Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (21)

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je prodchnutá tou skvělou tajemnou viktoriánskou atmosférou, rozehrává se tu plno věcí a tempo je možná trochu pomalejší, nicméně všechny rozjeté dějové linky jsou velmi zajímavé, postavy skvěle napsané i zahrané a nachází se tu docela dost scén, za které by se nemusel stydět žádný hororový film, obzvláště ty s posedlou Vanessou. Máme tu výkvět hororových literárních postav - Doriana Graye, Frankensteina a jeho výtvor, Minu Harkerovou, Van Helsinga a možná přijde i vlkodlak. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svěží závan z viktoriánské Anglie s temnou příchutí protkanou hororovými postavami, o kterých lidé mohli číst v týdenních výtiscích stojící jednu 'penny'. Svůdně charismatická Vanessa Ives (Eva Green), zcestovalý elegán Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), tajemstvím zahalený Američan Ethan Chandler (Josh Hartnett), doktor Victor Frankenstein (Harry Treadaway) a jeho monstra (především Rory Kinnear coby John Clare) či Dorian Gray (Reeve Carney) a další se za tíživých melodií Abela Korzeniowského setkávají v příběhu o záchraně Miny. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po rokoch som sa dostal aj k tomuto ospevovanému seriálu a vlastne som dočkal zhruba to, čo som si aj myslel, že dostanem. Postmoderné kríženie všetkého možného, čo poznáme zo starých báchoriek, ale našťastie zasadené do starého sveta, kde to všetko má patričnú atmosféru a kúzlo. Sem tam cítiť, že to proste nie je veľkofilm, napríklad kulisy v divadle a jeho zákulisie mohli byť postavené vo väčšom merítku. Inak som maximálne spokojný s obsadením, Eva Green, Timothy Dalton aj Josh Hartnett totálne "rulez", zvyšok je viac menej zameniteľný, ale obstojný. Príbeh taktiež potešil, i keď asi sa z neho dalo vyťažiť viac. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Možno najväčšie seriálové sklamanie pre tento rok. Prvé dva diely ešte ušli a zmestili sa do nadpriemeru, no tie ďalšie... škoda reči. Paleta bubákov je tu pestrá, o tom žiadna, len čo z toho keď ten gulášový harmatanec spolu nefunguje a nebaví. A príbehovo? Vlastne nič čo by stálo za zmienku, celý dej sa točí len o hľadaní jednej žienky, zachraňovaní prostitútky a sem-tam dôjde aj na boj s príšerkami. Akčné scény však tiež nie sú nič extra, väčšina je utopená v tme. Jediné čo stojí za zmienku sú vynikajúce dobové reálie viktoriánskeho Anglicka. Veď nakoniec kvôli tomu som to začal aj pozerať. Vydržal som iba jednu sériu, do ďalších nepôjdem, pretože kvalita sa pri konci rapídne znižovala každým dielom. Radšej si nechcem predstaviť tie ďalšie časti. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak mám za sebou celou první sériii a musím říct, že to není zrovna upně jednoduchý pokoukáníčko. Za prvý je tam spousty postav, až se to zdá přeplácaný. Ale tím, že se skoro každý díl věnuje jiný postavě to ještě docela jde. Já na to koukám z jedinýho důvodu, což je Eva Green, jinak bych to stopnul po prvním dílů. Tady hraje dívčinu posedlou ďáblem, což je hodně přísný. Některý záběry jsou poměrně drsný. Zvažuju, jestli se mi chce do dalších dílů, když vím, že se tam pravděpodobně Evička ani nesvlíkne :o) ()

Galerie (392)

Reklama

Reklama