Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá klavíristka Linda Pratmanová a její manžel Peter, vysokoškolský profesor matematiky, se krátce po narození syna přestěhovali do krásného viktoriánského domu v Burlnigtonu, jenž se jim zdál ideálním místem pro výchovu dítěte. Kromě dnes již čtyřletého Adama s nimi v domě žije i Peterův otec Earl, trpící dýchavičností, hospodyně Margaret a věrný pes Chubby. Malý Adam je sice na svůj věk neobyčejně talentovaný malíř, ale jinak rodičům přináší spíš trápení a starosti. Je totiž autistickým dítětem, žijícím ve vlastním světě. S jinými dětmi si nerozumí, vůbec nemluví a zatímco se rodiče hádají o způsobech, jak s ním komunikovat, musí Adam snášet ústrky jiných. Dědeček ho nesnáší, hospodyně šikanuje a matčin žák Manny surově týrá, kdykoli se mu naskytne příležitost. Jediným blízkým člověkem, který se k němu chová laskavě, je domácí učitel Clive Lovett, jehož před nedávnem najala Linda. Jednoho dne začne Adam pod vlivem toho, co viděl v televizi, malovat podivné kresby plné násilí. Vzápětí začnou za velmi zvláštních okolností umírat lidé, kteří chlapci nějakým způsobem ublížili. Zatímco detektivové Atwater a Dennison se snaží podivná úmrtí vyšetřit, Linda zjistí, že Adam zřejmě není její syn. Téže noci se totiž v nemocnici narodil ještě jeden chlapec, jehož matka nyní žije pod stálou lékařskou péčí ve státním ústavu pro duševně choré zločince. Domem v Burlingtonu se šíří strach a nedůvěra. V Adamovu nevinu již věří pouze jediný člověk _ Cliv Lovett. Ale jak se později ukáže, i tento muž je do celého případu zasvěcen více, než by měl domácí učitel být... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud si přečtete zdejší oficiální text distributora, povšimnete si roku a místa vzniku filmu a máte alespoň hrubou představu o scenáristických schopnostech Kurta Wimmera, dostanete naprosto přesnou představu o finálním filmu, čímž pádem se na něj nemusíte dívat, čímž pádem ušetříte 94 minut času. Ale "kouknout se na to dá". Definice průměru. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný hororík, opäť niečo v štýle Omen, Good Son, Whisper... akurát že tentokrát je hlavným "záporákom" autista, ktorý takmer počas celého filmu neprehovorí ani slovo. Vlastne ani nemusí. Ľudia okolo neho umierajú, rodičia sa idú zblázniť a on len nechápavo pozerá a kreslí obrázky. Podobný námet tu už bol mnohokrát a tento ničím nevybočuje z rady a vlastne neprináša nič originálne, ale keďže mne je tento typ hororíkov celkom blízky, tak ma to sklamať nemohlo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale kým človek prečíta takýto obsah, stihne okrem samotného filmu, ešte aj dve štangle makovej štrúdle upiecť. Takže v skratke. Určite mnohí z Vás videli nezabudnuteľný horor z 92´ o malom parchantovi s titulom: "Mikey". Nooo, a "Relative Fear" je niečo obdobné, akurát, že v prípade tohto zmrda, sa na nič nečaká, nakoľko ten to seká hlava nehlava hneď od úvodu. Skrátka, žiadne postupne stúpajúce násilie, ktoré by malo vyvrcholiť nejaký ohavným činom. Na jeden krát je s týmto snímkom skúsenosť "dobrá", no aj tu človek narazí na určité absurdity, a tak maximálne hodnotenie o troch hviezdach, bude tak akurát. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád filmy s tajemnými dětmi okolo kterých za záhadných okolností umírají lidé. Navíc ke dni 14.4. 2023 má tenhle snímek jen 32 hodnocení takže jde o poměrně málo známej filmovej počin. Co se týče samotnýho filmu musím samozřejmě vyzdvihnout výkon Matthewa Dupuise(který zde ani není uveden) v roli Adama. I přes svůj věk zahrál svoji roli věrohodně. A jak je známo natáčet s dětmi je vždy o něco těžší. Cením si i toho, že v rámci obdobnejch filmů se tenhle kousek nedrží striktně vyjetejch kolejí. Myslím si, že Relative Fear by větší pozornost určitě zasloužil. Za mě lepší 3hvězdy. PS. Věřte nevěřte objeví se i James Brolin. ()

Reklama

Reklama