Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1959 čelí dva muži velkému zvratu ve svém životě: jeden z nich se ve Washingtonu D.C. připravuje oznámit prezidentskou kandidaturu, zatímco druhý se na americké ambasádě v Moskvě zříká svého amerického občanství. Dvě zdánlivě nesouvisející události ale nakonec vedou k osudnému momentu, který změnil běh dějin. Drama nazvané Vražda prezidenta Kennedyho produkovala společnost Scott Free Productions a vzniklo na základě bestselleru Billa O'Reillyho a Martina Dugarda. Chronicky je rekonstruována jedna z nejvíce šokujících událostí v americké historii: zastřelení prezidenta Johna F. Kennedyho atentátníkem Leem Harveyem Oswaldem. V dramatu hrají Rob Lowe (prezident Kennedy), Will Rothhaar (Lee Harvey Oswald) spolu s Michelle Trachtenberg (Marina Oswald) a Ginnifer Goodwin (Jacqueline Kennedy). Vražda prezidenta Kennedyho mapuje vzestupy i pády obou mužů a dva vztahy, které nakonec vyvrcholí ne jednou ale dvěma vraždami, jež šokovaly nejen Spojené státy. (National Geographic)

(více)

Recenze (17)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

TV film a preto TV parametry a herecké výkony slabšie. No a zároveň je to dielko, ktoré nemá ambíciu ísť do problematiky hlbšie. Proste Oswald bol komunistický fanatik a bol v tom sám. Kennedyho zabil pomätený jednotlivec. Ešte tomu niekto verí? ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Musím říct, že řemeslné zpracování nebylo zdaleka tak špatné, jak jsem před začátkem čekal. Tvůrci si parádně poradili s výběrem hereckého obsazení, kde si dali zvlášť záležet na podobnosti představitelů se skutečnými postavami, a na každé z chronicky známých scén ze skutečnosti (střelba, přivedení Oswalda před novináře ad.) je znát, že tvůrci záběry dlouho a důkladně studovali a dali si záležet, aby podoba mezi skutečnými záznamy a tímto zpracováním byla co nejbližší. Režijně je tedy Killing Kennedy relativně slušně zvládnutý. Co mi dělalo problém bylo vyrovnat se se scénářem a dějem, který se v mnohém dosti rapidně vymyká skutečnosti. Tvůrci vůbec nebrali v úvahu důkazy a svědectví, která v řadě věcí jsou už desítky let známá, a prakticky kompletně celý film natočili čistě jen podle oficiální teorie. Chvílemi mi až připadalo, že nejde o nic než propagandu americké vlády, která má za účel zabránit připomenutí konspiračních teorií při padesátiletém výročí a poukázat na to, "jak to ve skutečnosti bylo", aby se v tom nikdo nešťoural. Pravdou je, že to takhle už prokazatelně nebylo, takže jak mě filmařsky Killing Kennedy poměrně mile překvapil, tak mě velice hrubě zklamal dějově a naprosto neoriginálním a nekreativním postavením. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem měl problém s castingem. Ti herci prostě nesedli. Neříkám, že hrají špatně, na televizi je to dobré, i když mnohdy je to jen na efekt, aby se vyvolaly ty správné emoce. Ne postupně, ale hned v té jedné scéně. Je to přece jen docela prvoplánové, na druhou stranu se film drží podložené verze a známých skutečností. V závěru pak stále více používá archivní záběry, vzhledem k tomu, že je to televizní produkce, krvavé scény nečekejte. Na průměr to stačí, pokud se televizní tvorby týká, tak určitě. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný přesto technicky vzato ne úplně špatný televizní snímek založený na jakémsi pokusu o paralelní dílčí portrét prezidenta Kennedy a jeho vraha Lee H. Oswalda. Zejména o Oswaldovi se zde člověk dozví pár zajímavých věci (např. o jeho emigraci do Sovětského svazu a o tom, že měl ruskou manželku). Pokud jde o samotný akt Kennedyho vraždu, je to rozhodně (v porovnání s JFK) jiný příběh držící se oficiální verze o osamělém střelci. Co úplně nevím, jsou ty záběry naznačující, že byl Oswald schizofrenik. Možná se to nabízí, přesto mi to nesedělo, když film zároveň film ukazuje Oswaldův příklon ke komunismu. Nemusí být každý komunista (a vrah) blázen... ()

zahadum odpad!

všechny recenze uživatele

..dobre dobre stále tie isté konšpiračné rozprávočky pre tupé ovečky( zdravím majky19 ) ale ja sa pýtam znovu a znovu ...KURVA KTO ZABIL JFK A NA ČÍ PRÍKAZ ? ? ? ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Televizní zpracování oficiální verze atentátu na J.F. Kennedyho. Dá se brát jako takový ten zjednodušený výtah z knihy, který mají rádi zejména studenti před maturitou, nebo jako chudší protiváha k JFK. Jako takový slouží tenhle film dobře a udivuje snad jen zdařilým castingem, který je zdůrazněn pod závěrečnými titulky srovnáváním dobových a filmových záběru jednotlivých protagonistů. Větší ambice si snad ani tvůrci nekladli .... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Prapodivný maglajs, který vypadal spíš jak dokument a nedal mi nic krom pocitu, že Oswald byl totální magor. Já nevím, tohle téma mě až tak nebere, nemám to nastudované dopodrobna, tak nevím, kolik zde uvedeného je vlastně pravdivého. Moc toho asi nebude. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje velmi nízké hodnocení tohoto televizního filmu. Myslím si, že to rozhodně nebylo vůbec špatné a že tento snímek je důstojným připomenutím událostí, které vedly k vraždě amerického prezidenta Johna Fitzeralda Kennedyho. Herecké obsazení bylo velmi dobré, jak prezidentský manželský pár (Rob Lowe a Ginnifer Goodwin), tak i představitel Lee Oswalda (Will Rothhaar), jako by z oka vypadli skutečným historickým osobnostem. Snímek i velmi dobře zachycuje skutečnost, kam až může vést přehnaný politický fanatismus a jakou nenávist dokáže v obyčejných lidech vzbudit. Jediné, co mě docela na celé této smutné události překvapuje, je skutečnost, jak k něčemu takovému vůbec mohlo dojít. Když jede nejmocnější muž světa na nějaké setkání, na nějaký mítink, tak probíhají několikatýdenní až několikaměsíční přípravy, v pohotovosti jsou tisíce příslušníků ozbrojených složek a jiných orgánů, tak jak je možné, že nedokážou zajistit budovy, ze kterých by atentátníci mohli na svou kořist zaútočit.... V každém případě mě se tento snímek velmi líbil, věrně zachytil události, které se v letech 1959-1963 nejen ve Spojených státech odehrály, a proto si myslím, že 80% si tento TV film bezesporu zaslouží. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě snůškou faktů. Nemá ani čas ani možnost si diváka získat neboť děj rychle přeskakuje z jedné scény do druhé a pokaždé vlastně zobrazuje jen holá fakta. I postavy říkají přesně totéž, co říkaly jejich předobrazy. Viděl jsem totiž několik dokumentů o smrti prezidenta a nyní sleduji i Dynastii Kennedyů. Navíc film vychází z oficiálního faktu. Totiž, že prezidenta zastřelil Leem Harvey Oswald. On sice byl oficiálně zatčen, ale nikdy nemohl proběhnout soud, protože byl předtím zavražděn a nikdy ani nebyl odsouzen. Mnoho lidí má pochybnosti. A že to není až tak snadné, označit ho za vraha, o tom svědčí i fakt, že ve slavném filmu Armagedon si jedna postava jako podmínku odletu k záchranné misi dala odpověď na otázku: Kdo zabil Kennedyho. Film Vražda prezidenta Kennedyho působí v podstatě jako hraný dokument. Rychlé scéna prezidenta flirtujícího se sekretářkami či v bazéně a divák má získat povědomí o prezidentovi sukničkáři. A v podobném duchu to funguje se vším. Mnohé dokumenty jsou tak mnohem lepší než tenhle film o kterém marně přemýšlím, co chtěl vlastně říci. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivě obsazené zmapování oficiální verze atentátu. Neříkám, že tu je nějaká konspirace nebo ne, tohle období mě nezajímá na tolik abych se o to zajímal do dostatečné hloubky. Obecně jsem spíše proti konspiračním teoriím, i když uznávám, že občas objeví zajímavý argument. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné zpracování oficiální verze případu. To jsem dřív nevěděl, že Oswald a JFK měli oba pohřeb v ten samý den. Vadil mi jen ten přeslazený vztah Kennedyho a Jackie. TV produkce velice slušná.. kdyby takhle u nás vypadaly top kinofilmy, tak bych se vůbec nezlobil. Ovšem tady v té oficiální verzi krásně vystouply ty hlavní ideologické problémy oficiální verze - proč by se někdo jako Oswald, sympatizant Kuby, Castra a komunismu, snažil odstranit Kennedyho, který byl v zahraniční politice hodně konzervativní a opatrný, který byl odpůrce zbrojení, který si za invazi na Kubu nasypal popel na hlavu a řekl nikdy více, který Kubánskou krizi vyřešil dohodou s Chruščevem, přestože tlaky od generálů na vojenskou akci byly velké.. když za Kennedym v řadě čekali daleko horší zvířata, kteří politiku eskalovali až k válce ve Vietnamu. Je možné, že to tehdy nešlo tak do důsledku domyslet, ale z dnešního pohledu to prostě moc nesedí. ()

Expozituror

všechny recenze uživatele

Případné diváky bych jen upozornil, aby si zjistili něco o Billym O'Reilly - jedním z autorů předlohy. Myslím, že pár klipů na youtube s tímto zjevem Vám dá víc než tato propaganda. ()

meda2016

všechny recenze uživatele

Představitelé byli vybraní podle představy diváka. Kennedyová hezká (proti kostnaté skutečnosti), ruska prsatá, prezident sympaťák a mafián obtloustlý. Policajti s drilem nešikovné nepřipravenosti. Už jste si udělali představu podle zveřejněných informací?.. Tak tady máte ještě pohádku, jak to vše začalo. Dohromady takové opáčko. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Zajímavě podané záběry vč. dobových záběrů položené hranou částí.... Stejně je jasné, že Oswald nemohl střílet sám a navíc byl odstraněn hned bez soudu, aniž by mohl mluvit.... V dokumentu je jasné, že na JFK mělo pifku více lidí a stran.... Spiknutí je jasné a doložené... Možná se někdy dozvíme pravdu, ale kdoví...Mimochodem není vůbec důležité kdo střílel, ale proč a kdo to.... ()

Scott67 odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk by spíš čekal, že se po těch letech konečně dozví pravdu o tom, jak to tenkrát bylo. Místo toho je mu ovšem servírován téměř hraný dokument, sestavený z faktů, které jsou nám servírovány celé ty dlouhé roky. Šaráda tedy pokračuje. Takže je zde Oswald, střelecký génius, který zvládne trefit třikrát pohybující se cíl opakovačkou Manlicher Carcano. Abychom tomu uvěřili, je zde scéna ze střelnice, kde to láduje do terče těsně za sebou, s důrazem právě na krátké mezery mezi výstřely. Kdo někdy střílel z podobné zbraně, myslí si své i po shlédnutí filmu. Otázka, která mi však nutně vrtá hlavou je, proč se po padesáti letech, místo odkrytí karet, točí film se zarputile servírovaným tvrzením o jednom střelci. Zvláště, když 28 let po atentátu vznikl vynikající Stoneův film JFK, který položil otázky v duchu toho, že se na ně jednou dozvíme odpovědi. Tak tady je máme: Nic, nic a zase jenom nic ! ()

Reklama

Reklama