Reklama

Reklama

VOD (1)

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (234)

dom156 

všechny recenze uživatele

Snaha o co největší procítěnost a přívětivost na jedné straně, a na té druhé, ukrutnost režimu a války to vše film dobře popisuje. Je příjemné vidět na velkém plátně již v hojnějším počtu lokace z naší republiky. Herecky bych čecháčky taky pochválil, ani ta jejich angličtina, které jsem se celkem bál nebyla vůbec, ale vůbec zlá. Bohužel, filmu chybí hlubší dějový oblouk, který by mě vytrhl ze sedačky a lomcoval semnou. Zbytečně děj hopsá z jednoho roku na druhý a nic pořádně nerozebere do hloubky, proto nemohu dát plné hodnocení. Jinak, ale doporučuji. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

U mnoha scén jsem si říkal, že už jsem je někde viděl (a byly lepší), a osudy lidských postav mě na rozdíl od těch zvířecích moc nezajímaly. Útěk v zoo je ambiciózní film, ovšem ve výsledku takovým tím málem až (českým) televizním způsobem nepovedený - těšíte se na něj, díváte se na něj i přes to, že s ním moc spokojení nejste, a na závěr si řeknete, že to nebylo špatné, ale mohlo to být lepší. Ani Jessica Chastain mě tentokrát příliš neoslovila. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních scén se slony byla hodně silná a já si říkal, že jestli to takhle bude pokračovat dál, tak si budu muset připravit víc než jeden šnuptychl. Jenže nepokračovalo. Ne že by se tu emocemi šetřilo, ale kromě několika výjimek (dívka v ghettu, transport) neměly takový dopad, jaký by měly mít. Jistý díl viny na tom nese Jessica Chastain, na kterou jsem se po Miss Sloane hodně těšil a která mi svým protivně ufňukaným chováním připravila velké zklamání, díky čemuž jsem její postavě nedokázal přijít na chuť. Alespoň že ostatní herci nezklamali. Potěšil bohatý český casting i naše reálie a Brühl svou proměnou ze sympaťáka v prvotřídního parchanta opět bavil, ale i tak rozpaky zůstávají. Každopádně čest manželům Żabińskim a i když film není z mého pohledu úplně povedený, jsem rád, že jejich příběh někdo připomněl. 60% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Úkryt v Zoo přináší dvojitou emoční dávku a ukazuje nám obyčejné hrdiny s neobyčejnými činy během druhé světové války. Diváka zasáhne násilí směřované k lidem (znásilnění holčičky, které vlastně ani nebylo vidět, byl fakt silný odvar) a po té ke zvířatům. Ve filmu nemáme žádné hrdiny, kteří jsou schopni porazit celou armádu, ale dělají to, co mohou a přineslo to ovoce. Ať už je to přesně podle pravdy, nebo jen kousek je pravdivý, nevadí. I tak mě to chytlo a dojalo. Čeští herci potěšili, i když stále je mezi nimi a zahraničními herci patrný rozdíl. Musím uznat, že jsem tak dojemný a silný příběh plný známých herců nečekal a rád ho doporučím dál… ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, tak to bola naozaj kvalita! Od hereckého obsadenia a príslušné postavy, cez tajuplný príbeh z prostredia vojnovej Varšavy, až po úchvatné kulisy, ktoré pôsobili naozaj vysoko autenticky. Sledujeme v podstate celý priebeh vojny prostredníctvom Antoniny a jej ZOO, ktorá počas vojny zostala bez zvierat, teda až na tie svine (aj zvieracie aj ľudské). Celý ten proces s "hosťami" mi však prišiel akosi až príliš jednoduchý. To si akože v tom ghette nikto nevšimol, že odtiaľ mizli desiatky ľudí? Neviem, akosi mám o tomto pochybnosti, ale aj o iných veciach z filmu. Ale nič to nemení na tom, že to bolo natočené naozaj znamenito a ani dramatizácia nechýbala. Osobne som očakával inší vývoj ohľadom "hostí" zo ZOO, ale keď to malo takýto šťastný koniec, tak to je potom priam zázrak. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2017 ve Varšavě. (BMW12)
  • Film je založeno na skutečném příběhu dle deníku Antoniny Zabinské. (BadCat)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama