Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ethan se dozví šokující pravdu o Kaetenaym. Doktorka Sewardová zhypnotizuje Renfielda. Monstrum je postaveno před morální rozhodnutí, zatímco sir Malcolm, Ethan, Kaetenay, doktorka Sewardová a Catriona bojují za záchranu Vanessy. (HBO Europe)

Recenze (11)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle se tedy řiká finále jaké má být. Všechny příběhové linie se v podstatě uzavřeli, některé by se mohli zdát, že až moc rychle, ale mě takové konce bohatě stačili, protože tím uvolnili místo, hlavní dějové lince s Vanessou a Draculou, která byla famózní. Draculovské finále opravdu nemělo chybu, bylo to atmosférické, krvavé, deprimující a akční s pro mě opravdu nečekaným koncem. Souboj s armádou upírů a i se samotným Draculou, proti kterému byli všichni naprosto bezbraní byl opravdu famózní. Deprimující konec byl už jen takovou třešničkou na dortu. Famózní seriál s úžasnou atmosférou si opravdu nemohl přát lepší ukončení, klobouk dolů, tohle se prostě povedlo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr sezóny i celého seriálu byl pro mě těžkým zklamáním. Vůbec nemusím šťastné konce, takže v tom problém nebyl, spíš mi vadilo, že některé momenty postrádaly logiku. Proč Dracula všechny nezabil, když o něm kromě malé skupiny lidí nikdo neví a upíři přece milují anonymitu (z pochopitelných důvodů)? Proč je milovaný syn pohřben do vody, a kde byla v té chvíli jeho matka? Taky mi vadilo, jak se tvůrci po celou dobu věnovali i nudným detailům ze životů jednotlivých postav a závěr vyloženě odflákli. Hodnotil bych stejně jako Loki_Six, ale přidal jsem hvězdičku za dlouhodobou spokojenost. ()

Reklama

Veronique.Ti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdo může namítat, že některé postavy neměly ukončený příběh a finále bylo "odfláklé". S tím ale absolutně nesouhlasím. Pro mě to byl důstojný, dech beroucí a zraňující konec tohoto skvostu. Doufám, že alespoň tato série dostane tu nějakou cenu za herecké výkony, protože to co předvedli Eva Green, Billie Piper a Rory Kinnear (ano, vím, že Rory jednu cenu za tento seriál má, ale stejně) bylo něco neuvěřitelného. Po Penny Dreadful se mi bude hodně stýskat. Doufám, že John Logan ještě nějaký ten seriál vytvoří. :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som rád, že si tvorcovia na finále dali skutočne záležať a nebáli sa ísť temnejším, smutnejším smerom, čo bolo ale iba logickým dôsledkom priebehu všetkých troch sérií. Elegantne sa im podarilo uzavrieť ako dej tretej série, tak aj celého seriálu bez toho, aby mal divák pocit, že zostali nejaké zásadné otázky nezodpovedané. A možno si aj citlivejšie duše na konci poplačú. Muchy by sa samozrejme našli, ale načo ich tu zbytočne hľadať, že... krýs je tu až až... ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emocionálna smršť sa prehnala skrz ulice Londýna, melanchólia zasiahla srdce našich milovaných postáv. Vskutku dojímavé sledovať tento pomalý bolestivý koniec, tieto ozveny smútku a prázdnoty, ktoré za sebou chudinka Vanessa zanechala. Bolo mi do plaču, len čo som spatril Vanessu tam stáť, obklopenú žiarou sviečok, s tými jej havraními vlasmi a bielou pleťou. Takáto pomalá smrť ma neskutočne položila na kolena, i rozlúčka Ethana s Vannesou bola ako dýka do chrbta, mimoriadne pohnutlivá a emočne vyčerpávajúca. Slzy Van sa odzrkadlili aj na mojej tvári, jej život nebol vôbec ľahký a v istom zmysle išlo pre ňu o akési oslobodenie od večného bremena a utrpenia. A keď som už u tej večnosti, tak táto epizóda má v svojej podstate dosť alegorický význam, ktorý hovorí o nesmrteľnosti ako kliatbe. O večnosti bez vášne a o stratenej vášní, ktorá sa zmení v tragédiu. "There cannot be a happy end, for claw will slash and tooth will rend." ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama