Reklama

Reklama

Jiu Shi Yao Ni Ai Shang Wo

(seriál)
Tchaj-wan, 2013, 28 h 25 min (Minutáž: 71–87 min)

Epizody(21)

Má nepříjemného šéfa, který zároveň vlastní dům, kde bydlí. Když se nadřízený navíc pustí do boje proti románkům na pracovišti, přijde čas trochu ho rozveselit. (Netflix)

Recenze (6)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Netrvalo dlouho a já tomu propadla. Bylo to milé, roztomilé a plné pozitivní energie. Při sledování jsem se culila a užívala si to jako ta nejposlednější puberťačka. Měla jsem za sebou jedenáct dílů a říkala jsem si, kdy se to moje nadšení zlomí, kdy přijde ten zvrat a přestane to být všechno takové pěkné. Kupodivu nic hrozného nepřišlo. Je sice pravda, že to ke konci to trochu ztrácelo na dechu, ale pořád mě bavilo koukat a opravdu po hodně dlouhé době jsem měla pocit zklamání, že už to končí. Skončilo to, já sice v rozculu, ale píchlo mě u srdce, že už se s nimi musím rozloučit. Seriál netlačí na pilu, jede si svým tempem, což může, protože 21x90 minut je dost času. Ani se mi za tu dobu nestačila zprotivit hlavní hrdinka (!), ačkoliv to byl ten typ hodné holky co pro všechny všechno, tak tady to ovšem vůbec nebylo otravující, naopak to pěkně sedlo a působilo přirozeně. V podstatě až na drobnosti to celé působilo reálně (tak moc reálně, kolik jen v tchajvanském romantickém seriálu to jde). Aaron Yan sice pro mě není kdovíjaký krasavec, ale ráda jsem se na něj koukala – do teď nevím, jestli si jeho postava určité situace užívala a on to zahrál geniálně, anebo si on sám celou tu scénu užíval a promítl to nechtě do postavy. Vážně netuším, ale protože „on“ si to užíval, bylo fajn na něj koukat. Líbivý příběh, který se vyhnul mnoha klišé, mi pár dní způsoboval neuvěřitelně dobrou náladu (a mohli za to nejen hlavní představitelé, ale i vedlejší postavy, ať už se jednalo o Deana nebo Kate či všechny čtyři rodiče, jejichž společná scéna ke konci seriálu byla prostě epická, usmívám se ještě teď). Ano, děsně se mi to líbilo. Všechny ty vztahy, chování postav jedné k druhé, síla přátelství, slušnost, láska, oddanost, chytrost, proradnost… perfektum. Ačkoliv sem tam mě to trochu nudilo, ale to klidně může být tím, že jsem nad tím seděla a jela jeden díl za druhým. Takže až to zhlédnu podruhé, je klidně možné, že tomu nasolím o hvězdičku víc. Velmi dobré 4*, téměř za 5. Přeloženo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Co znamená "domov"? Nikdy nezapomenu pocit, když se u mě před sedmnácti lety objevila má současná žena a něco pro mě udělala. Už ani přesně nevím co. Drobnost. Najednou se po mém boku objeví bytost, která něco uvaří. Nebo vypere a položí přede mě složené. Takovéto pocity vytvářejí domov. A takovéto pocity obsahuje tento (Just You) seriál. Úžasné (pro člověka, který má podobnou zkušenost). K tomu je velmi příjemný a pohodový. Ústřední song se mi líbí už od začátku: http://www.youtube.com/watch?v=gBdSUsJLQX8. Jsem na desátém díle a nevidím chyby. Zatím nemohu jinak, než maximum. Po dokoukání: Přemýšlím intenzivně nad tím, jak by dopadlo, kdyby toto odvysílala Markíza nebo Nova. Just You splňuje vše, co divák od romantického seriálu očekává, a - což je ještě důležitější - poskytuje to v u nás nevídané kvalitě. Líbí se mi, že línie domova byla až do konce udržena jako nejpodstatnější a ještě umocněna. Plus je to milé, hravé, finálně pozitivní, má to dost nestandardní "negativní" postavu a až na jeden prvek, který mi docvaknul, je to docela těžko předvídatelné. ■ P.S. Zízinu poznámku, že společná scéna rodičů ke konci seriálu byla epická, je třebá brát trochu s rezervou :). ■ MV sice s nepůvodní hudbou, ale seriál vystihující: 1) http://www.youtube.com/watch?v=jMLJY7u8DXw 2) http://www.youtube.com/watch?v=3kkFFgeNkaA 3) http://www.youtube.com/watch?v=URWc4nosq7k ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem jen na začátku, ale už mi to připomíná You are Beautiful. Teď vysvětlím : chování hlavních hrdinů, vzhledově také menší podoba v hlavním představiteli s Tae Kyungem. :)) Zatím mne Taiwan nepřesvědčil o tom, že má svou vlastní strukturu seriálů. Proto jsem se zatím přiklonila spíše ke Korei a Japonsku, které jsou prostě odlišné od ostatních národů. Just You má opravdu chytlavý soundtrack, to je jeho plus. Hodně věcí jako takové, ty maličkosti mají prostě z jiných seriálů. Až dokoukám do konce dám to ještě všechno do kupy a určitě se můj názor ještě změní. Co musím podotknout je ješte Taiwanská čínština ( to mi někdy opravdu trhá uši), ale to už je můj problém. Moc se můj názor zatím nezměnil. Jsem právě v polovině a za ní právě dávám 3*. Pokud mne druhá polovina přesvědčí, tak tomu dám 4*, ale jen pokud tam bude něco co mne dostane. Zatím se to nekonalo. Kromě tedy nádherného Qi Yi (účesu), který mu tedy doopravdy sluší. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi vůbec nelíbil, nevěřícně jsem koukala, jak hlavní hrdinka „zametá“ s hlavním hrdinou. Naštěstí se to záhy obrátilo o 180 stupňů včetně mého názoru. Moc se mi to líbilo, bavila jsem se a bylo to zajímavé, roztomilé a zábavné. A Aaron je prostě Aaron :-* ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

To, co by rodina měla pro člověka znamenat, vystihuje tento seriál naprosto ukázkově. A protože jsem rodinně založená :-) tak jsem si to náramně užívala. Just You je seriál, který pěkně zahřeje a pohladí. Jedinou slabinou je postava hlavní záporačky, která mě až neuvěřitelně štvala, ne jen tím jak se chovala ale hlavně tím, že vůbec neumí hrát... bohužel má ke konci celkem hodně prostoru. Na druhou stranu tady byl jeden kamarád do deště, který dokázal zachránit každou situaci... ano mám na mysli Deana, který měl tak geniálně vymyšlenou povahu, že jsem se nemohla dočkat až se zase objeví na obrazovce, navíc je opravdu velkej sympoš :-D Soundtrack je také velmi povedený, doteď se mi ještě nestalo, že by mě zaujala úplně každá píseň, která v seriálu zazněla. No všechno je jednou poprvé. :-) Ústřední dvojice: Aaron se svým kvalitním herectvím a krásně arogantním výrazem a nádherně roztomilá a dobrosrdečná Liang Liang - bomba. Vedlejší postavy a jejich charaktery jsou také velmi zdařilé. ()

Isabella.M 

všechny recenze uživatele

Čo dodať? Proste "kawai" dorama, fejsy hlavných predstaviteľov niekedy absolútne na nezaplatenie, u mňa vyhráva jednoznačne Aaronov podozrievavý pohľad. (Mimochodom, Aaron má fakt talent, výborne hrá a nenecháva za seba pôsobiť len svoju "srdcolámačskú" krásu. Miestami sa mi zdalo, že to vážne ťahá on a nedočkavo som čakala na jeho znovuobjavenie na scéne). Zabavila som sa pri tom a dúfam, že nie naposledy. Výborný soundtrack, páčili sa mi asi všetky songy, čo sa mi ešte nestalo. Dean hrá takého super kamaráta do dažďa, len antagonistka Jia Yu občas pôsobí na mňa ako škrípanie nechtami po tabuli. ()

Reklama

Reklama