Reklama

Reklama

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu

  • USA SpongeBob SquarePants 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

SpongeBob je mořská houba, která nosí kalhoty, bydlí v ananasu a dělá úžasné krabí hambáče u Křupavého kraba. Jeho dalším poznávacím znamením je, že ho milují děti na celém světě, protože je tělem i duší dobrodruh, který ke všemu přistupuje s humorem, někdy pořádně svérázným. Jak napovídá název, v tomhle filmu ho patrně humor přejde, protože se ocitne v pro něj naprosto šokujícím prostředí – tedy na souši. A přitom vše začalo tak idylicky, dalším báječným ránem v podmořském městečku Zátiší Bikin, kde u Křupavého kraba stála dlouhatánská fronta na mňamózní krabí Burgery připravované podle tajného receptu. U konkurenčního podniku, Kamarádského kyblíku, zase tradičně nikdo nebyl a jeho majitel Sheldon Plankton se, rovněž tradičně, pokoušel tenhle tajný recept ukrást, aby se fronta přesunula k němu. Idyla skončila ve chvíli, kdy se magickým trikem zmocnil návodu na ty nejlepší hambáče pirát Hambivous (Antonio Banderas), zaparkoval svoji kocábku na pláži a proměnil ji ve stylový stánek s rychlým občerstvením. SpongeBobovi a jeho kámošům nezbyde než rozpumpovat svaly, vynořit se, trochu oschnout a vybojovat si recept zpátky. Jejich spravedlivý boj bude komplikovat fakt, že souš je pro ně vážně nepřátelské prostředí, na druhou stranu získají nevídané superschopnosti. Takže se těš, piráte! (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (225)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Původně jsem s hodnocením začínal na odpadu, ale dcerka si to tak oblíbila, že jsem se nevyhnul dalším projekcím a začal se pomalu do toho humoru dostávat. Nicméně stále platí, že některé scény psal někdo nespíš přímo s léčebny a ve svírací kazajce je někomu diktoval. Banderas docela degradace a to 3D finále, které to podle některých poslalo film do kopru to právě naopak zachránilo. Jednou jsem se ale opravdu královsky zasmál. Edit: Tak viděno po letech a hlavně po shlédnutí seriálu a musím konstatovat, že nechápu to nízké hodnocení. Seriálu a jeho humoru se to drží věrně. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu filmu je tohle vyloženě zklamání. Hlavně první polovina mi přijde hrozně natahovaná a taková o ničem. Jakmile se však dostanou "na sucho" tak je to konečně pořádná zábava :-). Škoda nudnějších částí, protože kolikrát tam byl vtip, u kterýho jsem se zasmál naplno na celej sál. Bohužel takový vtip se objeví jen jednou za cca 7 minut.,.. a to je fakt málo. Celkově peněz za lístek nelituju, ale očekával jsem víc... o dost víc... a tak nějak jsem tiše doufal, že se zase objeví David Hasselhoff. 3* 60% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Pro mě na stejné vlně jako předchozí film. Stejná šílenost, která mi dovolí zapomenout na všední starosti a zasmát se všem těm dětinsky tupým vtípkům jako by mi bylo sedm let. Spongebob je prostě geniální v tom, že i dospělého člověka může ve ztřeštěnosti děje dostat do dětských let a nechat si ho užít hodinu a půl naprosto bizarní zábavy. A kupodivu to tu pro mě jako dospělého funguje lépe, než např. v Úžasňákových, Madagaskaru, Době ledové či Kung fu panda, apod. Prostě velký palec nahoru. 80% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství Spongeboba přenesené na plátno nedopadlo ani zdaleka tak hrozně, jako by původně mohl napovídat trailer – 3D animace je ve filmu cca posledních 20 minut? A v tu chvíli už nestihne nijak nemile překvapit. Do té chvíle se totiž cestovalo časem za doprovodu písničky od N.E.R.D., objevil se delfín Bubbles s hlasem Matta Berryho a já se nahlas smál u dialogu Planktona z budoucnosti a Spongeboba z minulosti. Tvůrci také prokázali schopnost držet se s dobou a sledovat současnější trendy, takže je klidně možné, že se na konci zčistajasna objeví Epic Rap Battle. Přesto u mě dvojka rozhodně nedosahuje na první film, protože ten měl mnohem čistokrevnější strukturu hrdinovy cesty a působil mnohem příběhověji a taky byl praštěnější. Tenhle mi vychází na slabší 4. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak hele. Film jsem viděl z donucení a Houboboba jsem nikdy rád neměl. Vadí mi ta úchylná animace a celkem často morbidní výjevy. Jo, humor občas o nějaký zakopnete, ale že bych se lámal v pase celý film? Ani omylem. Nejsmutnější je, že ani nevím komu je určen. Dětem? Tak to celkem nechápu přítomnost cca půl tuctu ryze dospěláckých vtipů (sad-maso obleček kraba jako jeden za všechny). Dospělým? To snad ne... Každopádně dospělí v kině spali... děti okolo 5 let zírali na plátno a jediný kdo občas vybuchl smíchy byl hlouček cca devítiletých holek co seděl za mnou (ach bože, to bylo trauma). Paradoxně nejméně nudná pasáž nastala jakmile Houbobob vylezl z vody a vstoupil do třetího rozměru. No... možná, že je to logické. Zmizela ta úchylná animace. Jenže to je právě moment (a to se vsadím) kdy pravověrní houbomilové začali trpět. Zabralo to ale jen cca 1/4 filmu :/. Takže obrázek si každý může udělat sám. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Film měl být původně uveden už v roce 2014, nakonec ale Paramount Pictures premiéru přesunulo na únor 2015. (JORDY)
  • Když se natáčelo, musel Antonio Banderas jako Alameda Jack mluvit k tenisovým míčkum a ne k ptákům, jak je pak vidět ve filmu. (BOSSTFK)
  • Delfín Bubbles bol kompletne vytvorený technikou stop-motion. (mckika)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama