Reklama

Reklama

Gerontofilie

(festivalový název)
  • Kanada Gerontophilia (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohledný osmnáctiletý mladík Lake skrývá, že ho přitahují postarší muži. Když mu matka sežene brigádu v domově důchodců, zjistí, že pacienti tam jsou zklidňováni psychotropními drogami. Lake se spřátelí s okouzlujícím staříkem panem Peabodym a tajně mu vysadí medikaci a nakonec mu i pomůže uprchnout. Společně se vydávají na road trip a jejich přátelství se vyvine v něco hlubšího. Snímek kanadského provokatéra Bruce La Bruce přináší neobvyklý příběh, z kterého čiší romantické melodrama, humor a nelíčená vřelost. Film je díky krásným hereckým výkonům, chytlavým elektro-popovým písničkám a atmosféricky pomalým záběrům velmi příjemný, avšak zároveň polemizuje se společenskými tabu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V protikladu k pedofilii, která je trestná, protože předpokládá, že jeden partner je nezletilý, u gerontofilie se to nepředpokládá, i když se to stává. Navíc je u gerontofilie touha po těle, snadno zaměnitelná s touhou po majetku, které toto tělo vlastní. (Nedávno bylo v Německu příbuznými zesnulého manžela podáno trestní oznámení na manželku, která byla o 70 let mladší.) Bruce LaBruce ve svém výzkumném programu tentokrát natočil film, který se zabývá mužskou homosexualitou mezi juvenilem a gerontem, jiné možnosti gerontofilie nezvažuje. Nejspíš proto, že láska chlapečků ke stařenkám a holčiček ke staříčkům, je běžná a na programu dne - a od toho je tady "Blesk" ("Hapka se pochlubil milenkou 19 let. Je o 48 let mladší než on!" - pak už to mělo rychlý konec) a další celebritní časopisy, které podají zaručené informace. Pozn.: Zvláštní a obtížně pochopitelné byly výlevy žárlivosti, o to víc, že byly zaměřeny na geronta. La Bruce chtěl tím asi říct, že se jedná o plnohodnotný sexuální vztah. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Na rozdíl od těch co film kritizují, nemám vůbec ten pocit, že hlavně těží z minoritní sexuální orientace. Děj mi přijde docela přirozený a lidský pohled na život stárnoucích seniorů přidává na smyslnosti, a tím jinak průměrnému melodramatu na zajímavosti. Myslím, že si zaslouží pozornost zvídavých diváků, kteří mají rádi nezávislejší snímky s netradičním tématy. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kristove rany!!! To bola neskutočná humusáreň! A to v podstate ide iba o romantickú tragikomédiu, plnú atmosféry nezávislého filmu. Od hudby cez hercov až po obraz je to čistý independent movie až na to, že tam nešlo o lásku dvoch ľudí rovnakej kohorty. Ľudia trpiaci týmto fetišom (gerontofília) sa na to budú pozerať rozčarovane ako ženské, keď sledujú Titanic (klišé prirovnanie ale chápete čo tým chcem povedať). Ja som si to však, popri neagresívnych milostných scénkach, musel zastavovať. Sledoval som to vo vlaku a neustále som sa okolo seba obzeral, či mi niekto nevidí do notebooku, neviem čo by si o mne pomysleli. Mladý ambiciózny chlapec, ktorý má veľmi peknú frajerku, brigáduje ako plavčík v uzatvorenom bazéne. Raz sa mu stane, že zbadá starého deduška ako SA nehybne vznáša nad vodou. Vytiahne ho a podá mu prvú pomoc. Resuscitácia sa zadarí ale on popri tom dostane erekciu. Na toho starého muža sa mu normálne postavil a okolo samozrejme kopa ľudí, hanba. Už sa tam nikdy nevrátil. Jeho matka, ktorá pracuje v domove dôchodcov mu na šťastie vybaví miesto sociálneho pracovníka. Zo starými ľuďmi začne mať veľmi blízky vzťah a z jedným sa aj vyspí. Normálne som sa to hanbil pozerať. Jedného 80 ročného černocha, do ktorého sa zamiluje, proste vyzlečie a maľuje si ho a vy sa pozeráte na nahého dôchodcu. A keď ho dokreslil, tak sa naňho vyhonil. Miestami to nieje vyslovene explicitné ale je to over the top môjho filmového umeleckého vnímania. Som za každú kontroverznosť v kinematografii, ale čo je veľa to je málo. Starý černoch a chlapec sa nesmierne milujú. Černochov sen je, že ešte raz v živote by chcel vidieť more. Tak ho chlapec unesie a spolu sa vydajú na medové týždne presne ako pár. Spolu obedujú spolu spia atď. Neuveriteľné ale po čase začne chlapec na starkého žiarliť, pretože je ku každému milý ako väčšina starčekov ktorý nie sú "bručouni" až to vyvrcholí bitkou v gay klube. Ako ja neznášam tie podniky, fuj. Miestami sa na to fakt nedalo pozerať, ako si rozdávali bozky, dotyky a podobné veci... No fúj, ale je to skvelo nakrútené, na to nemôžem povedať ani mäkké Ň. Palec hore za nápad, ale to musela byť aká zvrátená palica? ()

kloaf 

všechny recenze uživatele

Pokud dokážete sledovat a naslouchat bez předsudků, dokážete nahlédnout do nitra hrdinů. Touha po revolucionářství u dívky, která se k tomu možná nikdy neodhodlá.. Nesplněný sen? Světec, který je větším revolucionářem, nežli dívka. A onen stařec, který není jen obyčejným vrásčitým a bezduchým klientem v domově důchodců - naopak. Herci jako by přesně zapadli do svých rolí a vy jste tak měli možnost pochopit jejich příběh. Je zde rozhodně několik společensky tabuizovaných témat včetně hledání erotické krásy ve stáří, homosexuality anebo příliš velkého věkového rozdílu. Nelze opomenout, že se jedná o subjektivní dojmy... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Na začátku ho zaujal ten rozkládající se holub. Toho bohužel neobšťastnil. V opačným případě bych si kromě gerontofilie mohl odškrtnout i zoonekrofílii a můj seznam sexuálních úchylek prozkoumaných prostřednictvím filmu by narostl o to víc. I tak ale bylo to téma výživný. Oceňuji herecké výkony obou hlavních představitelů, oba byli vynikající. O to lepší, že v tomhle filmu bych konkrétně já rozhodně hrát nechtěl. Podané to ale bylo excelentně. Bez špetky patosu nebo falše. A dědek, jestli neumřel, je jistě dvacetiletými homosexuály obletován dodnes. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama