Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku roku během posledního ročníku se ve tříbě objeví nová spolužačka. Na tom by ovšem nebylo nic moc zvláštního, pokud by nové spolužačce nebylo 35 let. Nová spolužačka, Baba Ajako, se obléká jako ostatní do uniformy, dělá domácí úkoly, ale jezdí do školy ve drahém autě a pokuřuje na školním pozemku. Nikdo netuší, proč do školy přišla, co se skrývá v její minulosti, ale brzy se postaví šikaně, která celou třídu sužuje. (Zíza)

(více)

Recenze (3)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Není to sice ve výsledku ani na ty čtyři hvězdy, ale druhá polovina mě docela bavila, obzvlášť devátý díl se dost povedl. To je ale tak všechno. Začátek mě moc nezaujal, protože mi nejdřív vůbec nesedla hlavní postava (Yonekura Ryoko mi navíc jako herečka není nijak zvlášť sympatická) - nechápala jsem, o co té "Babě" (haha, je sranda, že aspoň nějaké slovíčko má stejný význam v češtině i japonštině, tudíž je použitelný stejný dvojsmysl) vlastně jde a štvala mě svou věčnou hláškou "imi fumei" (doslova: "význam nejasný", tedy "nechápu"). Postupně jsem si zvykla, ale stejně jsem se s ní až do konce nijak moc nesžila. Navíc konec byl klasicky předvídalný, ale to člověka samozřejmě u podobného seriálu moc nepřekvapí. Naopak se mi ale líbily některé vědlejší postavy a vykreslenost jejich charakterů - vždycky ocením to, že i když nejdřív určité charaktery působí "černobíle", nakonec se ukáže, že mají i jinou stránku svého chování. Že například i drsňáci mají svoji citlivější stránku, která se postupně odkrývá. Možná je to trochu klišé, ale tohle se mi líbí skoro vždycky, protože myslím, že to tak je i ve skutečnosti. Výsledek? Spíše průměrný seriál, který ale místy může trochu zaujmout, obzvlášť pokud máte rádi prostředí a atmosféru japonských středních škol. ~(3,3)~ ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Seriálů o šikaně je hodně, protože tenhle problém Japonsko pálí, přestože se o nemluví zrovna často - leda v případě, že někdo spáchá sebevraždu, nebo se pokusí své ubližovatele zabít. Stejně jako u vše takových seriálů do třídy přichází nový element, který naruší systém šikany, který v ní do té doby vládl, a pokusí se vše sou vůlí, pílí či čímkoliv jiným napravit. V seriálu se můžeme setkat s různými formami šikany, což je docela zajímavé sledovat, protože o jedné z nich jsem ani neměla tušení, že se k ní děcka propracovala. Herecké výkony nejsou špatné, Jonekura je kočka, pro holky tam může být laxní pan učitel v podání Mizobaty nebo studentíci (takový Nomura je rozhodně sympaťák). Jestliže chcete šikanu, dostanete ji. Přeloženo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama