Reklama

Reklama

VOD (1)

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (234)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Příběhově se to nijak moc neliší od standardní americké Hallmark/Lifetime produkce. Inu, realita občas dokáže být nerealistická. Co ale tuhle filmovou adaptaci v mých očích nadnáší je fakt, že se na něm podílelo mnoho místních lidí včetně velké části z ČR a že si tvůrci dali záležet na výpravě (lokace, zvířata, kostýmy, atd.) Ovšem nebýt toho, že tam kamarádka v ghettu dělala jednu tvář v davu a že na filmu pracovalo několik zvučných jmen, asi bych se na něj nepodíval. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naprostá agónie....nesnáším filmy o krutých, vážných věcech, filmy z války, koncentračních táborů, ghet atd., které jsou natočeny ve stylu "navštívil jsem cukrárnu a někdo mi převrhl pohár"....bože, je to plný totálních blbostí, který takhle už z logického hlediska být prostě nemohli. Film podle skutečné události musí vypadat úplně jinak :-/ ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Předně - je dobře, že se tyto příběhy připomínají. I po skoro 80 letech to má stále cenu a nesmírně si vážím všech těch statečných, kdo za okupace někoho ukrývali ať už to byl Žid, či třeba sestřelený letec atd... Na film jsem se těšil a po dokoukání jsem krapet rozpačitý. ZOO byla udělána krásně, J. Chastain patří mezi mé oblíbenkyně takže nebylo co řešit, film potěšil českými lokacemi i účastí českých herců... A samozřejmě nesmíme zapomenout na záporáka v roli Daniela Brühla. To vše hrálo filmu skvěle do karet. Navíc nevím jestli to hrála nebo nebo ne, ale na Jessice bylo vidět, že si všechna ta zvířátka opravdu užívá. No jo, jenže pak vypukne válka a do přepadeného Polska (které si ale předtím coby kámoš Hitlera stačilo urvat kus naší republiky) vstupují Němci. Židi jsou ve Varšavě posléze zavřeni do gheta a okupanti se postupně rozlezou po celém městě jako mor. Chápu, že byl film točen dle skutečných událostí, ale to s jakou lifrovali hrdinové ty lidi z gheta mi tam prostě neštymovalo. Němci nebyli blbí. Dnes už v Gemanistánu asi jsou a pryč je jejich důkladnost a přesnost a s inženýry z Eritreji to bude ještě horší, ale za druhé světové vše muselo sedět. Jména, čísla, materiál, všechno... I k vypáleným Lidicům a Ležákům si vedli evidence všeho zabaveného včetně slípek a králíků ! Velmi bych se divil, kdyby Zabinský vypochodoval z brány gheta s 5 internovanými do svobodné zóny a prostě se už ten večer nevrátil zpátky. Nejen sám, ale s nimi. A po čase zase a zase... Asi ty lidi nějak ven dostávali, ale tohle bylo dost okaté a nejvíce ta scéna spodezíravým esesákem Václavem Neužilem, který se pak omlouval oběma doktorům ...! Tohle u mně prostě filmu shodilo kredit. Chyběly mi tam i nějaké vypjatější monety (mimo závěru, kde se to dalo očekávat). Jakoby si to tvůrci odškrtli hned na počátku se zvířaty a na lidi jako by se už nedostalo. Plačící dítě kterému drží ruku před ústy Marta Issová s ještě vyvalenějšíma očima než obvykle zatímco o patro výše naslouchá pláči esesák fakt za vypjatý moment nepovažuji, spíše už za nudné klišé... Jinak to bylo ale velice koukatelné, dobové reálie byly slušné a neznalému divákovi film ukázal část válečných dějin Polska. Dávám tedy za tři solidně padělané pracovní knížky z pekárny. * * * ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak silný příběh, který se skutečně během druhé světové války odehrál, by si zasloužil daleko hlubší zpracování, jaké by se vám vrylo do paměti na pěkně dlouhou dobu. Takto to je jen film, který zprvu oceníte, ale za pár dní se vám jednoduše vypaří z hlavy. Musím ocenit herecké ztvárnění hlavních rolí, to byla absolutní špička, kde se doopravdy nedá nic vytknout. Dále pak perfektně vykreslené kulisy zoo s úžasně natočenými scénami se zvířaty, které v leckterých případech berou dech. No ale to je asi tak všechno kladné na tomto filmu. Příběh mi přišel pojat strašně ploše, film nešel vůbec do hloubky, pouze vždy nakousl nějakou věc, ale dál nic. Věřím, že se to celé mohlo stát, protože takových skoro až zázračných událostí se v historii stalo velké množství, ale divákovi to bylo podáno způsobem, že tomu za žádných okolností nemohl uvěřit. Ta schovávačka před Němci působila spíše legračně než realisticky, dále jsem pak nepochopil jednání německých vojáků, které v důležitých momentech nemělo hlavu a patu. Třeba se to tak vše stalo, ale do filmu to vložili způsobem, který nebyl jednoduše uvěřitelný. Mohl z toho být majstrštyk jako Schindlerův seznam, ale ten byl procítěnější a propracovanější. Nebylo to špatné, mělo to silné momenty, ale celkově z toho nejsem odvařený. Za mě dávám 68 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Téma pripomenie podobné ,,útrapy,, Oskara Schindlera, za odhodlanie pomôcť židovským utečencom. Lenže Niki Caro nieje Steven Spielberg a jediné, niečo nervydrásajúce, je poprava dvoch žien priamo na ulici, ostatné zverstvá sa páchajú mimo kameru. Ale samozrejme, sme na pľaci PG-13 snímku, stálo nás to ,,až,, 20 melónov, takže nechceme riskovať. Hovädá. Producenti. Druhýkrát natočte o hrôzach 2. svetovej vojny disneyovku. To bude pecka! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Všechna zvířata, která vidíte ve filmu, jsou skutečná. (BadCat)
  • Když jsou zvířata v zoo likvidována, Heck (Daniel Brühl) střelí orla a řekne jeho pomocníkovi, ať ho nechá vycpat. Později, když Jan (Johan Heldenbergh) s Antoninou (Jessica Chastain) navštíví jeho kancelář, je zde vycpaná orlice. (BadCat)
  • Současná Varšavská zoo otevřela 11. 3. 1928, nicméně její kořeny lze dosledovat již do 17. století, kdy zde byli soukromé zvěřince. (BadCat)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama