Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 3
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (218)

POMO 

všechny recenze uživatele

Takto keby vypadala všetka česká seriálová tvorba, a všetka filmová by sa jej aspoň priblížila, smeknú pred nami aj žabožrúti. A ja si kúpim svoju prvú telku. Randenie, osamelosť, potreby, mindráky a situácie smutné i veselé, podané s nevídanou hereckou a režijnou gráciou. Farebné postavami i pocitmi, osobné krásnou Prahou. A najlepšia lezbická masáž v dejinách kinematografie! Až takto dobrý je ten Honza Hřebejk? Rád dám piatu hviezdu, ale až po zhliadnutí zvyšných desiatich epizód. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud nepočítáme Hořící keř, HBO si naši původní tvorbu zatím pouze testuje, (první) Terapie a tohle je převzatý seriál ze zahraničí. Každopádně zatím to nevypadá vůbec špatně, i přes rychlé tempo a crazy humor lze dobře vykreslit vztahy a jen kvůli tomuhle všechno přece nemusí být apriori plytké. I Jana Hřebejka zlákala televize, jakpak by ne, největší radostí pro mě byl Jiří Havelka, samozřejmější a civilnější výkon už jsem v naší seriálové ani filmové tvorbě dlouho neviděl. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já odmítám uvěřit, že tohle schválilo tak jako Hořící keř ustředí HBO v USA, na to si až příliš váží svého sloganu HBO - Víc než televize. Seriál Až po uši ovšem tento slogan posílá bohužel spát a probouzí klasické seriálové peklo těch nejhorších tuzemských televizí. Prvních deset dílů, to byla zkrátka telenovela ve který působily reálně snad jen barvy. Umělé dialogy a ještě umělejší situace, vytvořený tak, aby se hlavní hrdinové vzájemně propletli. Navíc většina těch lidí na mě působili neuvěřitelně snobsky a vysloveně se mě hnusily. Poslední tři díly celkový dojem trošku vylepšily, děj začal působit dynamicky, scény vyznívaly emotivněji a dialogy alespoň trošku začaly připomínat člověčinu. Honza Hřebejk udělal skvělej casting. Ve svý roli se mě líbila hlavně Aňa, ale tu mám dlouhodobě rád, poprvé jsem viděl v akci Jitušku Čvančarovou a hned se mně zalíbila potvůrka jedna. Ostatní taky zahráli celkem dobře a tak největší slabinou zůstává scénář. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem na Až po uši děsně nadával. Hřebejk si rozjel takovou tu svojí vztahovku, kde Geislerová je maková a Polívková zas taková a výsledek je jeden rádoby uměleckej mišmaš, kterej těží hlavně z toho, že jej Hřebejk umí natočit a z nádherných záběrů na prosluněnou Prahu. Jenže díl za dílem jsem se k seriálu stále vracel a říkal si, co mě na něm tak děsně přitahuje. No a nakonec to byly právě ty postavy, které mě mnohdy tak strašně rozčilovaly. Zajímal mě ten jejich vývoj, zajímalo mě i to vyústění a celkově se mně začalo líbit i samotné zpracování. U posledního dílu jsem byl vysloveně zvědavý, jak to dopadne. Až po uši je technicky hodně slušný seriál. Škoda, že na jeho obsah si člověk musí trošku zvyknout. Jakmile si ale zvyknete, docela příjemně si ho užijete. A rozhodně se utvrdíte v tom, že tohle je ta rozhodně lepší strana českých seriálů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem normální zdravej chlap, kterej se jednou za měsíc chce ze slušnosti vyspat se svojí vlastní ženou. Co je na tom špatnýho?" Jestli si mám tipnout, tak špatná je na tom asi ta upřímnost. Tu málokterá žena ocení. Na druhou stranu musím konstatovat, že té upřímnosti tady zase tak moc není. Tady se všichni tak nějak potácejí životem, vztahově se proplétají, chovají se jako idioti a kámen tu "šuká" cihlu. Ony tedy cihličky si to taky občas rozdávají mezi sebou, což mi rozhodně nevadí, ale najít v tomto seriálu postavu, která by mi byla sympatická, tak to pro mě byl nadlidský úkol. Snad neúhledný ajťák Karel mi připadal celkem normální. Ovšem postav, které bych s chutí utopil ve Vltavě, jsem tam potkal mnoho. Nebudu je všechny jmenovat, protože to chci zakončit pozitivně - už začínám tušit, o co jde, když za mnou přijde kráska s kajakem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První řadu jsem nedokoukal, nicméně druhou jsem z pracovních důvodů viděl celou. Je to nesnesitelně fádní, je to směšně umělé, něco jako Deník Dity P. mínus vaření plus snaha o to vypadat trochu jako Sex and the City. Všichni zúčastnění mají na víc a nechápu, proč to zastřešuje zrovna HBO. Prý to mají lidi rádi... no to potěš. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Až po koule! Akorát si příště musíš sundat kalhoty, Honzo. Celou dobu jen sledujeme Pražáky, kteří exhibují na náplavce s vínem v ruce, brainstormují v reklamce samozřejmě s vínem v ruce, hrozně trpí v bytech za deset mega, neustále vyhazují jídlo do koše a občas vylijí i ten alkohol. V době doznívající recese to byl naprostý výsměch střední třídě. Hřebejk tak může být rád za Čermákovo charisma a kůzlata Čvančarové. Kolesárové se zase podařilo ztvárnit sympatickou lesbu. První série díky nim nabízí několik slibných momentů. Naprosto ujetá titulní píseň zase stylově navozuje náladu pražské kavárny. Není tedy překvapením, že videoklip natočili v kavárně a nechybí ani žid s vínem v ruce. Druhá série chce být hrozně jiná a zábavnější, ale ve finále jsou všichni ještě otravnější. Nové postavy jsou úplně zbytečné, celé to stagnuje a ke konci dokonce připosraně zařadí zpátečku. Taková lépe natočená Ordinace v Ulici. S1: 50% S2: 40% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Som na tom tak ako Malarkey. Spočiatku vlažno, potom si človek začne zvykať na postavy, pozerá to tak na relax (keď HBO pustí maratón v rámci víkendového free promo vysielania a ja mám fakt strašne mizerný deň), no a na konci je seriózne zvedavý, ako sa to celé skončí. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak je mi to líto - tolik invence, zajímavých záběrů a všechno na seriál, který si to ani nezaslouží. Pro mě je to po Líbánkách zklamání. Toto je pouze dobře natočené klišé. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

1.Série byla svěží, vtipná a na české poměry nadprůměrná. Charakter postav se vyvíjel, děj se posouval. Ve 2.sérii se to celé zhoršilo. Spousta vynucených momentů, které se za každou cenu rvaly o to, aby byly vtipné. Nebyly. Párkrát se člověk zasmál, ale jinak to bylo celé přiškrcené. Děj žádný, nikam se to neposouvalo. Další série snad nebude. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

cca v půlce se vyprofilovaly figury a narýsovaly dějové linky. Aňa je fajn, ale dost nerozhodná, mužské figury vesměs trapné, lesbí masérka asi reálná, ale na můj vkus moc hrubá, Anča jako obvykle víc komická, než herečka. Jediné světlo tak do toho všeho, i když přiznávám, pro mě trochu červenější, dává čím dál pěknější Jitka Čvančarová:-)) Každopádně je to další koukatelný kousek z české produkce, což mě v úrovni naší filmo-tele-tvorby dost těší. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak dokoukáno a po pomalejším rozjezdu, kdy je pochopitelné, že se člověk musí se všemi seznámit i s jejich životními osudy se to rozjelo celkem hodně zajímavě. Hřebejk tyhle moderní vztahovky umí dobře a děj skvěle odsýpá. Navíc je to celé v takovém moderním aktuálním outfitu, takže se příběh odehrává v hodně zajímavých interiérech i exteriérech. Velice mně potěšila letní Praha a četné scény na náplavce, kde to mám rád a kde jsem strávil v dětství spoustu času... Velice mi sedí to obsazení. Z koho fakt nemůžu je ,,Káčko'' Hynek Čermák, to je fakt božan. Překvapila mne Čvančarová, kterou moc jinak nemusím a skvělá je i Anna Polívková. Geislerová to je takový standard, ale z koho jsem paf je Jana Kolesárová.... Od té bych si tedy sakra rád nechal otevřít čakry ! Je to takový podobný typ jako Lucie Siposová a já musím jen závistivě uznat, že bratři Slováci mají opravdu krásné herečky. No a v závěru nelze opomenout stíhačku Lenku Krobotovou, která jde tedy hodně drsně na věc :-). Uvidíme co dál, zatím velká spokojenost. Mimochodem při čtení zdejších komentů se divím, proč si někdo myslí, že by HBO mělo točit jen drsná dramata? * * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Další televizní soap opera o vztazích, která se od všech těch nováckých a primáckých nekonečných seriálů nijak zvlášť neliší, krom o něco lépe zvládnuté dramaturgie. První epizody jsou naprosto o ničem, po poznání ústředních postav a dějových zápletek začínám kamarádit s rychloposuvem u linie s Geislerkou (30%), zívat na plnou hubu většinu času s Polívkovou (jejíž postava mi tu pila bez drákulovské grácie téměř celou stopáž krev, 50%), a onanovat nad lesbickou story s oplácanou, ale i tak neskutečně sexy Čvančarovou (70% za erotiku, 60% za zbytek). Nejzábavnější díl - e11 (ten jediný mě bavil téměř celou půlhodinu a na konci jsem se i zasmála), nejnudnější díl - je těžké vybrat ze zbývajících dvanácti. celkově max za pade, ale cejtím to spíš níž. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Hřebejk se pochlapil a po několika letech nabídl seriál s postavami, co mě zajímaly. Nejlepší byli Hynek Čermák a Jana Kolesárová. 70% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od další tuzemské vztahové konkurence, není klasickým povrchovým nakouknutím do lidských osudů, nýbrž podzimní povinností, která baví od první do třinácté epizody. V celé té záplavě Doktorů z ordinací v růžových ulicích působí Až po uši jako drahokam. Objektivně nejde o žádnou revoluci v televizi, ale „jen“ o kvalitní filmové řemeslo, pečlivost tvůrců a nutnou dávku inteligence. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi příjemný seriálový objev, na který jsem narazil až po dlouhých letech od jeho vzniku, přesto to ani v roce 2021 neztrácí na vtipu, jak jsem mohl poznat. Hodně mě nadchlo obsazení a herecké výkony, byť bohužel ne bezvýhradně - k těm skvělým složkám castu počítám Geislerovou, Čermáka, Polívkovou, Kolesárovou, Krobotovou, Holuba, a především fantastickou Čvančarovou, která mě zde dostala ze všech nejvíc - mimořádně krásná žena a úchvatný herecký zjev. Naopak u Havelky jsem nedokázal pochopit, jak se může tak neuvěřitelně špatný a nepřesvědčivý herec živit hraním - z každé scény, ve které se ten totální amatér vyskytuje, bych si rval vlasy na hlavě, jak děsivě hrozná je, a hodně se tomu blíží i moje pocity z hereckého výskytu Majera ve druhé sérii, který mi tam taky přišel jako špatný vtip. Naopak velmi zajímavá Šulajová to naštěstí vyvažuje do kladného dojmu. A zajímavou hereckou kreaci zde ještě na stará kolena předvedli Němec se Švandovou, které jsem jinak oba nikdy nemusel. Asi by tomu taky šlo vyčítat značnou odtrženost od reality - všechny ty dokonale stylové interiéry, notoricky známé pražské lokace, a problémy, které postavy řeší, to všechno na mě působilo mimořádně neživotně, přesto mi to nijak extra nevadilo, protože ta celková zábavnost podle mě přebíjí vše - minimálně alespoň v případě výrazně lepší první série. U té druhé bych byl snad i radši, kdyby nikdy nevznikla, protože ten propad v zábavnosti a celkové úrovni mi přišel takřka šokující, ale přesto mi zvědavost nedala, abych nezhlédl i tu. A přesto - když to celé doběhlo do konce, jsem skoro v pokušení dát si to celé ještě jednou. Protože ty první díly jsou podle mě prostě fakt hodně povedené - a osobně miluju i tu písničku, která hraje na začátku a konci každého dílu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Patrně jediná současná česká seriálová "vztahovka", která má nějakou úroveň. Režijní, scénáristickou (i když za některé logické přešlapy, klišé a charakterové stereotypy by si duo scénáristek zasloužilo klepnout přes prsty), hudební a především hereckou (pro mě dosud neznámý Jiří Havelka je velký sympaťák). Není to ani dokonalé, ani převratné (maximálně na poli bídné české seriálové produkce, na niž by ale náročnější divák asi radši vůbec neměl brát zřetel), ale je to rozhodně fajn (chytlo mě to už prvním dílem, což se mi stává málokdy). Čtvrtou hvězdu nedám za strašně předvídatelné uzavření většiny dějových linií. 70 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na české poměry, překvapivě zábavná vztahovka se zajímavými postavami, hranými dobrými a sympatickými (jen k Havelkovi a jeho herectví začínám mít odpor) herci. ()

Reklama

Reklama