Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (4)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Vážny, smutný, drsný, fakt sa mi páčil v okamihu, keď začal nemilosrdne strieľať všetkých okolo, aby zachránil dcéru, teda myslela som si to. Ale následný dej, nedej mi v tom urobil totálny chaos, naozaj v tomto okamihu neviem ako film skončil, neviem čo boli predstavy a čo skutočnosť, zachránil ju, nezachránil, zdalo sa mu to, alebo zblbol ako jeho žena a všetko si predstavoval? Toto je obrovský problém tohto filmu, divák nevie čo je realita a čo nie, pokiaľ sa týka hlavného hrdinu... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Celkom odvážna snímka na indošské pomery. Miestami dokonca hypnotická a halucinačná. Pre jej priaznvú dlžku dokonca neobsahuje takmer žiaden z typických bolywoodských nehereckých výtrtov, čo mňa osobne potešilo najviac. Kvalitná ponurá atmosféra filmu sa nesie celý čas v mysterioznom duchu a drží tak diváka v napätí a v istom nekľude, čo mi veľmi imponovalo. No a koniec...ten je dosť zaujímavý. ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Film o nechutné a zcela určitě nejen indické tradici, ve které se unášejí malé holčičky, sloužící poté jako prostitutky. Je to dobrý a nikdy nevysychající zdroj příjmů a utrpení, za které nesou vinu ti, kteří se na tom podílejí, ale hlavně ti, kteří toho využívají. Kdyby nebyla poptávka, nebyla by ani nabídka. To se ve filmu stalo i hlavnímu hrdinovi, policejnímu inspektorovi, kterému to pochopitelně zničilo život. A to nejen jemu, ale i jeho ženě, jenž se po této události psychicky zhroutila a stále si myslí, že je dcera s nimi. Film je opravdu velmi zajímavě udělaný, ta znepokojivá atmosféra zoufalství a beznaděje se táhne celým příběhem. V tomto ohledu je to skutečně silné. Naopak velkou a podstatnou slabinou je děj, protože on tam vlastně žádný není. Většina filmu jsou představy hlavního hrdiny a jeho snaha se vnitřně vyrovnat se ztrátou dcery. Stále se zoufale snaží zachránit nejen ji, ale všechny děti, které potkal stejný osud. Často pronásleduje stín muže, který má asi znázorňovat všechny ty zrůdné únosce. Také můžeme sledovat osud dívek, které jsou uneseny a jak žijí. Tady jsem to moc nepochopil. Dívek bylo dost, ovládala je jen jedna stará kuplířka a sotva chodící dědek, mohly ven a měly mobil. Dokonce jednou stačilo tak málo a byly by vysvobozeny, ale neuděly vůbec nic. Buď se s tím už tak smířily, že jim to přišlo normální, nebo by jim nikdo a nic nepomohlo, čemuž úplně nevěřím. Film je tedy spojením představ a reality, žel až za hranou, takže v tom je v celku guláš. Kdyby tam byl nějaký rozumný děj a konec, ať dobrý, či špatný, tak dávám jasně za čtyři hvězdy, protože tento film si vysoké hodnocení zaslouží, ale ono nic. Jakési poselství naděje, či smíření se s osudem mi prostě v této tklivé a nikam nevedoucí atmosféře bezmoci nestačilo. Zajímavý tento snímek bezesporu je, ale ve výsledku velmi rozporuplný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pak že Indové neumí natočit drsný thriller. Snímek "Sunrise" je ukázkou toho že to možné je. Jasně, na první pohled je to trochu prvoplánové, protože děti jako oběť jsou vždy drsným prvkem, ale tomuhle filmu jako kdyby místy chyběla naděje, což se mi líbilo. Je to temnější než většina indické produkce a funguje to. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama