Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázané uvolnění je o únosu nevěsty, který se dost nepovedl, o důležitém hokejovém utkání a koktejlu, který si holky nalejou, až když je ten správný čas. (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (351)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Porno na internetu prej zachrání každej třetí vztah." To by mohlo sedět. Já jsem však nikdy neunesl žádnou nevěstu a o po zhlédnutí tohoto snímku bych to neudělal ani za slušný obnos od ženicha. Poslouchat totiž tři podnapilé pipiny, kterak trousí životní moudra, je hodně nad mé možnosti. Jakmile se však dívčiny začaly olizovat, fackovat a uvedly do života slušný fórek s mrtvým jelenem, tak se to celé stalo tak nějak snesitelnější. Nicméně trvám si na svém: neunesu a neunesu! Ani kdyby mi k tomu skvěle vyhrávala kapela Hrůzy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Říká ti něco záložka historie internetu?“ – „Jo, já mám ČVUT.“ – „Tak to leccos vysvětluje.“ Zpočátku jsem si říkal, jestli to čsfd, imdb a hlavně tvůrci myslí s žánrem „komedie“ vážně. Nakonec se z toho jakási tragikomedie vyklubala a zaznamenal jsem pár tak dementních hlášek, až jsem se jim musel zasmát (typu „Já nedávám…já se vdávám, chichi.“). Jinak jsem ale dostal nesympatické postavy, které byly „vypatlané až na půdu“ (mým „favoritem“ byl Štěpán), spoustu umělosti, trapnosti (jen té minimálně vtipné), pochybné zpovědi směrem k divákovi, narážky na Slovensko (za nejtvrdší považuju asi „zem třetího světa“), snahu o úlitbu mužské části publika a zvracení za doprovodu harfy (závan originality, ehm). Jako jediný klad filmu vidím překvapivý fakt, že jsem se vlastně moc nenudil (čemuž jistě nemalou měrou pomohla naštěstí relativně krátká stopáž). Celkově to tak vidím na 2*. „Iveta je Slovenka, ty jo, východňárka.“ – „Jo a co to má s tím společnýho, že to je východňárka?“ – „No ne, to je prostě…to je jinej, jinej druh, že jo, to není ňáká fiflena, co se támhle tahá někde po diskotékách, že jo, to je prostě holka, kerá vyrostla mezi medvědama.“ ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

No řekněte, už jste někdy viděli film, ve kterém Sokol hraje Jelena? ;) Teď vážně, Hřebejkova tvorba z posledních let mě nijak neoslňovala, proto jsem se výsledku docela obávala. A prvních několik minut mne opravdu utvrzovalo v přesvědčení, že ty peníze za lístek do kina jsem vyhodila za nebetyčnou krávovinu. Zuzana Stavná svým hereckým projevem asi irituje dost diváků (mně tedy vadila už v "Krásnu"). Velký černý puntík také uděluji scéně se zvracením, to si tvůrci rozhodně mohli odpustit. Příběh ale začíná nabírat na obrátkách, záchvaty smíchu se střídají s mrazením v zádech a když konečně Michal Hrůza zapěl titulní píseň, byla jsem vlastně hodně moc spokojená. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co je jinak. Proč jsou u některých tvůrců tak zásadní výkyvy? Hřebejkova dramatická trilogie (Kawasaki, Nevinnost, Líbánky) byla s drobnými škobrtnutími výtečná, nově se opírá o divadelní hru, která se na filmovém plátně nese v uvolněné letní atmosféře, ve které se srážejí zvířata, ječí při gólu domácích a taky docela dost zvrací. Ve venkovském baru se ocitnou nevěsta, svědkyně ženicha a provozovatelka dané knajpy, chvíli se urážejí, pak si vyčítají minulost, lžou si, manipulují, dokazují orientaci, neustále brečí, vyhlížejí budoucnost. A hlavně se chovají jako husy. No, a samozřejmě se s návalem vší té hysterie dočkáme několika odhalení. Divný humor, divné dialogy, divný Hřebejk. S mužskými postavami (hlavně timing velmi dobře zvládající Ondřej Sokol) to jde tvůrcům o poznání lépe, ženám pak v tomhle zbytečném minisouboji vévodí Hana Vagnerová. Katarze nulová, jen tu měl někdo drobnější úraz hlavy. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Keby "pan reziser" a "umelec" Hrebejk /Pelisky, Musime si pomahat/ natocil 3hodinovu kravinu o nakladani hnoja na vlecku, tak miestne ynteleguany a filmove teoretiky -elitari /Madsbender, Bluntman - pri hodnoteni takehoto filmu ich spoznate podla 3. a viac hviezd/ budu zase vypisovat svoje pseudoynteleguanske blaboly o tom, ako genialne zobrazil maestro Hrebejk zaparkovanu hnojovu vlecku vo dvore a akymi krasnymi vidlami sa bude hnoj kydat. Popripade by sa zacalo kecat a rozoberat to, kolko kil hnoja sa vojde na jednu lopatu a pod akym uhlom /30 stupnov, 60 stupnov/ je najlepsie tie vidly zapichnut do hnoja + kolko kg by vazil furik plny hnoja. Pri tom vsetkom by sa stale len vyvazal hnoj! Jo, jo - aj ja uznavam Hrebejka. Uznavam mu cestne miesto medzi polojeblymi reziserskymi picusmi typu Uwe Boll pripadne Ed Wood Jr. "Maestro" tu zase natocil 77 minutovu jebnutu picovinu pre dementy,  kde sa divak bude xmrti nudit a stihne pri pozerani filmu mimochodom aj : nachystat a nakalat drevo, pozametat pivnicu, vyniest smeti, umyt riady a povysavat 2 -3 izby. Jo, a nieco aj k filmu by som mal : ako pise Jeho Vysost, Majster Humoru na csfd Strejda Verbal - xbliti : 0 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 21. července 2013 v Ostravě a v okolí. První klapka padla v bohumínském klubu Bublina, který ztvárnil filmovou hospodu. Točilo se také v Radvanicích a na zámku Šilheřovice. (Missa08)
  • "Zakázané uvolnění" je mj. nejen název pro píseň, ale i druh blíže nespecifikovaného alkoholového nápoje. (Terva)
  • Klip k filmové písní vznikl v aréně pražské Sparty. (jenik71)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama