Reklama

Reklama

Mořské panny z ostrova Mako

(seriál)
  • Austrálie Mako Mermaids (více)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(68)

V pokračování H20 sledujeme Zaca, který se proměnil v mořského muže a ohrožuje tři mladé mořské panny z ostrova Mako. (Netflix)

Recenze (18)

metal.storm odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto ma dostalo na kolená. Ten chlapec s tou ligotavou plutvou bol TOP a tie slečny ma budú chodiť v noci strašiť. Videla som veľa častí z pôvodného seriálu a určite nebol tak stupidný ako toto jeho údajné pokračovanie. Myslím že pri tomto ma potešilo že po mojom hodnotení kleslo číslo o percento a z modrej sa stala šedá. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

H2O Part Two. S presvedčením, že staré trio pohotovo nahradí trio nové, značne podobné a s presvedčením, že nový kontext príbehu a morský pán - herec s tajuplným menom Chai Romruen - prinesú novú vlnu popularity okolo vyčerpaného námetu sa na druhej strane sveta pustili do seriálu Mako Mermaids. Ono to má svoje kvality - odtiaľ tá jedna hviezdička - lenže tie sú prekryté značnou povrchnosťou a prapodivným scenárom v rámci ktorého jednotlivé postavy kolísajú od dielu k dielu v škále od nenávisti k láske. Okrem toho som nadobudol pocit, že Lucy Fry, zrejme zamýšľaná ako hlavná postava, je v tieni Nixie v podaní Ivy Latimer. Ostatné postavy sú najmä vinou nevýrazného scenára nedotiahnuté. A hoci je vidno snaha o zatraktívnenie známeho námetu, nedá sa povedať, že by Mako Mermaids boli lepšie než originálne H2O. Skôr naopak. ()

Twixy 

všechny recenze uživatele

Na to, abyste poznali, že je jedná o spin-off seriálu H2O: Stačí přidat vodu, nemusíte být žádný detektiv. I přesto, že seriál se od svého předchůdce poučil a pár věcí vylepšil, jeho šance dostat se z kategorie teen seriálových braků se stále blíží nule. Děj je mnohem zajímavější. V první serii tu máme tři "ostřílenější" mořské panny: vůdčí Lylu, sarkastickou Nixie a naivní Sirénu, které se snaží zabránit suchozemci Zakovi, (nedopatřením proměněn v mořského panice) aby získal trojzubec a zmocnil se kouzelného ostrova Mako. Efekty se výrazně nezměnily. Jelikož mají dívky se svými schopnostmi větší zkušenosti než jejich lidské předchůdkyně z H2O, mohou jich používat mnohem více a děj je také o něco dynamičtější, ovšem dialogy jsou pořád naprostá katastrofa. Prázdné univerzální promluvy a robotické fráze si postavy vyměňují jako horkou bramboru. Zdá se, jako by si seriál ani po návratu nedokázal vybrat cílovou skupinu. Seriál asi nemá záměr působit nějak edukativně, ale je jasné, že cílová skupina (hádám tak 10 let) se bude s postavami a jejich činy identifikovat, což mě celkem děsí. Postavy se totiž nenávidí, aby se pak zase mohly další epizodu usmířit, což by bylo v pořádku, kdyby k tomu měly pádné důvody, které ale jaksi scházejí. Romantické young adult prvky tak pozvolně přechazení v infantiní neurčito. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

komunita mořských panen dostane mentální breakdown, když se jeden muž omylem stane [maskulinní alternativou mořské panny] a naruší safe space ikonické třpytivé jeskyně. tři obviněné ryboholky jsou vyloučeny z komunity a středoškolní drama je na světě. tenhle sequel k H2O selhal už jen z toho důvodu, že se adekvátně nejmenuje H2O2 - stejně jako peroxid vodíku vám totiž vybělí mozek. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (5)

  • Lucy Fry si zde zahrála mořskou panu Lyli, kterou ztvárnila také v poslední řadě H2O: Stačí přidat vodu (od r. 2006). V seriálu se objevila také Cariba Heine, která hraje samu sebe z již zmiňovaného seriálu H20: Stačí přidat vodu. (BLANIK.)

Reklama

Reklama