Reklama

Reklama

Moebius

(festivalový název)
  • Jižní Korea Moebius (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žena (Eun-woo Lee) vie o nevere svojho muža s mladou predavačkou. Nenávisť k manželovi prenesie na syna (Young-ju Seo), ktorému spôsobí strašnú ujmu na zdraví s následkami do konca života. Otec (Jae-hyeon Cho) cíti vinu, a tak hľadá riešenie a východisko z nezávideniahodnej situácie... (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

togaf 

všechny recenze uživatele

Kim Ki-duk už to přehání, plácá páté přes deváté a dohromady mu vyjde něco jako Moebius. Měl se buď věnovat kastraci NEBO incestu NEBO němému filmu NEBO rozkladu rodiny NEBO čemukoli jinému. Herci se snaží a dialogy opravdu nechybí. Na druhou stranu tak špatné, abych odešla uprostřed filmu z kina, to také nebylo. Možná bych dala i tři hvězdičky, ale Moebius není film, který si zaslouží průměrné hodnocení. Btw. opravdu je životní prostředí tak kontaminované, že se mění anatomie korejských žen, nebo měly obě herečky stejného plastického chirurga (velmi šikovného)? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je víc než jasné, že Kim už neví coby. S Pietou se vrátil na festivalový vrchol (podle mě ne zvlášť zaslouženě), tak teď je třeba pokořovat i nějaké další mety. Němý film o rodinných kastracích zní jako dobrý nápad. Upřímně to bylo měkčí, než jsem čekal (pro Kima běžná hranice nahoty a násilí, řekl bych), korejské cavyky nemají daleko k hysterčení okolo von Triera, jen tentokrát bez pořádného finiše. Na rozdíl od Nymfomanky totiž Moebius není hrátka s diváckým očekáváním, ale v podstatě jeho naplnění - jde o typický ki-dukovský film přesně takový, jak si ho člověk představí. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz, preo ignorujem korejsku a cinsku kinematografiu. BROJLER! Chlap podvadza zensku a ta mu ma za to smiknut pohlavne organy? Potom sa zacnu siahodlhe filozoficke blaboly, u ktorych som si nie isty, ci im dotycny vobec rozumel! No akoze ... LOL. KONIEC BROJLERU! Rezia je nudna a nevyvazena, herecke vykony su priserne a takmer vobec sa tuna nerozprava, len reziser si zvolil metodu mlcanliveho vypravania. No akoze zas LOL. Nic, zas som doplatil, ze kukam na kadejaku koninu, co sa mi pripletie do cesty. 5 % ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film, který je vhodné sledovat na pozadí historických asijských (především japonských) představ o erotice, sexu a perverzi, v jejichž rámci není kastrace ničím výjimečným - od úřadu eunuchů až po formu pomsty. Uživatel Fr má představu antické tragédie - ano, je to přesně ono. Možná je to korejský Oidipus... Nelze tu ovšem ani pominout paralelně se odehrávající (skoro)romantický vztah otce a syna, až k sebeobětování. Návrat ženy je ovšem fatální. Kim Ki-duk pomíjí slova, vyjadřuje se pouze obrazy v křiklavých barvách. Kdo je zde Möbius?... A ještě jedna myšlenka, úplně postraní: Jak důležitá je otázka důvěry diváka k režisérovi. Kdybych Kim Ki-duka neznal, nebo neměl rád jeho poetiku, asi bych v tomto případě televizi po pár minutách vypnul... jak to často dělávám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠECHNO BYLO NAJEDNOU JASNÝ. BYLO TO JAKO ZJEVENÍ. NEMŮŽU DĚLAT OTCE 533 DĚTEM. TO PROSTĚ NENÍ MOŽNÝ… ALE MŮŽU BEJT JEJICH STRÁŽNEJ ANDĚL.“… /// Dramatický drama vo jednom čurákovi. Beze slov. Tak nějak bych si představoval antickou tragédii. Podvědomě čekám na nějaký slovo… místo keců však přichází příběh o rozpadu manželství, ztrát mužství, orgasmů bez penisu a bolesti. Tohle beru jako filmovej kumšt a ne jen jako vobyčejnou uchylárnu. Nemusí to bavit každýho, ale ti, kteří ,,ho“ maj, si ,,ho“ pak budou víc vážit. Stejně tak se uspokojí festivalový obecenstvo, rejžovi příznivci, drobní sexuální devianti a všichni, kterým chybí Emanuella. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že s uřízlým vocasem se v Koreji nikdo moc nepáře. 2.) Nemám ho. 3.) Pasti, pasti, pastičky byly moc ukecaný. 4.) Thx za titule ,,lepros“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • K dokončení natáčení došlo zkraje roku 2013 a filmařům trvalo takřka celé dva týdny. (Conspi)
  • Během celého filmu není vysloveno jediné slovo - ve filmu se nemluví. (vojacekr)
  • První červnový den roku 2013 obdržel snímek od korejské filmové organizace Korea Media Rating Board status R (restricted). To taktéž znamená, že filmy s tímto hodnocením mohou být v Jižní Koreji promítané jen ve speciálních kinosálech. Do této doby se zde žádné takové zařízení ovšem nenachází, snímek tak utrpěl vážné ořezy a korejským divákům není promítán v originální podobě. V kinech se tak objevuje pouze ořezaný snímek, a to bez přístupu mladistvých. (Conspi)

Reklama

Reklama