vánoční filmy fakt rád. Spíš je to tak 3,5, ale co jsou Vánoce dám 4. Mimochodem ten sob mluví fakt drsně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Walt Disney Pictures pripravil zbrusu novú dobrodružnú komédiu kypiacu sviatočnou veselosťou a smiechom so všetkým, čo patrí k Vianociam a Santa Clausom - severným pólom, škriatkami, sobmi, hračkami a darčekmi. Tim Allen sa vracia ako všetkými obľúbený novodobý Santa vo filme Santa Clausa 2. Tento film plný citu, vrelosti, veselosti a dobrodružstva naplnený atmosférou Vianoc - Santa Claus 2 - je perfektným rodinným filmom pre sviatočné dni. A ako pre malých tak aj pre dospelých alebo aj úplne najstarších. Klenotom v tejto časti je okúzľujúca rajda Elizabeth Mitchell, ktorá ani v mrazivom období nenechá žiadneho chlapa chladným. Tento diel vôbec nezaostáva za svojim prvým predchodcom, ani po dejovej, ani po komediálnej stránke. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nie práve najvydarenejší sequel celkom dobrej vianočnej komédie. Úbohe sú hlavne scény s umelým Santom ... a vlastne celý dej, ktorý je iba vycucaný z prsta. Avšak Tim Allen je stále skvelý. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Již to sice nemá to kouzlo prvního dílu, ale stále je to zábavný film a navíc je tu i půvabná Elizatbeth Mitchell. Ovšem sestupná tendence je tu již znát a vyvrcholila třetím dílem... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

První Timův Santa příjemně překvapil jako úsměvná a nečekaně zábavná vánoční pohodovka. U dvojky jsem čekal katastrofu, ale i když to bylo mnohem slabší a hlavní vztahový zvrat přišel poněkud krkolomně a nelogicky, nebylo to, kupodivu, tak hrozné jak jsem se bál. Nutno ovšem podotknout, že jen a pouze díky Timovi Allenovi, se kterým celý film stojí a padá. V jeho úsilí ho podpořila jedna kouzelná scéna, kouzelný nápad se santovským diktátorem a několik lehce vtipných momentů. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Není to žádná sláva, ale vyloženě to nenudí. Prostě průměrné pokračování mírně nadprůměrné vánoční komedie. 50%, ale třetí hvězdičku nedám. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jedná se o rodinný film, a tak od toho očekávám, že to pobaví rodinu a naladí ji na nadcházející Vánoce. A to tento film splnil. Santa se jde ženit a Elizabeth Mitchell je vhodná volba. Film je sice i malinko horší než jednička, ale za mě si zaslouží 4*. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

První třetina u mě byla doslova na hraně, jestli to vydržím do konce. Pak se příběh ale rozvinul vtipným směrem a křivka šla nahoru. Dokonce jsem se i párkrát zasmál, takže nakonec za mě dvojka o chlup lepší než jednička. ()

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama