Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerika 1959. Do menšího městečka v Nevadě přijíždí za účelem rozvodu svého dávno vyhaslého manželství Vivian Bell, elegantní distinguovaná profesorka anglické literatury na Columbia University v New Yorku. Ubytuje se na ranči za městem, kde potká divokou temperamentní Cay, pracující v místním kasinu. Cay je lesbička, která se již vnitřně srovnala s faktem, že jejím životním partnerem nebude muž, nýbrž žena. Obě ženy se spřátelí a postupně mezi nimi vznikne milostný vztah. Cay má o svých citech k Vivian poměrně brzy jasno. Konzervativní Vivian, do té doby žijící v heterosexuálním svazku, se však myšlence, že by mohla být sexuálně přitahována k ženě, brání zuby nehty. Film byl natočen v roce 1985 a dnes je považován za klasiku v oblasti snímků s lesbickou tématikou. Obsahuje také na svoji dobu poměrně odvážnou milostnou scénu mezi Vivian a Cay, která ovšem není samoúčelným bonusem pro příznivce lesbického pornoprůmyslu, ale dokresluje psychologický vývoj postavy Vivian. Film měl velmi příznivý ohlas např. na Sundace festivalu, představitelka role Vivian, kanadská herečka Helen Shaver, byla za svůj výkon v tomto filmu oceněna na filmovém festivalu v Locarnu. (ČSFD)

(více)

Recenze (10)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu se jedná o relativně odvážný snímek, minimálně v tom, jaké téma chce zobrazovat, nikoli tolik v tom, jak jej zobrazuje. Jedná se o lesbickou romanci, která je bohužel ve svém pojetí taková relativně klasická, jen ti nepříliš známí herci dovedou zaujmout vaši pozornost a příběh jim věříte. ()

novembrs 

všechny recenze uživatele

Od dokonalého filmu má síce ďaleko, aj podľa mojich štandardov (scenár a dialógy trošku slabšie, herecké výkony miestami tiež), ale postavy boli veľmi sympatické a pomalý vývoj ich vzťahu bol veľmi dobre zobrazený. Vidieť happy end v lesbických filmoch je rovnako zriedkavé ako dážď na púšti, ale to neznamená, že ma zakaždým nepoteší. Celkovo príjemný, oddychový film. (Bonusové body za režisérku-ženu, samozrejme). ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film o setkání dvou rozdílných žen, které našly lásku ve vyprahlé Nevadské krajině. Helen Shaver coby emancipovaná a distingovaná žena je dokonalým protikladem nespoutané Patricii Charbonneau, která zde působí jako Bette Porter of the 50's :) Pouštní srdce vůbec netlačí na pilu, nejedná se o drsné drama s hlubokými rozbory rozporuplných charakterů, vše je nám přednášeno přirozenou a nenásilnou formou. A tak by to myslím, v horkém prostředí mělo i být. Drsné příběhy trpících postav ať se odehrávají v nehostinných prostředích:) ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi sympatický film s otevřeným koncem. Celkem k neuvěření, že byl natočen v roce 1985. ____Na toto téma už jsem viděla dost filmů, málokterý však dokáže pro diváka srozumitelně a mile vyjádřit rozporuplné pocity "nepochopitelně lapené heterosexuální ženy" tak přesvědčivě, jako tento. ___Myslím, že nemnoho filmů dokázalo tak hezky popsat, co všechno se v člověku děje, když se "to" stane. A jak je těžký si "to" zakázat, přestože na "to nejsem". ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama