Reklama

Reklama

Velkolepá parodie na neméně velkolepé televizní série minulých dekád nabízí přehnaně dramatický příběh ropného magnáta Jonase Morehouse (Tim Robbins) a zakázané lásky mezi jeho dcerou Cynthiou (Kristen Wiig) a nevlastním synem Devonem (Tobey Maguire). Kdo bude brečet více kýčovitě, kdo bude pronášet patetické proslovy, kdo se pustí do srdcervoucích gest a kdo vypije více červeného vína? Odpovědi naleznete v komediální minisérii televizní stanice IFC The Spoils of Babylon. Anebo také ne. (Brousitch)

(více)

Recenze (8)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlé retro-komediální dobrodružství plné šílených scének, hlášek a gagů, jemuž kraluje plejáda zvučných hereckých jmen. Šílenost v tom nejlepším slova smyslu. A to jsem teprve u pilotu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V prvom rade je to veľká zábavka pre hercov. Musela to byť strašná sranda hrať v tom, totižto každý kolosálne ale fakt kolosálne prehráva. Samotný humor je veľmi absurdný a vtipný je iba miestami, no nápad sparodovať tak literárne opusy z 30-70 rokov 20. storočia, ako aj soap opery ako Dallas a jeho následné prevedenie stačí na solídnu zábavu. Dobré k jedlu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Jestli to má být parodie, tak mi vtipná nepřijde. Stejně tak mě neoslovilo provedení – ten Krakonoš na začátku, plastový autíčka... Další díly nemám zapotřebí. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Tak trochu parodie pro natvrdlý. Na každej jednotlivej úsek vtipu je kladen takovej důraz, že jednoduše nepřipadá v úvahu, aby si ho někdo nevšiml. A takhle by to snad u podobných záležitostí chodit nemělo. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech záměrně přeexponovaná záležitost vezoucí se na podobné vlně jako britské Garth Marenghi’s Darkplace a australské Danger 5, přičemž americké The Spoils of Babylon má na rozdíl od nich zde i na IMDb pro mě nepochopitelně výrazně nižší hodnocení. Přitom nabízí snad všechno, co připravený divák od podobné podívané očekává (a v tom bude zřejmě zakopaný pes, jelikož spousta diváků asi netušila, co od toho očekávat): pulpový příběh, teatrálně přehrávající herce a neokázalé triky. Rozdíl oproti výše uvedeným seriálům je ten, že tady se objevuje spousta známých hollywoodských jmen, sice ne první liga, ale sebranka dostatečně známá na to, aby k obrazovkám přilákala různorodou skupinku diváků. Z nich pak spousta odchází zklamaná; někteří možná proto, že je jednoduše nebaví zvolená forma a styl humoru, jiní z toho důvodu, že nedostali „seriózní“ červenou knihovnu na pozadí těžkých časů dvacátého století. Trochu mě mrzí, že měl seriál nejspíš štědřejší rozpočet, než bývá u podobných záležitostí zvykem (už ti herci asi nehráli za jídlo a nocleh), takže má například místy poměrně kvalitní výpravu a kostýmy. To by sice obvykle znamenalo jednoznačně klad, ale u The Spoils of Babylon mi takový přístup moc neseděl, tím spíš že se zde následně poměrně často objevují geniální scény s nevěrohodnými miniaturami domů a částí měst, autíčky a ponorkami tahanými na viditelném provázku nebo zadní projekcí v nízkém rozlišení. Já chci víc papundeklu a laciných modelů! Jinak ale spokojenost a jen houšť s podobnými projekty. P.S. Velké plus patří také vypravěči v podání „autora“ a jeho úvodním a závěrečným průpovídkám. ()

Brousitch 

všechny recenze uživatele

Spousta "wigs" a jedna "Wiig" bohužel neznačí spoustu zábavy. Vlastně nevím, jestli je vůbec účelem tohohle seriálu bavit, nebo má divák po jeho vzoru jen dramaticky a údivem žasnout nad tím, jak mají tvůrci nakoukány minisérie a jak dokáží s přehledem mrhat hereckým potenciálem voskových figurín, červeným vínem a diorámaty. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Pilot: Bohužiaľ absolútne neupútal, neprišlo mi to vôbec vtipné a ani prevedenie mi nesadlo. Škoda toho, pretože to má zaujímavé obsadenie. ()

Reklama

Reklama