Reklama

Reklama

Beca nejraději poslouchá hudbu ze svých sluchátek a touží se stát profesionální DJ. Když přijde do nové školy, zjistí, že je plná divných, zlých, ale i hodných holek, které mají jednu věc společnou - zajímají se jen o to, jak dobře zní, když společně zpívají. Jako těžký introvert se nehodlá s nikým přátelit. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek, které spojuje sborové zpívání bez hudebního doprovodu. Ten si vytvářejí vlastním hlasem. Beca sice na první kolo námluv řekne "ne", ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Jenže Beca je tak trochu rebelka, a tak to okamžitě začne mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey nezdravě jiskřit... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (470)

kingik 

všechny recenze uživatele

A -ca-glee...by mohlo znít společné zvolání dívčí skupiny. A ještě by to chtělo doladit. Becca (Anna Kendrick) přijíždí na Bardenskou univerzitu, kterou bere jen jako přechodnou stanici, než ji táta zaplatí školu v L.A. Její ambice stát se DJkou musí ještě počkat, protože na škole vládne kult a-cappell, což jsou dívčí a chlapecké skupiny zpívající cover verze známých songů bez hudebního doprovodu. Vstoupí tedy přes svůj počáteční odstup do dívčí a-capella skupiny nesoucí název Bardenské Bellas, kterou vede panovačná Aubrey (Anna Camp), neuznávající jiný názor než ten svůj, a občas při nezvladatelném rozpoložení zvrací mohutné gejzíry (do hlediště). K tomu si ještě tvrdošíjně stojí za tím, že soutěžní sestava se musí držet zažité univerzitní tradice a neuvědomuje si, že v uniformních a upjatých kostýmech letušek, za zpěvu obstarožních písní z minulého století, nikdy nemůže dosáhnout na vítězství. Becca se svým poněkud rebelským postojem, a novou partou dívek, se pokusí skupinu vést jiným směrem s cílem konečně porazit dosud neporaženou konkurenční chlapeckou skupinu s názvem Bardenští Potížisté. Zpočátku se to pro film moc příznivě nevyvíjelo. Vše bylo až moc trapné, postavy nesympatické a nevtipné. Postupem času se tyhle neduhy jako zázrakem začaly odbourávat. Odstartoval to konkurz na nové adeptky do dívčí skupiny a následný výběr byl perfektní a každá z dívek dostala svoji výrazovost v čele vtipně komentující Tlusťošky Amy (Rebel Wilson). Nejednalo se přímo o dívky atraktivní, ale schopné na sebe výrazně upoutat pozornost jejich originalitou a citem pro uchopení charakterů postav. To bylo pro film, který zrovna netěží z ohromující taneční choreografie, dost důležité a zásadní. S touhle partou film nabral náboj, dalo se jí fandit a jejich hlášky bavily. Závěrečný duel mezinárodního mistrovství univerzitních a-capell (ICCA) se ovšem ke vší smůle omezil, a hlavně soustředil, jen na jejich chlapecké konkurenty ze stejné školy a účast ostatních kapel byla zaznamenána jen letmo. To je ovšem také nedobré pro navození napětí v závěrečném klání. Knižní předlohu, podle níž je film natočený, neznám, ale Elizabeth Banks, která film produkovala a zahrála si v něm menší roli sympatické členky asociace univerzitních a-cappell, zřejmě neodolala svodům převést na plátno příběh blízký svým pojetím televiznímu Glee, s nímž má mimo jiné v tomto ohledu společného také jednoho z představitelů z populární série, který se zde mihne a schválně, jestli ho poznáte.Tato volba sice přílišnou originalitou nesrší a samotný příběh také v ničem extra neohromí, ale originální zápal pro věc z toho udělal koukatelnou záležitost, na kterou se dá naladit. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vtípky na cílové publikum asi fungují, pro diváctvo 20+ to ale dle mého musí být docela problém. Alespoň pro mě byl. Divák si tak může spíš „vychutnávat“ sváry mezi rebelující Becou a tradicionalistickou Aubrey, mezi dívčí a chlapeckou skupinou, otcem a dcerou nebo NÍ a NÍM. Jsme totiž na vysoké škole, kde vrcholí boje zejména mezi dvěma vokálními soubory, které publikum těší svými skladbami výhradně pomocí hlasivek, bez hudebních nástrojů. Jenže nic výše zmíněné není dělané alespoň na 80%. Je pravda, že tvůrci na nás navalí řadu chytlavých songů z minulých dekád, i současné pecky s velmi dobrým hudebním aranžmá, představí sympatické hrdiny, ale to je trochu málo. Na hubené kostře odvypráví nikterak přínosný příběh, kterak banda mladých touží po úspěchu, uznání nebo hledá sama sebe. Má naopak řadu momentů, které jakoby přišel natočit někdo třeba ze South Parku (děj osvěží, ale nikam ho neposunou) – mám na mysli třeba asijskou členku souboru, která do kamery vždy prohodí nějakou bizarnost, třeba jak v děloze snědla své dvojče. Ostatně tvůrci asi mají něco proti Asiatům (viz. spolubydlící hlavní hrdinky) a rádi se rochní ve zvratkách (zbytečně, samozřejmě!). Nemůžu ale říct, že bych zíval nudou, nebo při projekci balil vánoční dárky. Teenagerovská (ne)romance plná typických archetypálních charakterů je v některých pasážích uspěchaná, jindy nedotažená (nevyužitá), humor funguje tak možná na přeskáčku, je méně odvážná a originální, jak bych si přál. Na druhou stranu má Annu Kendrick. A to je samo o sobě slušnou výhrou!! Tři a kousek.. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Akoby si niekto uvedomil aké sentimentálne klišé je scenár a na poslednú chvíľu tam dopísal niekoľko scén, aby film budil dojem, že je to paródia na Glee, High School Musical... Nemôžem sa ubrániť porovnaniu so športovými filmami Willa Ferrella, ktoré fungujú presne na tomto princípe - na klišé a sentimente dohnanom do absurdna. Bohužiaľ bojím sa, že väčšina z neho bola v Pitch Perfect myslená vážne. Rebel Wilson je každopádne talent. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

celkově vlastně dost zábavná záležitost, ale někdy během druhé poloviny, kdy jsou ta pěvecká čísla už celkem ohraná, výplň mezi nimi za moc nestojí a vtipu je taky jako šafránu (to vlastně platí o celém snímku), se bohužel naplno projeví jakýsi typický syndrom tohoto typu filmů - trapné vtipkování, rádoby dojemné řeči, předvídatelné finále a tak dále, přičemž mi akorát není jasné, jestli to tvůrci neudělali všechno záměrně.. Anna Kendrick je každopádně k sežrání a většina těch pěveckých vystoupení je tak nějak vlezle chytlavá, takže nějaká nespokojenost není rozhodně namístě.. ačkoli je fakt, že když ve filmu krátce zazní Chelsea Dagger od The Fratellis, je to v té záplavě popových melodií moc příjemná změna.. celkově hodně sympatické 3 hvězdy ... P.S.: u těch hudebních scén jsem si mockrát vzpomněl na tuhle scénu z prvních Prciček :) P.P.S.: připojuji se k žádosti o unrated verzi scény ze sprch :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hudebně mi to sice nic moc neříká, těšil jsem se na to hlavně kvůli Anně Kendrick, ale tu hodinku a půl jsem si celkem užil díky sympatickému obsazení a hodně příjemnému humoru. Jen škoda, že je film příběhově až tak moc předvídatelný a v závěru trochu useklý. Vesměs jde o koncentrát všemožných hudebně/tanečně soutěžních filmů - tentokrát v prostředí vysoké školy. Nutno však podotknout, že koncentrát povedený a hlavně zábavný. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V momentě, kdy Becky (Anna Kendrick) přichází k taxíku, který ji má odvést na kolej, má na pravém rameni zavěšenou cestovní tašku a v levé ruce drží cestovní kufr na kolečkách, které v dalším záběru dává do kufru auta. Když však v areálu školy z taxíku vystoupí a jde na kolej, má pouze tašku přes rameno. (Krocka)
  • Během závěrečného soutěžního songu "The Barden Bellas" si účes Anny Camp dělá, co chce. Jednou jsou vlasy stažené, poté rozpuštěné a poté zase stažené, než je v závěru sama rozpustí. (glumka)

Související novinky

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama