Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (717)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toľko zvučných mien ma jednoducho lákalo, navyše historický film, takže nebolo čo riešiť. Obsah filmu celkom zaujal, ale dôležité je aké to je a až potom o čom to je. A práve tu je veľký problém, pretože režisér A. Proyas si neustrážil mieru trikov. Celý film je trik za trikom a efekt za efektom. Akúkoľvek snahu o rozvíjanie príbehu rozbíja ďalším a ďalším vizuálnym efektom a celé to pôsobí strašne umelo a vykalkulovane. Kde sú tie časy Súboja titanov? Stará poctivá režisérska práca a triky použité len tam, kde ich naozaj treba...Po rozpačitom úvode sa to ako tak vylepšilo, ale záver to nijako nevylepšil, takže celkovo iba 40%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"THIS IS SPA-er-EGYPT!" Jo, je to blbina, leč zcela a naprosto v tom sympatickém smyslu, kdy si člověk (tedy já) netrhá zoufalstvím vlasy jako u nového Souboje a Hněvu titánů. Vizuálem mne sice až tak neuhranul (na to ty morfy a zbroje příliš připomínají komiks), ale jinak je to takové sympatické jednoduché erpégéčko, kde se postupně rozrůstající (anebo zmenšující) výprava plahočí za hrdinským kvestem, přičemž si jednotlivé postavy řeší celkem vtipně vztahy mezi sebou. Předvídatelné až běda, přesto to funguje. A navíc, co si budeme namlouvat, bohyně lásky je vskutku božská. Krom toho mne potěšil Geoffrey Rush, jeho bůh Slunce Re má tu správnou božskou auru jako měl Zeus Lawrence Oliviera ve starých Titánech. Update: Po porovnání s Warcraftem dospívám k závěru, že se mi to vlastně líbilo víc, zeleným jsem nadělil ***, takže tady zvednu. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Áá tady si chtel nekdo zacvicit v pí-sí efektech a rekl si, ze by za to mohl dostat zaplaceno! Genialni. Jen skoda, ze to necerpa ze skutecnych egyptskych mytu. Egyptane, jak znamo, byli slusni uchylaci - nechtelo se jim delat strechy, tak staveli velky jehlany a jebich myty jsou plny sexualne perverznich detailu, u kterych i zkuseny konzument porna rudne studem. Tak napr. jedno znasilneni boha Hóra bohem Sutechem probehlo za takovych otresnych okolnosti, ze se i jinak otrle egyptske bozstvo pozvracelo hnusem. Rad bych byl v hvezdickovem pridelu stedrejsi, ale na to mne ten cucak vylozene lezl na nervy, ale fakt moc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem přemýšlel, jak tenhle film hodnotit, tak jsem se podíval na hodnocení zánovního Souboje Titánů, kterému jsem dal tenkrát čtyři hvězdičky. Jenže pak mi došlo, že tam tu jednu hvězdičku dostala Gemma Arterton, která se tam předváděla, jak jenom mohla. Tady těch kočiček na mé oční bulvy přeci jenom moc nebylo. Přestože byly, ale nic, co by oslnilo. Na druhou stranu je to přesně to, co si pod takovým filmem dovedete představit. Jen s tím rozdílem, že Alex Proyas není žádné béčko, a tak z Bohové Egypta udělal nejenom fantasy, ale chvílemi i sci-fi. A musím říct, že mi to nevadilo. Příjemná a fešná odreagovačka, která příběhově ulítává snad každou další minutou. A je to dobře. Protože dopředu nevíte, čeho se dočkáte. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Tomu, že jsou Bohové Egypta nejepičtější fail stříbrnýho plátna za posledních asi dvacet let, napovídá fakt, že jsem nebyl schopnej film sledovat ani s promilí alkoholu v krvi. A to klidně máchnu rukou nad tím, že se film odehrává v dobách, kdy země byla ještě placatá a ve vesmíru se dalo dýchat (what the fuck?!!). Že to má vyšší hodnocení, než třeba High-Rise, nebo The VVitch (byť jsou to filmy úplně jiný), musí bejt vážně důkazem idiocie našeho národa. Film bez jakýkoli esence, atmosféry, nebo alespoň dobrých efektů, který nefunguje ani jako pohádka, ani jako fantasy a dokonce ani jako komedie. Tohle si fakt užijí maximálně jenom děti, nebo lidi po lobotomii. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Nikolaj Coster-Waldau hraje v seriálu Hra o trůny (od r. 2011) postavu Jamieho Lannistera, kterému se říká Králokat. Znakem Lannisterů je přitom lev - lev, který zabil krále. Ve filmuBohové Egypta si zahrál Hóra - krále, který zabil lva. (ArsenalEagle)
  • Ve Spojených arabských emirátech a Egyptě se film distribuoval pod názvem „Kings of Egypt“ (Králové Egypta). (ArsenalEagle)
  • Ve filmu se neobjevil žádný egyptský herec. (ArsenalEagle)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama