Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když policejní detektiv z Baton Rouge, Bud Carter (Dafoe), zatkne nájemného vraha Jesse Weilanda (Dillon), přesvědčí ho, aby se stal informátorem a donášel na nejmocnější zločinecký gang celého jihu. Podsvětí ale odhalí Weilandovu pravou totožnost a nařídí Carterovu smrt. Oba musí spojit své síly, aby gang rozprášili a dostali za mříže nejvyššího šéfa (Berenger), který má vše na svědomí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (115)

POMO 

všechny recenze uživatele

Priemerná krimi bez autorského rukopisu. Televízne pôsobiaca, recyklujúca 100x videné. Dynamika rozprávania prítomná, ale postavám chýbajú ostrejšie rysy. Na jedno pozretie vystačí, hlavne vďaka Dafoemu, ktorý je vo svojej roli najpresvedčivejší. Dillon si je spočiatku neistý, z čoho sa vyklube možný zámer nedávať najavo emócie a neodkrývať povahu postavy. Berenger ako najvyšší mafiansky boss diskutabilný. Viacej vo mne evokoval prepitého strejdu z domova dôchodcov, než strach vzbudzujúceho zlosyna. Do telky pre diváka, ktorý si rád chrochtá pri starých časoch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se to stane, že herci představí naprosto luxusní herecké výkony ve filmu tak obyčejném jako je párek v rohlíku od stánkaře, který mění rohlíky dvakrát do týdne. A je to škoda, protože Willem Dafoe, Tom Berenger a Matt Dillon se tady těmi americkými vidláky vysloveně staly a byla radost na ně koukat. Bohužel ani ti nezachránili nudu, průměrnost a obyčejnost všeho ostatního. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Navzdory rutinní stavbě příběhu a nepřekvapivým zvratům si tenhle celovečerní debut celkem nenápadného režiséra nese známky nezpochybnitelné kvality - zejména obsazení (Matt Dillon, Willem Dafoe) a atmosféra Louisiany 80. let minulého století s oním nezaměnitelným géniem loci amerického jihu dávají filmu tu správnou příchuť. Retro akční thriller, v němž se hrdinové nedělí podle příslušnosti k té které straně zákona, ale podle toho, zda mají či nemají ,,koule". Nostalgické připomenutí starých dobrých patriarchálních časů, v nichž mužné hrdiny nemohli hrát herci jako Tom Cruise či Matt Damon. Smutnou okolností je, že film se natáčel v Louisianě, a když byl ve fázi post-produkce, režisér Chris Brinker náhle zemřel. Debut a zároveň též derniéra krátké režijní kariéry Chrise Brinkera...velká škoda... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁŠ JEN MĚ. TVÁ RODINA MÁ JEN MĚ. MŮŽU ZAŘÍDIT, ABY BYLI V BEZPEČÍ A TY BYS DĚLAL PRO MĚ…“ /// Příběh, kterej si pohrává s jakousi skutečností, se vodehrává v 80tejch letech, ve kterejch neskejsnul jen vyprávěním, nýbrž i filmařinou. Vono se totiž vypráví a vypráví (chápu, že jako musej něco říct, ale …), takže ta první hoďka je na ,,tečku“ nebo na spánek. Pak (nejen) benga zjistěj (předpokládám, že režisér to věděl), že banda sráčů, na kterou tady půlku filmu kujou pikle, je drsnější než jsme čekali, začnou bejt federálně v prdeli a konečně to začíná bejt zajímavý. Vezmou pušky, takže akci voceněj fandové westernovejch přestřelek a taky příznivci Matta Dillona, páč jedině jeho Jesse Weiland má tak nějak herecky co říct a vytáhnou film z průseru do průměru. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když jsou policajti za idioty. 2.) Páč mrtvej nácek, dobrej nácek. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Yep .., tohle je fajn. Na zimní odpoledne coby oddychovka jako dělaný (a že jich ještě bude ..). Jako kriminálka to šlape dobře, postavy jsou hodně fajn, Dafoe mi zcela výjimečně nevadil a držel sem mu palce, stejně jako jeho "parťákovi" anti-hrdinovi ... Tyhle "retro-gangsterky" fakt můžu ... Vše vypadá jak z mých oblíbených 70. let a taky to tak funguje ... Co film ovšem sráží až bolestivě jsou akční přestřelky, kdy se film přepne do jakéhosi "TV módu" a my sledujeme "Komisaře Rexe + To je Vražda Nachcala" ... Prostě kamera, choreografire, efekty děs ... Evidentně nízkej rozpočet, přitom herci jsou vyniající ... Hlavně samozřejmě Bill Duke ... :)) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Hloupá FBI, chytrý detektiv, vrah na straně práva a zlí gangsteři - to vše mi již proběhlo před očima několikrát. Prohnilá země v tomto ohledu přináší jediný svěží okamžik a to dva kníráče, kteří by svého času byli ozdobou nejednoho východoněmeckého porna. Jinak je to jen jeden z nejprůměrnějších nikoho neurážejících průměrů, který zaujme slibným obsazením a celkem svižným dějem, ale skutečně jsem v něm nenašel nic, kvůli čemu bych si pro něj měl rezervovat místo ve své stále se scvrkávající paměti. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Někdy sám nevím, co to vlastně sleduju. Špičkový trihel nebo nějaký špatný vtip. A zde se ti to tak mísí, že bych se snad i přiklonil k tomu, že jde jen o vtip. Příběh je podle skutečné události a pozor, teď přijde vtip číslo jedna; hned na začátku nám řeknou, jak to dopadne. Vtip číslo dvě; komik Matt Dillon v roli úplně nejvíc nejdrsnějšího Luissianského killera. Vtip číslo tři; hliněného holuba trefí tento killer v letu pistolí bez míření, o pět minut později nejen že netrefí pouštního negra za bagrem, ale netrefí ani ten, kurva, bagr. Vtip číslo čtyři až jedenáct; zbytek je neakční nezábavná televizní střílečka a lá Dempsey a Makepeacová a sotva uvěřitelná story o nápravě nácka, a s policejním hepáčem, jakej svět ještě neviděl. Zachraňuje to snad jen Daniel Defoe se svým retro policajtem Carterem, kterého nakonec ani nesejmuli. Hmmm. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris Brinker si kdysi zahrál v průměrné kriminálce Pokrevní bratři, ve které se ze známějších ksichtů představil Willem Dafoe. Pak tu a tam něco produkoval, vybral si látku pro svou režii. A loni ve dvaačtyřiceti letech zemřel. Pro svůj jediný režisérský zářez znovu oslovil Dafoea a vyšel nám z toho skrz naskrz průměrný thriller s odfláknutým příběhem, kterému silně schází punc nevyhnutelné osudovosti: jako by tvůrci filmu jen naplňovali zadání. Vznáší se nad ním opar zbytečnosti a podezření, že asi dlouho a hluboko ležel kdesi v zaprášené polici. Zůstane nám tak přehledné odvyprávění klišovitého příběhu, jehož tvůrci museli hned po první projekci dobře vědět, že zaútočit na osvědčený thrillerový žánr vyžaduje mnohem zkušenějšího scenáristu. Tady máme jen tradiční koncept, založený na „samozřejmých“ sympatiích k hrdinům, kteří stojí na hraně zákona, nebo už ji dávno překročili. Slabé tři hvězdy!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Něco mezi gangsterkou a druhořadým akčňákem. Mizerně natočeno, bez napětí a rutinérsky. Aspoň celkem kvalitní herci tu lecos zachrání. Jinak mě to neoslovilo.30% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento film v sebe skĺbil všetko, čo sme už tisíckrát videli inde a často krát oveľa lepšie. Matt Dillon síce hrá jednu zo svojich najlepších postáv, ale stále mi to prišlo nevyužité a trochu odfláknuté. W. Dafoe herecky nikdy nesklame, hrá o dušu, ale režisér to celé pojal dosť vlažne. Akčné scény sú iba rutina, bez nejakej adrenalínovej scény a príbeh je dosť predvídateľný bez výraznejšieho prekvapenia či zvratu v príbehu. Je to škoda, potenciál tu bol a celý čas som si vravel, že teraz niečo príde a film v mojich očiach poskočí na štyri hviezdy, ale nestalo sa. Priemer, ale pozrieť sa oplatí. 60%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE ARE FEDERALLY FUCKED BECAUSE FEDERAL FUCKED UP." ------------ Názov filmu odpovedá skutočnosti (ten slovenský zase stojí za starú belu). 80s, Louisiana, True Detective, močiare, telá, drogy, zbrane, smrť, vypatlané hlavy, muscle káry a náckovia. Akčné scény sú nehorázne odporné, kdejaký nedôležitý televízny seriál s minimálnym rozpočtom ich má rovnaké, atmosféra juhu slabá, ale na okolnosti dostačujúca, otrepaná rozprávka o informátorovi, kde sa eventuálne niečo poserie, nemá čím zaujať, postavy sú ploché ako letisková dráha. Za pozitívnu zmienku stojí len obsadenie, ktoré začína a končí pri hlavnej dvojke Dillon – Dafoe, kde druhé D ide ako píla a prvé D mu spoľahlivo sekunduje. Chcel som ešte niečo doplniť k McDonoughovi, lebo ho cením a vždy si rád niečo s ním pozriem, ale kašlať. A tu to teraz ukončím, pretože je trištvrte na štyri ráno a chcem ísť robiť niečo iné. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo jen o chlup drsnější, mohl bych si na tom brousit paty...jenže co pak s tím? Takhle je to trochu nudné, každou chvíli musí člověk zaostřit, aby poznal, který kníráč tam zrovna imituje rašpli. Čekal jsem nějaké akční akce, ale moc jich nebylo, čekal jsem kultovní suché hlášky, ale nebyla žádná, takže jediné poučení z toho plyne: Kdo se spřáhne s fízly a začne práskat na kámoše, na tuty chcípne hnusnou smrtí ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akčné krimi o boji medzi gangom a políciou. Hneď na začiatku sa povedie polícií dostať za mreže nájomného vraha, ktorý sa dohodne s políciou, že im bude donášať a pomôže im dostať vodcu gangu. Herecké obsadenie celkom dobré, objaví sa aj celkom dobrá prestrelka. Skvelí, sympatickí hlavní hrdinovia a ich brilantné výkony. Výborný scenár, hlášky, dialógy postáv, akcie a napätie. Rozhodne ma tento film príjemne prekvapil a urobil mi obrovskú radosť. Snímka sa mi naozaj páčila a bolo to zatiaľ jedno z najlepších prekvapení toho roka. Pekná akčná oddychovka. Chris Brinker sa ukázal, ako dobrý režisér. Skoro retro krimi príbeh z Ameriky v časoch, kedy sa s tým policajti ani zločinci moc nes*ali. Willem Dafoe aj Matt Dillon podali dobrý výkon. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za Dafoea, druhá za Dillona. Nech sa Brinker (buď mu zem ľahká) akokoľvek snaží, pretláča do každého záberu čo najviac známych filmových i televíznych hercov, lepí na nich smiešne fúzy, 80.-tkové handry, alebo aspoň klobúky, ktoré boli z módy už začiatkom 20. storočia, autentická atmosféra dobovej Louisiany z toho okrem močiarnych záberov príliš nedýcha. "Štýl" a oldschool look je falošnejší než Mečiarov spev (a že sa miestami snaží neúspešne evokovať výborný Justified a záplavu podobných filmov a seriálov tiež nepomáha), a keď príde na akciu, začnú sa prejavovať všetky nedostatky kameramana a strihača, výsledkom čoho je dôsledná antidynamika pripomínajúca lacné béčkové televízne záležitosti z 90. rokov a filmy Stevena Seagala. A najmysterióznejšia vec na celom filme je jeho priradenie k mysterióznemu žánru. Škoda, mohlo to byť celkom dobré. 40% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Já už tomu opravdu přestávám rozumět.! Klasická, syrová, skvěle obsazená 80sátka. Kriminálka, která se z ničím nesere, předkládá příběh srozumitelně a zakládá si zejména na kvalitních hereckých výkonech. A ono to má mizerných 59% no to bych se posral. Docela by mě zajímalo proč má tenhle snímek tak mizerné hodnocení... Když tak nad tím přemýšlím, dokážu si odpovědět sám. V tomhle filmu totiž nehraje žádnej připitomělej neherec/model, jako je třeba Ch. Tatum, má to nulový efekty, nehrajou tam žádný přemoudřelý herečkomodelky, nejsou tam žádný připitomělý ftípky, nikdo tam netancuje street dance, není tam tlustá Godzila ani obrovský roboti ovládáný dvojicí retardů. Je to prostě obyčejná kvalitní kriminálka s dospělejma hercema, kteří vědí jak hrát. Jenže to se prostě dnes už nenosí..:-( Za mě 78% a jasné 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, napriek tomu, že si uvedomujem, o aký priemerný film ide. Problém je v réžii, ktorá občas pôsobí dojmom, že režisér si pomýlil áčkovú produkciu s flákom pre Seagala alebo JCVD. Na druhú stranu ale ide o fakt brutálnu drsňárnu a scenár sa s divákom určite nehrá v rukavičkách. Umrie tu kadekto, odstrieľajú sa tu prsty a postupne zisťujete, že tento príbeh nemôže mať happy end, aj keď to tak na prvý pohľad môže vyzerať. Samozrejme to tiahnu do vyššej ligy Dafoe a Dillonom, Berenger ako mafián číslo jedna je ultra nechutný, a oni sú aj dôvodom vyššieho hodnotenia. No Bad Country mi skrátka sadol. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy z drsného jihu mám hodně rád. Tenhle mezi ně však nezařadím. Je to hrozná blbost s ubohým příběhem, spoustou keců a nemastnými přestřelkami. Převážnou část stopáže jsem se extrémně nudil, takže i hodnocení bude extrémní. Herci jsou absolutně nezáživní a lze na nich obdivovat maximálně perfektní mustáže. Totálně amatérská práce z mého pohledu. ODPAD! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky za neobjavný film, ktorý mi vyšumí z hlavy do budúceho týždňa je viac, ako dosť. To je film, na ktorý pozerám, pozerám - a nič. Hľadať nejaký príbeh, nejaké herecké výkony, nejakú akciu, nejaké posolstvo je síce možné, ale načo vlastne? ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto filmu som mal pocit, že som ho už videl. Tento nedostatok možno pripísať viacerým chybám sprevádzajúcich tento film. Spomeniem napríklad scenár, ktorý ľahkovážne prezentoval ako uloviť zločinca na stranu zákona a jeho následná odplata, či vyziabnutá a ustráchaná akcia. Dosť nesymetricky pôsobilo niektoré zapojenie hudby do kľúčových momentov ako v prípade vykrádanie sejfu, keď celú činnosť sprevádzala hudba a tiež občasné prerušenie atmosféry vsunutím zbytočných záberov ako v prípade prenesenia sa z poza múrov vezenia do prírodnej krásy. Herci síce hrajú a čas plynie, ale zážitok z filmu neostáva takmer žiadny. 50% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to od začátku do konce, žádná nuda, napětí a akce. Dillon to zahrál perfektně, vše je parádně natočeno. Jen mě zas pobavilo na konci (jako v každém filmu) přesně jak skončí závěrečná přestřelka tak jsou zase v pozadí slyšet houkačky.. to je OPRAVDU v každým filmu tohle snad :D a opět nechápu hodnocení.. 59%?? Co jste kurva chtěli? ()

Reklama

Reklama